Vanochtend wil ik voor we naar het algemene weerbericht gaan eerst aandacht voor het Valle d’Aosta (zie meteo en alle webcams). We zien op dit moment namelijk de laatste zuidkantsneeuw die meteen gevolgd wordt door een zwakke nordstau waaruit het aan de noordkant donderdagochtend tot in de lagere dalen wit zou kunnen zijn. Die zuidkantsneeuw hangt nu nog over de zuidelijke Franse Alpen, maar in het Valle d’Aosta begint het al op te klaren en zien we droomachtige plaatjes. Hierboven Champoluc. 

champoluc0403b

Nog eentje uit Champoluc. Dat is pure winterromantiek.

antagnod0403

Antagnod: bizarre lichtval ’s ochtends.

courmayeur0403

Courmayeur: droompistes.

gressoney0403

Gressoney droom!

gressoney0403b

Gressoney droom!

gressoney0403hd

Gressoney droom!

saintremy0403

In Saint Remy sneeuwt het nog een beetje.

saintvincent0403

Saint Vincent.

cervinia0403

Breuil-Cervinia ligt wat verder naar het oosten en daar klaart het al vroeg spectaculair op.

Torgnon-cervinia0403

Torgnon-Cervinia – schitterende wolkenpartij.

Torgnon-cervinia0403b

Torgnon-Cervinia: sneeuwkanonnen werkeloos…

ensAosta0403

Hier zie je de sneeuwpiek vanochtend eindigen en daarna? Woestijnklimaat! 10 dagen lang 5°C warmer dan normaal maar het sneeuwdek kan het gemakkelijk lijden!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

6 reacties

Gesloten voor reacties.