LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Beetje sneeuw op 10 januari en verder “klachtenvrij Kaiserwetter”

check ook eens

102 Reacties

  1. maarten schreef:

    Lekker om even te lezen met een bakkie leut.
    Maar toch de vraag zit er nog wat winter in de komende weken voor de LL Hajo.
    Of moet ik met mijn bakkie leut maar gewoon afwachten wat er nog kan komen deze weken.

    • Bjorn14 schreef:

      Het staat er wel tussen hè. Tot en met donderdag neerslag, daarna droger en in de fictie kan het qua temperatuur 3 kanten op. Voor het Sauerland (wordt bij de echte wintersporters altijd een beetje lacherig over gedaan) hopen dat er wat nachtvorstjes komen zodat de kanonnen weer even aankunnen. Spoeling wordt wel dun. Knap wat ze daar toch kunnen zonder natuursneeuw en een paar schamele koude nachten.

  2. Dennis schreef:

    De ultra lange termijn voor Nederland geeft dus kans op normale temp of iets daaronder. Minder leden voor heel warm. Ben benieuwd want meestal winnen dan toch de warme oplossingen.

  3. Roland Bodegraven schreef:

    Mijn challenge is de dam tot dam lopen in 1u15. Hopelijk iets sneller.

  4. Stephan schreef:

    Ik weet dat verder vooruitkijken dan 1 week eigenlijk niet te doen is (en erg onbetrouwbaar) maar zit er ergens in de modellen ook maar een sprankje hoop dat het vanaf medio volgende week wat kouder en sneeuwrijker kan worden in de Alpen (en dan vooral Oostenrijk)? Ga de 18e een week naar Lermoos, en een beetje verse sneeuw en een wit dorp zou wel erg leuk zijn haha!

  5. Robin schreef:

    Oei, een occasion voor retourtjes Oostenrijk met een zeer laag budget zoeken; ik zag een Subaru Impreza plus 1.6 in Alkmaar staan……schijnen heel betrouwbaar te zijn en in Oostenrijk is er sowieso een goed dealer/garage netwerk voor. En Awd; fijn in de sneeuw!
    Mijn sportieve challenge? Gelukkig ben ik sinds mijn burn-out al aardig teruggekomen, dit jaar zet ik die lijn (heel voorzichtig) voort en hoop ik de Nieuwland roei-marathon in een wedstrijdploeg te roeien. Nog niet met de gedachte voor het podium te gaan, maar om weer eens een echte prestatie neer te zetten. Daarnaast ga ik deze winter mijn racefiets weer rijklaar maken en dit voorjaar ook het fietsen weer oppakken!

  6. Pim schreef:

    Zaterdag lekker een weekje naar Val Gardena! Nog nooit in Italië wezen skiën dus ben benieuwd,,
    Ziet er goed uit! Hopelijk blijft de condities van de pistes (lees niet ijzig) ook goed!

  7. Jannes schreef:

    [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1578306761.jpeg[/img]

    Dikke ellende, wat naar weer zo die zon. Net zonnebrand moeten halen en nu al aan de Leffe. Bah! Hoop dat het gaat sneeuwen, veel fijner 🙂

  8. Wessel schreef:

    Het werd op het laatste moment toch Zillertal Arena. Conditie’s echt fantastisch, goede sneeuw, weinig ijzige stukken, niet te druk en t Zillertaler bier smaakt opnieuw geweldig! wij gaan weer door, joejoe!!![img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1578306880.jpeg[/img]

  9. Pascal (Harelbeke) schreef:

    Even een vraag aan de ervaren wintersporters. Ik weet dat we er hopeloos laat mee zijn, maar waar kan ik het best kijken of er nog ergens iets te boeken valt voor 22/02-29/02. Wij zijn een gezin die voor de eerste keer willen gaan skiën. Behalve mijn vrouw hebben ik en de kinderen geen ervaring met skiën. Dus voor onze eerste keer moet het geen heel erg uitgestrekt gebied zijn.
    Het is onze enige kans om samen op skivakantie te gaan, want de voorjaarsvakanties van de kinderen(11 en 15) loopt al 8 jaar niet gelijk. Dit is dus voor ons een once in a lifetime kans. ( ik ben er 51) mijn jongste dochter is er vandaag 11 geworden en dat zou voor haar ook leuk zijn.

