Aan de noordkant van de Alpen viel vanochtend binnen een uur 15-20cm sneeuw! Zelden zulke heftige sneeuw gezien. Niet bij te benen voor de sneeuwruimers dus reed je op straat over 10cm sneeuw. Later dooide het en werd de vers gevallen sneeuw erg plakkerig. Hierboven Val Gardena aan de zuidkant waar de lucht vandaag al strak blauw was. Die kant gaan we in heel Europa op.

Nederland gaat he centrum vormen van een heel stabiel hoog. Kijk hierboven naar de luchtdrukprognose. De hoofdrun gaat eindeloos door op 1040hPa en het gemiddelde komt nauwelijks onder 1015hPa. Een streep door de allerlaatste winterkansen in de Lage Landen. Gewoon géén winter. Ongelofelijk. Terwijl Amerika op dit moment ….

Texas tot -10ºC en Canada …. tja… een wonder dat de protesten daar in volle omvang doorgaan…. bij -20-30ºC. Kijk eens naar Winnipeg!

Terug naar Europa!

Kansje op natte sneeuw donderdag in Nederland
Kansje op natte sneeuw in Nederland vrijdag

Wat een mooi hoog krijgen we vanaf het weekeinde!

Oostenrijk heeft nog wel een aardige kans op een beetje sneeuw zondag uit stuwing.

Kijk eens naar de neerslag lijn! We gaan echt volop zonnig door. Dit is prikpunt Oostenrijk op 1000m.

En dit is de pluim voor Nederland. Nachtvorst krijgen we wel met het hoog. Toch nog een beetje winter!

PS Donaties blijven welkom

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Jelle · 22 februari 2022 op 23:45

Aanstaande vrijdag naar flachau. Had haast niet durven dromen van beter weer.

Spyfromthesky · 23 februari 2022 op 07:30

Zoals ik een paar PostNL geleden schreef, willen we wat kans maken op kou dan moet het eerst eens goed waaien. Eigenlijk weten we dit allemaal, althans de wat ouderen onder ons. Na een kalmte komt dus vaker kans op een gunstig hoog. De armoe dat nu in hele grote delen van het noorden weinig kou en sneeuw voorradig zijn, en de kracht van de zon inmiddels geeft weinig reden meer tot echte winter.

Maar geniet van het droge weer, de frisse ochtenden, het opvallen van het langere licht.

Spyfromthesky

Erwin · 23 februari 2022 op 13:04

Hajo, beetje opletten. De kaart die je plaatst voor zondag (zogenaamde stuwing) is de kaart van zondag 6 maart!

Tjeerd · 23 februari 2022 op 19:07

We zitten nu vlakbij Innsbruck.Al 2 schitterende skidagen gehad in Schlick2000 en Val Gardena. Verder contacten gezocht in verband met onze emigratie naar Tirol. We gaan eerst hier iets huren,werken en zien dan wel verder.
Hajo,lukt niet meer om langs te komen in Kaprun.Komen gauw weer voor koffie en bijkletsen.

Gesloten voor reacties.