Aan de noordkant van de Alpen viel vanochtend binnen een uur 15-20cm sneeuw! Zelden zulke heftige sneeuw gezien. Niet bij te benen voor de sneeuwruimers dus reed je op straat over 10cm sneeuw. Later dooide het en werd de vers gevallen sneeuw erg plakkerig. Hierboven Val Gardena aan de zuidkant waar de lucht vandaag al strak blauw was. Die kant gaan we in heel Europa op.

Nederland gaat he centrum vormen van een heel stabiel hoog. Kijk hierboven naar de luchtdrukprognose. De hoofdrun gaat eindeloos door op 1040hPa en het gemiddelde komt nauwelijks onder 1015hPa. Een streep door de allerlaatste winterkansen in de Lage Landen. Gewoon géén winter. Ongelofelijk. Terwijl Amerika op dit moment ….

Texas tot -10ºC en Canada …. tja… een wonder dat de protesten daar in volle omvang doorgaan…. bij -20-30ºC. Kijk eens naar Winnipeg!

Terug naar Europa!

Kansje op natte sneeuw donderdag in Nederland
Kansje op natte sneeuw in Nederland vrijdag

Wat een mooi hoog krijgen we vanaf het weekeinde!

Oostenrijk heeft nog wel een aardige kans op een beetje sneeuw zondag uit stuwing.

Kijk eens naar de neerslag lijn! We gaan echt volop zonnig door. Dit is prikpunt Oostenrijk op 1000m.

En dit is de pluim voor Nederland. Nachtvorst krijgen we wel met het hoog. Toch nog een beetje winter!

PS Donaties blijven welkom

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Jelle · 22 februari 2022 op 23:45

Aanstaande vrijdag naar flachau. Had haast niet durven dromen van beter weer.

Spyfromthesky · 23 februari 2022 op 07:30

Zoals ik een paar PostNL geleden schreef, willen we wat kans maken op kou dan moet het eerst eens goed waaien. Eigenlijk weten we dit allemaal, althans de wat ouderen onder ons. Na een kalmte komt dus vaker kans op een gunstig hoog. De armoe dat nu in hele grote delen van het noorden weinig kou en sneeuw voorradig zijn, en de kracht van de zon inmiddels geeft weinig reden meer tot echte winter.

Maar geniet van het droge weer, de frisse ochtenden, het opvallen van het langere licht.

Spyfromthesky

Erwin · 23 februari 2022 op 13:04

Hajo, beetje opletten. De kaart die je plaatst voor zondag (zogenaamde stuwing) is de kaart van zondag 6 maart!

Tjeerd · 23 februari 2022 op 19:07

We zitten nu vlakbij Innsbruck.Al 2 schitterende skidagen gehad in Schlick2000 en Val Gardena. Verder contacten gezocht in verband met onze emigratie naar Tirol. We gaan eerst hier iets huren,werken en zien dan wel verder.
Hajo,lukt niet meer om langs te komen in Kaprun.Komen gauw weer voor koffie en bijkletsen.

Gesloten voor reacties.