Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Balans aan westkant en intermezzo in de weermodellen

check ook eens

71 Reacties

 1. Stefan Kaptein schreef:

  Doe mij die kaart van 8 december maar, waar kan ik tekenen? Noordkant ziet er nog maar triest uit beneden de 1500 meter, dus wat mij betreft mag de sneeuwkraan vol open.

 2. nils schreef:

  Sestriere is toch wel 1.5m gevallen?

 3. Ivo schreef:

  Als er anderhalve meter sneeuw valt in 48 uur zal je op de webcams nooit anderhalve meter zien.. De verse sneeuw klinkt in.. De eerste 50 cm is na 48 nog maar 25 cm vanwege het gewicht van de meter die er bovenop komt.. Ben wel benieuwd hoeveel er dan wel overblijft.. 1m? (66% ?)

 4. Jorne schreef:

  Zelfde webcam als die ik gister in m’n bericht had, ik zeg zekerweten 1.5m en misschien wel meer!
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574682027.jpeg[/img]

 5. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs 6h bevalt mij wel is voor de Alpen dik in orde wat een mooie sneeuwmomenten met lage sneeuwgrens,constant terugkerendpatroon nu bij het gfs vanaf 6 december ongeveer.Is wel de meteofictie natuurlijk

 6. Remko schreef:

  Ik blijf het roepen. Ik stoor me aan sommige media die als het kouder wordt niets over de normale temperaturen voor de tijd van het jaar zeggen maar nu het in de dubbele cijfers geraakt, wel. Toch even in een bijzin aangeven dat het nu 7/8 graden normaal is. Dan is het toch veel leuker hier de, ja soms opgeklopte , verhalen te lezen. Het lijkt er toch op dat we vanaf zaterdag een koudeputje induiken. Ik zie zelfs een vorstdag op 4/12 bij SVT op het scherm.

 7. Roland Bodegraven schreef:

  Maandgemiddelde zit nu, inclusief voorspellingen voor de rest van de maand, op 6.5gr gemiddeld. Dat is mooi 2 tiende onder langjarig gemiddelde. Gemiddelde t/m gister zelfs een halve graad lager.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   die weet ik nog. ik zou gaan schaken in brabant, maar dat is niet doorgegaan. Er stond ruim 900 km file

   • Remko schreef:

    Ik ook. Ik had een vergadering in Zaanstad. Ben om half acht weggereden met lichte regen en natte sneeuw. Bij Apeldoorn werd het al wit. Verder naar het westen aanhoudende en intensiverende regen. Na de lucht om 1 uur werd ons door de bode gevraagd te vertrekken omdat het in het Oosten en Zuiden een puinhoop was en de treinen vertragingen hadden. Ik moest met de auto terug naar Zutphen. Bij Hoevelaken nog regen, de A1 al deels dicht door de vele auto’s zonder winterbanden. Ben via A 28, binnendoor over de Veluwe naar Deventer gereden. Via omwegen via de achterdeur,Lochem, na 6.5 uur rijden thuisgekomen. Lering uit getrokken? Ja, altijd wat eten en drinken mee. Ik wee van collega’s uit Breda en Eindhoven dat de na 12 uur reizen pas thuis waren. Niet om te vergeten. Net als het schaatsen in 1963 op het Twentekanaal en in Friesland, het als in 1985 en 1986. En de iglo bouwen in 1956. Ja de tijd gaat te snel.

 8. Frank schreef:

  Gfs 06z 850 hp ziet er mijns inziens goed uit.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   ligt eraan waar je kijkt… Zie in meteofictie een enorme paarse bel over oost canada naar het noord-oosten van de VS doorschuiven

 9. Bron: Foreca
  [IMG]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574699117.png[/IMG]

 10. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Wat een drama run van gfs12h zeg!voor de alpen en ll.Hopen op ecmwf zo

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Sneeuwmomenten sowieso voor de Alpen ,maar in de fictie zo warm

  • Jorne schreef:

   Ik zit misschien naar een andere gfs 12 te kijken maar die ik zie is voor de Alpen dik prima met slechts 2 daagjes temperaturen boven 0 op 1500m hoogte en vanaf 7 december aanhoudende sneeuwval voor de noordkant tot het einde vd run. LL weinig winters inderdaad

   • Stefan Kaptein schreef:

    Laaglanden is leuk als het wat winters zou zijn, maar belangrijker is waar het echte werk moet gebeuren en dat is de noordkant van de alpen. Daar is zo ongeveer alles onder de 1500 meter groen, en daar boven is het met 20 cm ook wel gedaan (als ik naar mijn Skiwelt kijk). Dus laaglanden leuk (sorry thuisblijvers) maar niet van belang. Ik wil dikke nordstau, met zelfde hoeveelheden als er in het zuiden is gevallen. Daar zet ik mijn kaarten op in, en ik hoop de weercomputers ook.

    • Hans schreef:

     Ensemble Hopfgarten er maar bij gepakt…. toch behoorlijk winters…..

     [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574704355.png[/img]

     • Stefan Kaptein schreef:

      Dat ziet er goed uit Hans. Dat zijn fijne vooruitzichten. Nu moeten de puzzel stukjes goed vallen zodat heel noord Europa eindelijk eens goed de winter in gaat i.p.v. dat kwakkelweer in Nederland.

    • Pieter (andere) schreef:

     Ik wil graag weer eens schaatsijs Stefan. Garantie om te skiën is er elke winter. En het gaat samen. Kou hier en sneeuw in de Alpen. 🙂

     • Stefan Kaptein schreef:

      Ik hoop echt op een winter in heel noord Europa. Maar meestal is het kwakkelweer in Nederland. Ik gun iedereen een winter zoals de winter bedoeld is met sneeuw en ijs. Daarom zeg ik wel gekscherend dat er geen winter is in Nederland, maar 365 dagen herfst.

