Heerlijk om Joe Bastardi los te horen gaan tegen de NOAA (Amerikaanse KNMI) en hun berichtgeving dat de afgelopen maand oktober de warmste was sinds het begin van de metingen. De website climatepatrol.com geeft hierrrr nog wat extra gegevens over de George Orwell-achtige verdraaiing van feiten door NOAA. Steven Goddard laat hierrrr geen spaan heel van de verkondiging van het National Climate Data Center dat die maand de op 4 na warmste voor de Verenigde Staten was.

oktober-debilt

Ik heb geen reden te twijfelen aan de vaststelling van het KNMI dat oktober in Nederland op twee na de warmste was. Weergegevens.nl help om de top 10 erbij te pakken en dan zien we dat in elk geval het al 8 jaar niet meer lukt een warmere oktober te produceren dan 2006. Met de ene bril opzie je dus record op record volgen. Met een andere bril op zie je een plateau net als bij vloed aan het strand en is er geen andere weg dan terug naar eb.

standaard-ijsbeer

Nu we toch bezig zijn pak ik mijn verontwaardiging over een bericht van het WWF over ijsberen er meteen even bij. Ik zeg er meteen bij dat het Nederlandse WNF het niet heeft overgenomen en dat ook de vaderlandse media het niet hebben opgepikt. De Vlaamse en Britse media wel en dat heeft in mijn kringen veel verontwaardiging opgeleverd. De Londonse Global Warmin Policy Foundation (GWPF) spreekt terecht van een fraude: “Hide the increase”. Iedereen kan met wat simpel zoekwerk op internet vaststellen dat de ijsberenpopulaties rond de Noordpool vrijwel overal zijn verdubbeld in de laatste 40 jaar. Zodanig dat inuït in Canada van een plaag spreken. Ook zodanig dat het dier in Canada van de rode lijst van ernstig bedreigde diersoorten is geschrapt.

polarbearcubs

Het is een grote uitzondering dat ik een dergelijk “politiek artikel” op Wintersportweerman.nl plaats. Normaal doe ik dit op climategate.nl waar ook al jaren een levendige discussie is over dit soort issues. Vandaag maak ik een uitzondering omdat Joe Bastardi en zijn weatherbell gewoon kanjers zijn op het gebied van seizoensprognoses en eerlijke meteo-informatie. Zie hier de Amerikaanse seizoensprognose van de andere Joe van Weatherbell. En omdat ijsberen nu eenmaal een ultiem symbool zijn van kou en sneeuw en daarom eigenlijk onze mascottes zijn op deze website. Laatst zag ik een BBC documentaire (ja met de nodige dosis alarmisme erin) over ijsberen en daarin waren twee kleintjes. Die noemden ze Micky en Luca. Laat dat nu net de voornamen van mijn dochtertje van 5 zijn. Smelt…. (oeps dus toch!)

Categorieën: Klimaat

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

16 reacties

Gesloten voor reacties.