    • vanDam schreef:

      Via de bekende vakantieaanbieders of als je weet naar welk gebied/plaats je wil gaan via de lokale VVV, deze hebben vaak een uitgebreide site waar alle onderkomens uit dat gebied/dorp op staan.

    • Harm schreef:

      Ik denk dat het juist positief is dat jullie niet zo’n groot gebied hoeven te hebben. Voorkeur voor een land? In de kleine gebieden is vaak veel meer beschikbaar omdat het niet zo massa is..

      Gefeliciteerd met je dochter overigens.. 😉

    • Dennis schreef:

      Obertauern is een heel fijn skigebied. Niet al te groot en makkelijke pistes die allemaal weer bij hetzelfde punt uitkomen. Zoek even App Zirbe op (google) volgens mij hebben ze nog wat vrij.
      gr Dennis

    • nils schreef:

      De vvv’s van bijna alle dorpen en gebieden hebben accommodatiezoekmachines. Sowieso kun je ook gewoon op Sunweb ofzo zoeken (inclusief skipas)
      Het is natuurlijk de carnavalsweek. Oostenrijk zal sowieso uit zijn voegen barsten!
      Een dorp als les saisies (1600 meter) lijkt wel aardig voor jullie…

    • jd schreef:

      In deze periode is het soms lastig nog accomodatie te vinden. Zoeken bij de locale aanbieders die niet op de ‘grote websites’ staan levert dan nog wel eens wat op voor een schappelijke prijs. Zo is het mij een paar keer gelukt in het Kleinwalsertal. Gebied straalt een op en top wintersport gevoel uit, is niet extreem duur, makkelijk aan te rijden en heeft enkele leuke skigebiedjes (wel lastiger om te combineren met de skilessen).
      https://www.oberstdorf.de/gastgeber/

    • Koning Winter schreef:

      De voorjaarsvakantie, juist ja!
      Deze wordt natuurlijk goed geboekt en ook vaak volgeboekt.
      Maarrr, ik ga al zo’n 40 jaar op wintersport en altijd in de voorjaarsvakantie. Ik boek de laatste jaren wel wat vroeger omdat we met meerdere gezinnen gaan maar anders kan dat ook best later. Er zijn immers ALTIJD wel mogelijkheden. Eerst moet je weten waar je ongeveer naartoe wilt. Er zijn in Oostenrijk veel gezellige dorpjes op maximaal 900 km van hier (Arnhem). Houdt wel rekening met de hoogte van je dorp. Ikzelf hanteer altijd de regel boven de 1000 a 1200 meter, dan heb je bijna nooit regen want daar ski ik liever niet in. Als je voor Oostenrijk gaat is het Zillertal een echt mooi dal met diverse leuke plaatsjes. Gerlos is er daar een van maar ook (Hoch)Fugen, Kaltenbach (Hoch Zillertal) en Mayrhofen. Als je een besluit hebt genomen waar je graag wilt zijn dan kan je via de lokale VVV (Tourismusverband) informeren naar een onderkomen. Blijf proberen, mijn ervaring is dat een andere medewerk(st)er vaak toch weer iets kan aanbieden op een andere dag. Er zijn immers ook mensen die afhaken om een of andere reden. Weet ook dat niet ieder onderkomen zijn reservering regelt via Booking.com
      Wijzelf hebben het dit jaar rechtstreeks geregeld met de eigenaresse van een Frühstückspension in Sölden. Veel succes, moet echt nog wel lukken en veel plezier gewenst.

      • Koning Winter schreef:

        Wat ook erg leuk is is Serfaus, Fiss en Ladis. Dat is wel een groot gebied maar is ook erg leuk voor kinderen en ouders. Ligt voldoende hoog en is ook nog eens centraal gelegen (inneralpin) dus altijd goede sneeuwcondities. Afstand is dan 850 km vanaf hier.

