De komende dagen kunnen we genieten van (nog) een paar heerlijke nazomer dagen. En het ziet ernaar uit dat we echt nog wel langer gaan genieten van deze “ouwewijvenzomer”. Of zoals de Amerikanen zeggen: The Indian Summer. Maar is het wel echt een Amerikaanse uitdrukking. Niet echt. Hier lees je waar de uitdrukking vandaan komt. En het grappige is, het blijkt een schrijver met een directe Nederlandse achtergrond te zijn die deze uitdrukking bedacht heeft. Gewoon uit Amsterdam.  En, zoals je op de foto kunt zien, is het noordelijk halfrond al aardig aan het afkoelen. Dus nu nog de kans om nog een keer de BBQ aan te steken dit weekend.

Aanstichter voor deze heerlijke weersituatie is Kieron. En ook hogedrukgebied Lutz!. Hmmm?, die zie ik niet op de kaart staan? Dat klopt! Zodra Kieron zijn laatste oortje versnoept heeft neemt hogedrukgebied Lutz hoogstwaarschijnlijk de honneurs waar met betrekking tot een succesvol vervolg van onze nazomer.

Het is eigenlijk vrij simpel. Dit is de kaart voor aanstaand woensdag. Kieron ligt dan inmiddels boven de Baltische Staten en Lutz (zuid west van Ierland)  gaat meer en meer invloed krijgen op ons weerbeeld.

En tot woensdag hebben we temperaturen van 20°C of meer. Vanaf de oceaan wandelt dit hogedrukgebied dan na woensdag richting de Lage Landen. Tja, dan gewoon de BBQ wéér aan volgende weekend. Maar, de zon krijgt wel minder kracht en de temps zullen de 20°C wellicht niet meer halen. Dan gewoon de terrashaard aan in de tuin, of een lekkere warmtestraler op het balkon. Toch ook lekker.

De astronomische herfst is natuurlijk wel begonnen en onze planeet wordt door het licht in tweeën gedeeld. Daardoor neemt de zonkracht langzamerhand af en worden de dagen met daglicht korter. Dus op het noordelijk halfrond wordt het steeds kouder en kouder. Dus ook de avonden en nachten.

Prikpunt midden Nederlnd

Zijn er nog onzekerheden? Eigenlijk niet. Ja, op iets lagere termijn. Maar daar geloof ik (nog) niet zo in. Gewoon lekker genieten van de komende week En daarna? Dat zien we wel weer ná woensdag. En de rest van Europa is ook geweldig. Al is er boven de Middellandse zee wel kans op wat lagedruk invloeden.

Fijn weekend


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

10 reacties

Gesloten voor reacties.