Op de foto staan niet 1997 elfstedentochtwinnaar Henk Angenent , zanger Syb van der Ploeg, zijn broer Jacob van der Ploeg en ene Henk Matser. Maar die zijn wel onderweg op de Elfstedentocht 2021. Op de foto zie je enkele andere goede schaatsers waaronder Mick, die ik ken van Weissensee 2020, diens vader en nog twee onbesuisden. Op precies dezelfde plek in Leeuwarden poseerden ook Angenent cum suis vanochtend.

https://twitter.com/NOSsport/status/1360918613067194369

Van Mick heb ik oorspronkelijk beeldmateriaal. En het lijkt op en ware hel van het noorden…

Stoeptegels dus. Later hoorde ik dat ze over de helft waren en dat het ijs beter was. Kijk maar…

Van team Angenent zijn er zeer twijfelachtige geluiden. Veel in de auto en zo. Maar “ons” groepje lijkt wél succes te hebben.

Tijdens het schrijven van dit bericht kreeg ik een nieuwe positie binnen van Mick. Met de mededeling: “We gaan Dokkum overslaan”. Ze zaten toen nog ter hoogte van Stiens 19km voor Bartlehiem.

En even later al deze kiek bij het bruggetje van Bartlehiem. Enkel de heen en weer naar  Dokkum vanaf Bartlehiem slaan ze over. En zo finishen ze in Leeuwarden met 170km in de benen.

Op de kaart van de Elfstedenroute zie je wat Mick bedoelt. Het heen en weertje van Bartlehiem naar Dokkum over de Dokkumer Ee – ongeveer 2 x 15km – hebben ze overgeslagen. Meten door de laatste 12 kilometer naar de finish in Leeuwarden.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door dudeljo (@appelpieter)

En dan hebben we nog #gekindekop200 in Overrijssel. Die mannen hebben goed ijs uitgezocht. Hadden wel last van de harde wind. Maar hebben de 200km gehaald. Morgenavond hun verslag exclusief op WSWM.

Het is nog onverwacht snel gaan dooien vandaag! Maastricht tipte al 7,6ºC aan. Een voorproefje van het terrasjesweer volgend weekeinde. Met 3 graden dooi is het ijs misschien al wat zachter geworden, maar gelukkig zien we op klomphoogte weer nul of net daaronder. Voor het Hellmann-koudegetal in De Bilt is het knudde.

Attentie: code rood wegens ijzel. Zie dit aparte bericht.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Tjeerd (Losser) · 14 februari 2021 op 17:56

Nogmaals complimenten voor jouw berichten van de afgelopen week Hajo.
Zal voor jou en voor ons de komende tijd weer saai worden voor wat betreft het weer. Aan de andere kant, laat de lente maar komen in deze Corona tijd.
Volgende winter alles weer normaal.

    Hajo · 14 februari 2021 op 18:20

    Dank voor compliment. Ja maar het was ook zeer vermoeiend en zonder jullie donaties had ik het niet gered. Ik wil het voortaan meer op die manier gaan doen van opschakelen naar de vorstperiodes toe. En dan weer beetje ontspannen dagelijks een blogje in de tussenfasen. En ik ga natuurlijk nadenken over en betere structuur van de business.

Erik · 14 februari 2021 op 19:03

Hajo, bedankt voor al je inzet en tomeloze energie naar aanloop en tijdens deze vorstperiode. Kijk nu al uit naar de volgende!

Carl · 14 februari 2021 op 21:35

Top Hajo, was genieten de afgelopen weken met jou berichten. Nu terug beetje kijken naar de Alpen. Mss begin april naar de Alpen ❄️⛷

Gesloten voor reacties.