De snelweg in de buurt van Zagreb. Dikke sneeuw. Op de hele Balkan en ook zoals gisteren al genoemd in de Apennijnen. Op de Balkan lokaal tot 40cm sneeuw en vandaag houdt het nog aan.

Mooi satellietbeeld van de depressie die aan beide kanten van de Adria lake effect sneeuw dropt. Hier de video uit Zagreb:

En een video uit Sofia waar 20cm neerdaalde…

Servië ook van de partij…

En dan de overgang van voorjaar naar winter in Kroatië.

Op het zelfde moment droogte in de Alpen en in de Lage Landen met pittige nachtvorst….

Wetteronline.de legt hierrr uit waarom we momenteel nauwelijks rijp hebben en ook geen ijs op de sloten. De rijp komt er niet omdat het te droog is en het ijs niet omdat de zon het water n de walkant overdag te sterk opwarmt. Hier in Hopfgarten voelen we als we buiten aan het fitnessen zijn ook dat de stoeptegels sterk opwarmen terwijl de lucht met name in de wind zeer frisjes is.

Lekker frisjes ook in Amerika waar een eigenaar van een stripclub zijn hele toko aan de praat weet te houden door de dames maaltijden te laten bezorgen en de beveiligers als chauffeur te laten werken. Daardoor blijft ook de keuken open en is iedereen blij. Je ziet het Wim Hoffen maakt gelukkig! Het is trouwens mijn term en helemaal niet van Wim. Wim focust op vriezende temperaturen. Ik op de bredere toepassing van koudeblootstelling ook of juist bij temperaturen boven nul. Vaders en moeders van Nederland: ophouden tegen je kids te zeggen “doe je jas aan!” Tegen de tijd dat ze het koud hebben komen ze hem vanzelf wel halen.

De komende vier dagen warmt het weer lekker op in de Alpen maar dan komt de eerste terugval met opnieuw sneeuw op de hogere pistes. Pistes? Wat zijn dat ook al weer?

Dit soort dingen. Zoals hier in Obertauern. Gletsjerachtige sneeuwformaties boven 1500m.

Waar komt die sneeuw vandaan zondag en maandag? Nou die schuift recht over de Lage Landen heen zondagochtend. Jullie gaan sneeuw zien thuis!! En dan kan het in de Alpen meer dan 48 uur sneeuwen daaruit omdat de stuwing uit het oosten aanhoudt.

Maar dan zijn we er nog niet. Er is geen WC meer en dus volgen bizarre slingers van de straalstroom elkaar af met warme en koude intermezzo’s. Het eerste weekeinde van april zouden we dit dus kunnen zien! Nou wie weet! Ik es ff beetje sporten buiten. Nog steeds de oproep aan ondernemers om aan mij te denken voor copywritingopdrachten en het verzoek te kijken wat je kunt doen voor Milan die behandeling in Amerika nodig heeft!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

19 reacties

Gesloten voor reacties.