    • Maarten schreef:

      Je kan ook eens kijken naar een ‘off grid’ vakantieland als Bulgarije.
      Daar heb ik in Borovets bijvoorbeeld heerlijk geskied met schoolklassen (ben leraar in dat land). Geweldig voor beginners, overzichtelijk, vriendelijk, ‘groen’ (waarmee ik bedoel dat het in prachtige natuur ligt) en zeker voor mensen uit het westen zeer betaalbaar. Typ maar in Borosport en maak een rondje langs de webcams. Het ligt er fraai bij.

  10. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

    Mooi bericht Hajo en top dat je zo positief het nieuwe jaar ingaat! Gfs6h werkt helaas wederom niet mee met een kansje op echte winter in de ll en alpen(bekende verhaal)
    Verder wel gewoon weer dat Kaiserwetter in de Alpen met een compleet vastgeroest hoog boven Europa.Beter dan deze grijze bedoening in de ll.

  11. Hjs schreef:

    Overzicht lage landen weer 2019, alles op een rijtje.

    https://frank62weer.com/weeroverzicht-2019/

    • Ronski schreef:

      Precies zoals te verwachten, schrikbarend wat er gaande is:-(

      • Hjs schreef:

        Tis geen feest, de winters zijn zooo saai. Warmere zomers lijken me prima.

        Pluspunt is de zon, die zien we wel vaker. Mogelijke reden? Minder stof in de lucht.

        30 jaar gemiddelde is net onder de 40 hellmannen, deze winter wordt mogelijk nnr 8 op rij die dat niet eens haalt.
        Na 2020 verschuift het gemiddelde weer 10 jaar op, met dus een nieuwe benchmark.
        2006/2007 waren ook heel zacht, met daarna wel weer wat redelijke winters.

        Tis nog erg vroeg, maar heb al ff gekeken naar de records qua zachte winters.

        • Leo schreef:

          Dit over meer zon is verreweg het oudste nieuws van alles wat je gepost hebt 😉
          De trens is al sinds de jaren 80 aan de gang en (i.i.g. een deel van) de reden is niet “mogelijk” maar een bewezen feit. Al veel over geschreven hier, m.n. door mij. Niet alleen minder stof trouwens, zeker ook minder NO2- en SO2 aerosolen. Het mes snijdt vervolgens aan twee kanten: minder reflectie dus meer inkomende straling (wat de maat is voor de hoeveelheid zonnestraling) én minder condensatiekernen dus minder vorming van bewolking en mist (het aantal mistdagen in NL is sinds de jaren 80 gehalveerd!). Overigens ligt hier ook nog eens een deel van de huidige gemeten opwarming (de grotere hoeveelheid instraling overdag overstijgt de grotere uitstraling in de nacht)

        • Leo schreef:

          Dan bij toeval juist vandaag nog een -deels- genuanceerd stuk over de oorzaak (en toekomstverwachting) van de (huidige) winter:
          https://www.nu.nl/binnenland/6022007/meteorologen-over-de-winter-kansloze-zaak-of-toch-nog-echte-kou.html
          Anders dan de hier heersende mening van de laatste dagen wordt er (door nb o.a. Reiner vd Berg) gesteld dat er geen verband kan worden gelegd tussen het zachte winterweer van dit seizoen en de klimaatveranderingen. Slechts (opnieuw) domme pech! Lees allemaal het stukje “We idealiseren graag het winterplaatje” 😉
          Verder valt op dat de kans op records (naar boven) toch klein geacht wordt.
          Overigens ben ik het niet eens met Klaassen en vd BNerg dat de kans voor deze winter verkeken is. De opmerking van Rob van Dorland (“Verder kijken dan die twee weken vooruit is niet goed mogelijk.” snijdt naar mijn idee meer hout.
          Tot slot -dat is dan weer jammer 😉 – valt het me weer op dat er zoals zo vaak tussen de regels door vooral over de verre toekomst gesproken wordt. Als je leest “er staat vast dat” wordt dat steevast gevolgd door “op de lange termijn, “in 2050” of “in 2085”.. 😉

      • Maurice schreef:

        Waarom schrikbarend? Wat deden de temperaturen voor 1700 dan? Ik vind het nog niet schrikbarend… schrikbarend vind ik hoeveel zooi wij mensen maken. Hoe de natuur (vooral het leven) te lijden heeft door toe doen van ons.

