Balloonalps Zell am See- Karpun

Tijdens de week van 3 tot 10 februari is het weer tijd voor de indrukwekkend balloonalps. Deze week zullen 30 heteluchtballonnen de hemel gaan kleuren in Zell am SeeKaprun. Elke dag heb je de mogelijkheid om de prachtige Alpen te bewonderen vanuit de lucht. Daarnaast heb je ook nog de Night of the Balloons als hoogtepunt van de week.

Balloonalps 2018 zeker de moeite

Het event is niet enkel voor de deelnemers de moeite, ook voor de toeschouwers is dit een indrukwekkend moment. Al sinds de jaren 1970 gingen er piloten naar de Alpen tijdens de wintermaanden om het prachtige landschap vanuit de lucht te bewonderen. Dankzij het grote verschil in temperatuur van de koude omgeving en de warme lucht vanuit de brander stijgen de ballonnen sneller en vluchten kunnen hierdoor langer duren.

Hieronder een filmpje van vorig jaar in Zell am See- Kaprun.

De piloten hebben gedurende deze week ook allerlei wedstrijden onderling. De verste afstand vliegen gedurende een afgesproken tijd, het dichtst bij een afgesproken punt landen en het dichts bij een punt iets op de grond plaatsen. Voor meer details over de wedstrijd zelf kan je terecht op deze website.
Zelf kan je verschillende ritjes maken gedurende de week. Voor iedereen die niet te hoog wil kan je een ritje maken in een airship. Hierbij ga je slechts 300 meter omhoog en kan je gedurende 45 minuten genieten van de prachtige omgeving. De echte vluchten brengen je tot 3000 meter hoogte en duren tot 3 uur lang. Prijzen variëren tussen de €190 en €290.

Balloonalps in zell am see kaprun

De “Night of the balloons” vindt plaats op 5 februari in Kaprun en op 7 februari in Zell am See. Naast het spektakel van al de verschillende ballonnen is er  ook randanimatie. Vuurwerk, muziek en een show van skischool gaat je zeker entertainen.

Balloonalps - night of the balloon

Voor meer informatie kan je altijd terecht op de website van Zell am See – Kaprun. Even hier klikken!

Wie van jullie trekt deze periode richting dit partnergebied en bezorgt ons leuke plaatjes?


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!