Op de foto staan niet 1997 elfstedentochtwinnaar Henk Angenent , zanger Syb van der Ploeg, zijn broer Jacob van der Ploeg en ene Henk Matser. Maar die zijn wel onderweg op de Elfstedentocht 2021. Op de foto zie je enkele andere goede schaatsers waaronder Mick, die ik ken van Weissensee 2020, diens vader en nog twee onbesuisden. Op precies dezelfde plek in Leeuwarden poseerden ook Angenent cum suis vanochtend.

https://twitter.com/NOSsport/status/1360918613067194369

Van Mick heb ik oorspronkelijk beeldmateriaal. En het lijkt op en ware hel van het noorden…

Stoeptegels dus. Later hoorde ik dat ze over de helft waren en dat het ijs beter was. Kijk maar…

Van team Angenent zijn er zeer twijfelachtige geluiden. Veel in de auto en zo. Maar “ons” groepje lijkt wél succes te hebben.

Tijdens het schrijven van dit bericht kreeg ik een nieuwe positie binnen van Mick. Met de mededeling: “We gaan Dokkum overslaan”. Ze zaten toen nog ter hoogte van Stiens 19km voor Bartlehiem.

En even later al deze kiek bij het bruggetje van Bartlehiem. Enkel de heen en weer naar  Dokkum vanaf Bartlehiem slaan ze over. En zo finishen ze in Leeuwarden met 170km in de benen.

Op de kaart van de Elfstedenroute zie je wat Mick bedoelt. Het heen en weertje van Bartlehiem naar Dokkum over de Dokkumer Ee – ongeveer 2 x 15km – hebben ze overgeslagen. Meten door de laatste 12 kilometer naar de finish in Leeuwarden.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door dudeljo (@appelpieter)

En dan hebben we nog #gekindekop200 in Overrijssel. Die mannen hebben goed ijs uitgezocht. Hadden wel last van de harde wind. Maar hebben de 200km gehaald. Morgenavond hun verslag exclusief op WSWM.

Het is nog onverwacht snel gaan dooien vandaag! Maastricht tipte al 7,6ºC aan. Een voorproefje van het terrasjesweer volgend weekeinde. Met 3 graden dooi is het ijs misschien al wat zachter geworden, maar gelukkig zien we op klomphoogte weer nul of net daaronder. Voor het Hellmann-koudegetal in De Bilt is het knudde.

Attentie: code rood wegens ijzel. Zie dit aparte bericht.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Tjeerd (Losser) · 14 februari 2021 op 17:56

Nogmaals complimenten voor jouw berichten van de afgelopen week Hajo.
Zal voor jou en voor ons de komende tijd weer saai worden voor wat betreft het weer. Aan de andere kant, laat de lente maar komen in deze Corona tijd.
Volgende winter alles weer normaal.

    Hajo · 14 februari 2021 op 18:20

    Dank voor compliment. Ja maar het was ook zeer vermoeiend en zonder jullie donaties had ik het niet gered. Ik wil het voortaan meer op die manier gaan doen van opschakelen naar de vorstperiodes toe. En dan weer beetje ontspannen dagelijks een blogje in de tussenfasen. En ik ga natuurlijk nadenken over en betere structuur van de business.

Erik · 14 februari 2021 op 19:03

Hajo, bedankt voor al je inzet en tomeloze energie naar aanloop en tijdens deze vorstperiode. Kijk nu al uit naar de volgende!

Carl · 14 februari 2021 op 21:35

Top Hajo, was genieten de afgelopen weken met jou berichten. Nu terug beetje kijken naar de Alpen. Mss begin april naar de Alpen ❄️⛷

Gesloten voor reacties.