bartswings

Bart Swings wint in 1 uur en 1 minuut en 37 seconden vanmiddag de marathon van het EK Inline Skate in de prachtige stad Innsbruck. Bij de senioren mannen waren Mark Horsten en Ingmar Berga de beste Nederlanders met respectievelijk de zesde en de zevende plaats. Bij de vrouwen haalde Manon Kamminga het zilver achter de Italiaanse Francesca Lollobrigida die ook op het ijs actief is. Bij de junioren mannen werd aanstormend talent Chris Huizinga verdienstelijk derde nadat hij in de sprint werd geklopt door twee Italianen.

1000 finales1000m Chris Huizinga reed voor wat hij waard was, controle en dan ……na 875 meter

Posted by SkeelerNieuws.nl on donderdag 23 juli 2015

Huizinga won vandaag zelfs drie keer brons omdat de afvalkoers en een puntenkoers gisteren wegens regen naar vandaag waren verschoven.

Het lijkt erop dat de broers Mulder op de marathon niet zijn gestart. Lol hadden ze wel in Innsbruck. Elma de Vries was daarentegen niet helemaal tevreden… ze werd slechts 31e op de marathon en zat op Twitter te fitten op de stad Innsbruck:

En…

Maar dan weer wel…

En zo is het. Innsbruck is een stad die wat mij betreft zeker niet alleen als wintersportbestemming al dan niet op doorreis een topper is. Het is gewoon wel een toffe hippe stad al was het omdat er een Wettercafe is. Zie mijn eerdere bericht daarover.

Kennen jullie Innsbruck?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.