Na enkele dagen Kleinwalsertal (lees maar even hier) trokken we via een ommetje richting Montafon. Dat ommetje noemt Balderschwang, een klein skigebied in Duitsland. Het ligt in de regio Allgäu en het zit ook in onze Ländle Carte. Even halt houden, de 40 kilometer aan pistes ontdekken en weer een ervaring rijker. 

Balderschwang een gezellig familiegebied!

Balderschwang ligt op zo’n 744 kilometer van Brussel en 806 kilometer van Utrecht, wat niet het meest dichtbij is, maar je zit hier vrij sneeuwzeker. De locals houden van het gebied omdat het zoveel sneeuw krijgt, de locals zijn ook maar ongeveer 300 mensen. Heerlijk klein dorpje dus. Ideaal voor iedereen die het niet zo heeft op massa toerisme. Het hoogste punt ligt op 1500 meter, het dorp zelf op 1000 meter. Wil je een vakantie met sneeuw in het dal, dan heb je hier een grote kans natuurlijk.

En gezellige terrasjes.

Daarnaast heb je hier dus 40 kilometer aan pistes, maar wel geen gondels. Je hebt stoeltjes liften die je naar boven brengen en sleepliften. Wij deden de pistes aan de Pass-Stüble als eerste, prachtig uitzicht, en één rode en enkele zwarte pistes.

Hier de lege pistes!!!

Daarna reden we tot aan de Schlepenalp. Hier heb je veel meer opties, je hebt een stoeltjeslift die je naar boven brengt en daarna kan je diverse pistes nemen. De blauwe familiepiste (nummer 5) proberen we het eerst, daarna gaan we de rode pistes ontdekken in combinatie met de zwarte. De blauwe familiepiste is niet onze favoriet, wat weinig uitdaging als je het mij vraagt, dan zijn de rode pistes veel leuker. Je merkt ook wel dat je hier wat offpiste mogelijkheden hebt, plus je hebt hier skiroutes.

Hierboven een stukje blauw, hieronder wat rood. Zo goed als leeg. “Hoogseizoen” hoor ik jullie denken.

Wat me vooral bij blijft is dat dit een echt gebied is voor families, maar dan veel groter dan winterberg. Je hebt hier een leuk kinderland voor de allerkleinste, de ouders zitten allemaal bij aan het vertrekpunt van de stoeltjeslift te wachten tot hun kinderen weer passeren.

balderschwang

Waar ken je Balderschwang van?

Dit jaar werd het gebied ook tijdelijk afgesloten van de buitenwereld door de hevige sneeuwval in januari. Een hotel werd hier getroffen door een lawine, maar er waren geen gewonden. Je hoort het al, dit gebied is gekend voor de hevige sneeuwval.  Het is een betaalbaar familiegebied, ga hier dus niet als je op zoek bent naar de grootste aprés-ski tenten en een levendig dorp verwacht. Wat je moet onthouden geen drukte, geen gedoe, ja wil je leren skiën dan kan dat hier wel op de blauwe piste in alle rust. Wil je meer weten over Balderschwang, klik dan even hier.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

5 reacties

Gesloten voor reacties.