    • Richard schreef:

     En zit er wat aan te komen voor de noordkant zoals ik het hier lees althans ik hoop het nog 4 weken voor de kerstvakantie

    • Spyfromthesky schreef:

     Als er een E-tocht zou komen, ok je hoeft het niet te geloven, maar ik denk dat er dan niemand in Nederland, behalve wat lange lat liefhebbers het over de alpen hebben. Een gigantisch mediacircus zal plaatsvinden. Dat zullen ongekende tijden zijn.

     En voor eigen parochie prediken. Ik heb liever een echter flinke winter in de L.L. met een E-tocht als beloning mocht dit ten kosten gaan van de alpen.

     Spyfromthesky (Arnold).

     • Daniel (Heerhugowaard) schreef:

      Inderdaad Spy, ik denk dat hij zich een beetje verslikt in het aantal laaglandwinterliefhebbers die maar al te graag de winter erin zien vallen hier. De alpen kunnen mij dan weer minder schelen, ik kom hier voor de ll berichten/kansen. Neemt zeker niet weg dat het leuk blijft om ook de gebeurtenissen in de alpen zijdelings te volgen. Maar goed, gelukkig heeft niemand van ons invloed op het weer. Het komt zoals het komt! (maar wel een beetje snel met dat winterweer in de ll graag 🙂 )

     • Stefan Kaptein schreef:

      Even een misverstand uit de weg werken. Ik ben een winter liefhebber, maar dan bedoel ik ook echt winter. Helaas is het in Nederland vaak net niks met de winter. Die paar dagen dat het dan even wat kouder is en er een vliesje ijs is dat moet dan door gaan als winter. Dat bedoel ik dus niet. Maar als het echt vriest en er sneeuw valt dat ook minimaal een week aan houdt, dan spreek ik voor Nederland van iets dat op winter begint te lijken. Ik hoop echt dat we die winters weer gaan krijgen voor heel het land, en niet alleen voor het oosten en zuiden van Nederland, nee voor iedereen van noord naar zuid en van oost naar west, dan spreken we van winter, en niet eerder (mijn mening).

     • Eddy Breed schreef:

      +1

     • Eric | schreef:

      Winter in nl? Wanneer. Volgens mij heet het hier toch wintersportweerman….en waar vind de wintersport plaats… Stefan weet vast wel waar dat is 🙂

     • Mark (Breda) schreef:

      Schaatsen is ook een wintersport @Eric!

   • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

    Klopt Jorne ,Ik was te voorbarig .Voor de Alpen is de gfs12 toch een redelijk mooie run.Gelukkig

 11. Remko schreef:

  Roland Bodegraven: valt best mee, wel een goed geheugen.

 12. Hans schreef:

  1½ m.? Gisteren plaatste ik al foto uit Vallemaggia Zwitserland met een bult sneeuw…..
  Deze is uit Val Bedretto, ook Zwitserland…..

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574704213.jpeg[/img]

 13. Marcel H schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574715376.png[/img]

  • Marcel H schreef:

   Nieuwe pluim beter dan vanochtend; ik heb de hoop voor aanhoudend winters weer na de 4e dec nog niet opgegeven. Er lijkt een verzachting dan, maar die is alweer minder scherp dan vanochtend gegeven.
   Als ik in mijn geheugen graaf, dan werd in december 2010 ook steeds de verzachting uitgesteld.
   Ik zeg: DUIMEN!

 14. Aart schreef:

  Storm(achtig) in zuid-west, zuid en de oostkust NL in de nacht van woensdag naar donderdag. Prikpunt Zuid-Limburg.
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574716354.jpeg[/img]

 15. Hans schreef:

  Sinterklaas moet van GFS z’n mijter goed vasthouden, wat een knoepert daar in het noorden…..

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574749715.png[/img]

 16. Jorne schreef:

  Runs weer wat negatiever, zo golft het op en neer…

 17. Roland Bodegraven schreef:

  Europees Parlement wil klimaatnoodtoestand (of toch -crisis?) – https://nos.nl/l/2312054

  De wereld draait doorrrrr.

 18. maarten schreef:

  GFS6 is een stuk kouder. Geen geweldige setting, maar doordat de Kern van het hoog ten noorden van ons blijft tot en met woensdag in iedergeval is het overdag net boven nul en in de nacht matige vorst met stroming uit het oosten.

 19. Remko schreef:

  Op Wetter.de staan een aantal leuke berichten waarin vooruit gekeken wordt naar de winter die op 1 december begint. De 30 dagen trend, geen ZW stroming en aanvoer, duidt op een wat nat koude periode waarbij de kansen op wat wits later in december toeneemt. Ook het gedoe ver boven ons helpt mee. In een ander artikel beschouwen een aantal deskundigen de vooruitzichten op een witte Kerst. Uiteraard met de nodige slagen om de arm. Toch zijn zij redelijk positief, zo blijkt. Kortom, de wende aanstaande zondag kan leuk uitpakken.
  Ten aanzien van de brief aan het Europees Parlement het volgende. Het is al een wat ouder initiatief. Ook wij in dit forum kunnen denk ik wel 50 “ deskundigen “ vinden die dit standpunt aanhangen. Maar zoals altijd in discussies heb je voor- en tegenstanders. En ik heb jarenlang in Europees verband in een commissie gezeten met een zevental professoren uit diverse landen. En laten die nu zeven verschillende visies hebben, op ons specialisme. De waarde van het epistel moet je zo ook lezen.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.