  12. Mark (Breda) schreef:

    Groeten vanaf de piste in Mittelberg, Kleinwalsertal. Heerlijke pistes en nu lekker buiten lunchen in het zonnetje!

    Hans ter Braak nog niet gezien trouwens. 😉

    [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1578307983.jpeg[/img]

  13. Erwin schreef:

    Als ik lees hoe positief Hajo er weer in staat met bovenstaand bericht dat vind ik dat persoonlijk erg knap zeker na een matig 2019 (er staat 2018 maar Hajo bedoelt 2019)
    Als ik dan zie dat er met een klein budget door Hajo en Jorne toch weer enorm goede en enthousiaste weerberichten worden gemaakt, vind ik dat klasse en hoop ik persoonlijk ook dat dit in 2020 zo doorgaat. Als je weer zo positief in het leven staat en zelfs gratis tandemvluchten uit deelt in zo’n situatie met een beperkt/krap budget en waarbij je ook nog eens gesponsorde auto moet inleveren vind ik dat persoonlijk knap en bewonderingswaardig. Persoonlijk zal ik een daarom een bescheiden donatie via de site doen (waar ook niks tegenover gesteld hoeft te worden wat betreft tandemvliegen) als support voor Hajo en al de mooie berichten de laatste jaren. Ik hoop dat er vele trouwe lezers/reageerders hier op de site dat voorbeeld doen volgen. Een extra steuntje in de rug!. Keep on the good work Hajo (en Jorne) en hopelijk levert het uitiendelijk ook nog wat winterweer op:-)
    Zie ook onderstaande link waarin enige bijdrage/support (ook om niet) mogelijk is.
    https://wintersportweerman.nl/steun-team-wintersportweerman-en-ontvang-gratis-tandemvlucht/

  14. Martijn sonnenberg schreef:

    ik zie nog steeds wel lichtpuntjes voor de alpen in de runs. de ‘teflon’ is toch iets minder vast als die van destijds, want regelmatig koekt er wat neerslag aan de alpen noordzijde vast. de hoge druk invloed lijkt ook iedere ‘ cyclus’ van storingen iets minder te worden. lange adem, maar we komen er wel. of de lage landen nog winters worden is maar de vraag…

  15. Eric | schreef:

    Hajo, jammer dat je de auto moet inleveren want is toch een fijne auto. Neem een wat kleinere variant maar zorg wel dat er flink wat CO2 wordt uitgestoten dat doen wij namelijk ook zowat elke week. Tandemvliegen zie ik niet zitten. Gebeuren soms best wel wat ongelukjes mee. En aan touwtjes hangen niet mijn ding.
    Voor de liefhebbers van Winterweer LL…. je kunt blijven dromen maar wellicht nog februari en dan is het over. Voor de alpen en dan met name Oostenrijk, gelukkig hebben we de sneeuwkanonnen nog. De nachten zullen zeker goed koud zijn om sneeuw te maken. De vraag is, zit er genoeg water in de spaarbekkens. Ook in de maand januari zie ik geen echte sneeuw meer aankomen en hoe anders was dat afgelopen jaar (uren en uren video’s met onze grote schepper hebben we nog) ook maar weer eens bekijken. Ook heb ik januari al voor een groot gedeelte weggestreept als het gaat om echt winterweer. Komend weekend schijnt de zon weer uitbundig en zal dan maar weer eens een gletsjer gaan bezoeken. Gewoon de goede omstandigheden blijven zoeken. Maar we klagen niet toch 🙂 Stefan kom er maar in!

