Het is me het wintertje wel… van Fréderic horen we zo (zie weerbericht) of het na het weekeinde nog even door kan gaan (vermoedelijk niet) maar actueel in het nu makken we bijzondere dingen mee. Windkracht 8 oostenwind in Nederland bij temperaturen rond -8ºC.

Dat is dus “the beast from the east”.

En dat leidt aan lijzijde van open water tot de zogenaamde Lake Effect Snow. Op bovenstaande kaart van buienradar vind ik het nog alleszins meevallen…. maar het meeste zit ook noordelijker in Schotland waar voor het eerst in de geschiedenis code rood is afgegeven. Men overweegt het leger in te zetten en maar erkent ook dat het het allemaal niet haalt in vergelijking met 1947 en 1963. Wel zijn zowat alle scholen dicht tot het weekeinde…

Foto: Andrew Milligan/PA

Terwijl jij lekker lag te slapen vannacht stonden op de M80 honderden automobilisten en vrachtwagenchauffeurs vast. De politie heeft aangegeven dat je als het echt niet anders kan je auto mag verlaten en dat je dan geen parkeerboete krijgt. Een man van 60 is gisteren overleden nadat hij zijn hondje achterna dook in een plas.

De “ellende” zit vooral rond Newcastle. Hierboven zie je hoe een dragline probeert een straat sneeuwvrij te maken. Duidelijk is men qua materieel niet voorbereid op dergelijke sneeuw. Meer foto’s  hier.

Het meeste moet nog gaan vallen vandaag! 10 tot 40cm sneeuw! Deel de beelden in de reacties!

Sneeuwonweer! Schitterend… kijk 10x

Timelapse Newcastle…

Buscrash

De BBC is er als de kippen bij om uit te leggen dat méér sneeuw juist het gevolg is van global warming/climate change. En hoe voorspelbaar: ook the Guardian legt het nog eens uit. Als je door deze propaganda niet heen prikt ben je niet te helpen. Nee dan liever zo’n heerlijk verhaal van hoe in Macclesfield, Cheshire twee inbrekers ingerekend konden worden nadat de politie simpelweg hun voetstappen in de sneeuw volgde!

Ondertussen in Parijs…….

Hier meer foto’s van bijzondere sneeuw en kou in Europa met prachtige foto’s van Dublin tot Corsica.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.