Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Balkan dikke sneeuwdump en ook de Alpen komen aan de beurt

check ook eens

19 Reacties

 1. Jorne schreef:

  Showt het weer nu, nu niemand er wat aan heeft, wat er mogelijk is bij een zwakke straalstroom? Hoge druk gebieden heersen en koude lucht van alle kanten. Opmaat voor volgend jaar? Wie weet… GFS 06 maakt er in ieder geval dolle boel van met een ijskoud en guur begin van april

 2. Jorne schreef:

  En dit is geen toevallige momentopname, het zou dagen lang guur zijn met winterse buien volgens deze run!
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/03/1585135594.png[/img]

 3. Frank schreef:

  Tjong, omgekeerde wereld. Waar ik nu bang voor ben bv bijna heel Europa agv de maatregelen minder co2 uitstoot en het nu ineens koud wordt, men dit aangrijpt voor hun opwarming theorieën. Zo van zie je wel?

  • Paul A Club 1989 schreef:

   Het zou mij echt niet verbazen….pas maar op dat je Reinier vd Berg niet op het idee brengt…LOL 😉

  • MierenN--ker schreef:

   Ja dit is heel erg al gaande, laatst nog een heel verhaal gehouden op fok.nl omdat mensen begonnen dat te idee te hebben.

  • René schreef:

   Dat zijn dan mensen die totaal niet weten waar het om gaat en hoe de koolstofcyclus werkt. Elke CO2-molecule blijft zowat 2 jaar in de atmosfeer voor het een eerste keer wordt opgenomen. Om van deze Coronacrisis ook maar iets te merken op het klimaatgebeuren, moet de wereldeconomie echt helemaal plat gaan en dat voor vele (tientallen) jaren. Pas binnen 30 jaar zal ongeveer de helft van de door ons uitgestote CO2 uit de atmosfeer verdwenen zijn. Binnen enkele honderden jaren ongeveer 80% en de volle 100% pas binnen duizenden jaren.

  • Hjs schreef:

   Co2 is natuurlijk lange termijn. Heeft niets me de huidige situatie van doen. Echt 0,0 effect deze tijdelijk economische stagnatie.

  • Jeroen amsterdam schreef:

   Nee joh, co2 stijgt nog steeds. Maar je zal ze vast en zeker op Twitter tegenkomen

 4. Skiwi schreef:

  Man man man, wat een ellende: nu het meer dan ooit snel lente moet worden gaat het nog wat “winteren”…
  Je zou bijna gaan denken dat weergoden, of liever weerduivels met heel sadistische neigingen, echt bestaan 🙁

 5. Stefan schreef:

  Balen heb vandaag de winterbanden laten wisselen voor zomerbanden

 6. Filzmooser schreef:

  Welke ziek geest verzint dit?
  Dikke sneeuw in de alpen in April met de daarbij behorende flinke portie kou.

 7. Loos alarm schreef:

  “”Co2 is natuurlijk lange termijn. Heeft niets me de huidige situatie van doen. Echt 0,0 effect deze tijdelijk economische stagnatie.””
  Op 3 Maart als 25 % minder Co2 gemeten in China door stilgevallen economie https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/5042741/coronavirus-zorgt-voor-spectaculaire-daling-co2-uitstoot-china Duidelijk verschil ook in de Nasa luchtfoto s te zien ! wereldwijd 6% minder Co2 gemeten ,,hoezo lange termijn ?

  “” Pas binnen 30 jaar zal ongeveer de helft van de door ons uitgestote CO2 uit de atmosfeer verdwenen zijn. Binnen enkele honderden jaren ongeveer 80% en de volle 100% pas binnen duizenden jaren.””

  Co2 reduceren tot 0 ? Knap …….Zoiets vertelde men ook over de “zure regen” na 10 jaar niets meer van gehoord ,,toen kwam het ozongat ook dat verdween binnen 10 jaar (dus ook de cfk gassen?)en toen kwam de Co2 plots om de hoek kijken….er is altijd wel wat zoniet vinden “we”het wat……Milieu is kassa !!

  • René schreef:

   Je haalt verschillende zaken door elkaar (al of niet doelbewust). In de RTL-film zeggen ze duidelijk dat de actuele CO2-uitstoot met 6% gedaald is. Dat wil NIET zeggen dat er nu 6% minder CO2 in de lucht zit. Jaarlijks neemt de concentratie met 2ppm gemiddeld toe. Door de coronacrisis zal de toename in 2020 maar 1,88ppm zijn. Nu ja, wellicht wordt dat nog minder omdat nu ook elders de economie voor een stuk stilvalt. De RTL-film was maar een momentopname.
   En de ‘zure regen’ en het ‘gat in de ozonlaag’? Ja, dat waren vrij makkelijk op te lossen problemen. Dus wat is je punt eigenlijk?

 8. Leo schreef:

  De opmerking dat er geen ijsvorming op de sloten (er worden volgens mij overigens plassen op straat bedoeld) meer optreedt doen mijn gedachten teruggaan naar (begin) maart 2018. Toen hetzelfde fenomeen zij het nog veel extremer: dik ijs op de rivieren, IJsselmeer en Waddenzee maar op ondiepe slootjes en ondergespoten weilanden, sintelbanen, etc. (daar werkt de donkere ondergrond ook nog eens tegen) wilde het maar niet lukken. Ik schreef er nog een stukje over 😉
  https://wintersportweerman.nl/de-late-winter-van-2018-gaf-extreem-veel-ijs-juist-op-dieper-en-stromend-water-100573/

 9. Leo schreef:

  Nare oorzaak uiteraard maar mooi kijkje achter de schermen van de waarnemingen op straalstroomhoogte (en hoe belangrijk ze zijn voor de numerieke verwachtingen) door het ECMWF:
  https://www.ecmwf.int/en/about/media-centre/news/2020/drop-aircraft-observations-could-have-impact-weather-forecasts

 10. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/03/1585209321.png[/img]
  Met bovenstaande in acht genomen (en de gebruikelijke meteo-fictie voorbehoudens!) deed EC 12 gisteravond het hierboven door Jorne beschreven GFS06 nog eens dunnetjes over. Met dit deftige sneeuwdek (lokaal > 5 cm) tot gevolg. In de runs van vanmorgen is dit minder extreem maar niet verdwenen. Het hoog boven de oceaan (in de EC 12 fraai doorlopend boven Groenland) iets minder sterk en eerder uitbreidend naar het continent maar toch weer aanwezig. Gisteravond overigens ook nog eens zere brede ensemble-ondersteuning!

 11. Marco schreef:

  Toch wrang dat de maand maart en april tot dusver zo mooi lijken te zijn voor de Alpen. Januari en februari waren toch veelal winderig en regenachtig, en net op het moment dat het mooi wordt gaat alles dicht… Helaas, volgend jaar beter.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.