  16. Patrick schreef:

    Ik heb even een vraag ivm het winterweer ( dat er nu niet echt is ) in Zweden . Ik weet dat er vooral gekeken wordt naar de Alpen en onze LL ( geheel terecht natuurlijk ) maar ik heb een vraagje over Zweden . Ik ga binnenkort ( vanaf 26 Januari ) voo 1,5 week voor het eerst naar Zweden op wintersport . Dit is omdat mijn vrouw niet zo heel graag skiet ( al zeker niet een week lang ) en we daarom gekozen hebben om naar Sälen ( Tandadalen ) in Zweden te gaan . Dit ligt in Midden Zweden tegen de Noorse grens +/- 170Km Noordelijk van Oslo ( Ter hoogte van Lillehammer ) We hebben ook hiervoor gekozen omdat we dachten dat het wat betreft sneeuw en kou wel geen probleem zou zijn en we daar andere winteractiviteiten kunnen doen ( Alpine skiën voor een 2 a 3 dagen omdat er daar ook een skigebied is , langlaufen, sledehondentochten, sneeuwscootertochten, wandelen enz … ) Ik begin nu toch ook voor daar stilaan wat stress te krijgen ivm de sneeuw. Er is daar eind November en begin December vrij veel sneeuw gevallen ( Er lag op een bepaald moment toch 85 cm sneeuw ) maar ook daar is het de laatste tijd zachter dan normaal . Regelmatig overdag temperaturen van 2 tot 5 graden wat voor ginder uitzonderlijk zacht is . Ondertussen is de sneeuw al verminderd tot 55 a 60 cm . Als je de vooruitzichten bekijkt dan wordt het er ook daar niet beter op . S’nachts nog wel wat vriestemperaturen ( soms ook maar -1 a -2 ) maar overdag dikwijls + temperaturen . Ik weet niet of jullie daar enigzins zicht op hebben maar is de kans dat het ginder toch weer wat kouder zou worden tegen tweede helft januari niet wat groter dan hier en de Alpen ?? Alvast bedankt voor een eventueel antwoord .

    • Mark (Breda) schreef:

      Ha Patrick.
      Ja…Scandinavie is sneller koud omdat de grote koudereservoirs met de goede luchtdrukverdelingen daar snel weer zijn. Neerslag is de vraag. Volgens mij is er aardige kans op neerslag komende weken omdat depressies ten noorden van het hogedrukbolwerk langsttekken.

      Ik zou me niet te druk maken vooralsnog.

      • Patrick schreef:

        Dag Mark. Hartelijk bedankt voor je antwoordje . Voor het skiën op de pistesmaak ik mij geen zorgen . Er ligt voldoende en ook daar is er redelijk wat kunstsneeuw bijgespoten . Ik vrees alleen dat er lager waar de langlaufpistes liggen en waar de hondesledetochten en sneeuwscootertochten doorgaan tegen dan te weinig sneeuw zal liggen om deze activiteiten te doen ( En daarvoor gaan we juist naar daar ) Wat betreft de neerslagzones . Ja die passeren nu meestal langs Skandinavië maar voorlopig wat noordelijker dan waar wij zitten . Meeste neerslagzones gaan maar tot in Noorwegen en slechts weinig komt door tot in Zweden voorlopig . Er wordt zelfs af en toe regen voorspelt ginder wat natuurlijk helemaal niet welkom is . Is het niet zo dat de zogezegde straalstroom te Noordelijk ligt ? Als deze iets zuidelijker komt te liggen is er dan meer kans op wat koudere temperaturen en daarmee ook sneeuw ?
        Heel druk maak ik mij niet maar het zou toch niet leuk zijn dat we de activiteiten waarvoor we naar ginder gaan niet zouden kunnen doen .
        Bedankt .

  17. hitman79 schreef:

    @ HAJO Kom jij ook tot in de Rudolpshutte voor die tandemvlucht? 🙂

  18. Arjan Ischgl schreef:

    @ Hans en @ Asten (harmelen) time out heeft nu wel lang genoeg geduurd toch?
    Kom op mannen!!
    @Ab zit er nog winter in de kaarten of moeten we nu al de winter opgeven?

  19. Skiwi schreef:

    Ook GFS12 alweer een warme flatliner (hoofdrun zelfs extreem warm voor de Alpen)…zucht…

    Wanneer komt er eind aan deze horror?

    • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

      Idd erg bizar dit Skiwi!Vroeger zat er wel eens een avontuurlijke run bij,Nu is het standaard slecht

    • Spyfromthesky schreef:

      Geen enkel ander P versie van GFS die het meest gunstigst nog zou zijn heeft totaal geen kou. Je wilt het woord niet noemen in de winter, maar er is alleen maar warmte aanwezig in elke P versie. De winter in Moskou krijgt het op termijn nog moeilijk om een beetje winter te zijn.

      Lichtpuntje? Ach, een aantal jaren in de jaren 70 hadden ook erg weinig hellmann puntjes. En 1979 als voorbeeld genomen werd een topper, evenals de jaren 80 die erop volgde.

      Voor de L.L. zie ik geen verandering rond 19 januari, geen enkel lichtpuntje.
      We hebben zelfs geen kwakkelwinter. Was het maar waar? Ik heb nog geen sneeuwbui gezien in de L.L. Zelfs geen dagje andere vreugde aan gebrek aan ijs in de L.L.

      Spyfromthesky (Arnold)

    • Martijn sonnenberg schreef:

      Ik verwacht omslag rond 15 januari als ik de EC ontwikkeling van afgelopen dagen zie

      • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

        Hoop het echt Martijn ,maar ik zie geen ontwikkeling in de runs,alleen maar dat vreselijke zonale patroon.pffff

        • Martijn sonnenberg schreef:

          De runs zijn ook maar matig betrouwbaar hoor. Sneeuw van morgen en vrijdag stond er eerst niet op. Ik kan op de telefoon slecht kaartjes plaatsen, maar vergelijk EC op bijv +168h vanavond met de kaarten van 3-4 dgn geleden. De monsterdepressie ten westen van Ierland is al oost-west ipv noord-zuid georiënteerd in de voorspelling. Over 1-2 dgn worden daar wat kleinere depressie kernen van gemaakt ipv een grote storm en dan … gekoppeld met het ontbreken van een sterk hoog op het vasteland verwacht ik rond die dagen dat het patroon instort

          • Jorne schreef:

            Ik waardeer je positieve insteek maar ik verwacht geen grote veranderingen in het patroon, misschien inderdaad wel enkele meevallertjes zoals de 10e er nu op staat

          • Eric | schreef:

            Als er morgen 1 cm valt dan val je al in de prijzen… Reken maar op een paar verdwaalde sneeuwvlokken…. wel wat bewolking …..

  20. Mark (Breda) schreef:

    [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1578334379.jpeg[/img]

    Op de route vandaag: Hirschegg! Vertrekpunt van de gondel naar boven.

  21. deepblue schreef:

    Zit een beetje met die UAH satellite data te spelen (https://www.drroyspencer.com/latest-global-temperatures/) En nu zie ik dat de hoogste laag (volgens mij de lage stratosfeer van die vier datasets) wel een opmerkelijk temperatuurverloop heeft. Sinds juli 1993 is het daar iedere maand op mondiaal niveau kouder dan gemiddeld. Alle data die daarvoor zit is bijna zonder uitzondering warmer dan gemiddeld. Heeft iemand een idee of dit klopt en waarom dit zo zou kunnen zijn?

  22. Raoul schreef:

    Hopelijk blijft de sneeuw van komende vrijdag nog net iets langer hangen voor het mooie plaatje en het liefst nog iets intensiever.

  23. Wessel schreef:

    Ongeloofeloos wat een dag! Morgen helaasch weer stage…

    [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1578340844.jpeg[/img]

  24. Leo schreef:

    Oei, wat een fijne en lekkere maar wel jaloersmakende platen Wessel, Mark, Jannes. Hoop wel dat jullie wat zon voor me bewaren! We zien de (sneeuw) buien al hangen immers. En dat terwijl ik juist a.s. donderdagochtend (jawel; ook, bij bizar toeval 😉 ) voor een lekker lang weekend naar Valloire ( / Valmeinier) afreis. Het EC trekt sinds vanmorgen naar het GFS toe. Opmerkelijk hoeveel eerder het GFS dat al goed te pakken had!
    Maar veel plezier gewenst toch nog natuurlijk!

  25. Koninks schreef:

    @leo heeft ook al iemand eens uitgezocht of het met onze koude winters ook koud of warm was in Amerika? Lijkt me dat jij dit wel weet.

  26. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

    En wederom geen spoor van winter in de modellen vanmorgen!Zelfs 1mooie run is ons niet gegund in deze tijd

    • Jorne schreef:

      Flatliner GFS… Het houdt niet op niet vanzelf
      Wel weer eerste aanwijzingen voor verplaatsing van de hoge druk aan het einde van oper gfs00, voor wat het waard is

      • Krism schreef:

        we moeten ergens beginnen hé Jorne!

      • Mark (Breda) schreef:

        Als we er niet over mogen klagen moeten we het positief inzien…weinig werk voor de weermannen bij dit saaie weer.

        Op naar alweer laatste dag Kleinwalsertal. Op maar Ifen en Heubach.

      • Skiwi schreef:

        Er lijkt geen eind aan te komen…

        Fijn voor als je nu in de Alpen bent, maar stilletjesaan begin ik toch een wat onbehaaglijk gevoel te krijgen. Nog maar 25 dagen tot mijn eerste skitripje van het seizoen naar Val d’Isère. Er ligt daar wel een dik pak sneeuw, maar na een maand zonder verse sneeuw zal ook daar de kwaliteit van pistes (over offpiste moeten we het dan zelfs niet meer hebben) een flinke knauw hebben gekregen.

        Ik weet: 25 dagen is in meteoland een eeuwigheid, maar met zo’n keihard vastgeroest patroon misschien ook weer niet (gelijkaardige winters uit het verleden, denk 2007, kwamen ook niet meer goed)…

  27. Krism schreef:

    toch wel gek dat Bergfex voor Les Arcs amper iets van sneeuw voorspelt nu vrijdag, terwijl GFS het minstens x10 doet.

  28. Krism schreef:

    [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1578382818.jpeg[/img]

    Nu met afbeelding

  29. Mark (Breda) schreef:

    Actueel matige sneeuw in Kleinwalsertal!

  30. joke,riederalp schreef:

    [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1578385465.jpeg[/img]
    Gisteren een droomdag,windstil en rond de 0 graden.De sneeuw blijft meer dan uitstekend.
    Nu min 4 graden, op balkon een koude oosten wind, maar ik zie in de bovenlucht wolkjes met een sneltreinvaart uit het westen en noorden voorbij vliegen! Gedeeltelijk lossen ze ook in een vloek en een zucht op. Verder hier de voorspellingen veel zon en misschien vrijdag een halve vlok sneeuw……

  31. Raymond schreef:

    In Lermoos ook lichte sneeuwval

  32. Roland Bodegraven schreef:

    Lech ook sneeuw

  33. Wessel schreef:

    IJzel op sommige plekken. In ieder geval hier voor de deur van de office, ging daarnet vol op m’n snufferd. werkdag / skidag alle!

  34. Mark (Breda) schreef:

    [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1578390243.jpeg[/img]

    Slecht te zien maar daadwerkelijk sneeuw in Kleinwalsertal. Ongeveer 2cm nu. En zicht is boven minimaal.

    Ik klaag niet. Lekker rustig op de pistes nu.

  35. Hajo schreef:

    Hier het ochtendbericht: https://wintersportweerman.nl/nooit-meer-sneeuw-en-bijna-honderd-onder-nul-boven-reykjavik-115709/ . En nu lees ik nog snel even of er iets te wieden valt of dat ik alleen maar smul van jullie vele reacties… 😉

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.