Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

Bak sneeuw in Nederland, Alpen weer aan de beurt en aarde koelt snel af nu

check ook eens

14 Reacties

 1. Menno schreef:

  Sorry maar de el Nino is al bijna een jaar voorbij en begin april was de temperatuur nog bijna 0,8 graden boven de wereldwijde normaal: dat terwijl de el Nino voorbij is?! Andere oorzaak? Pas als de temperatuur weer een periode onder de (toch al fors opgewarmde (zie Frederics uitleg een paar dagen terug)) normaal zit, kun je dit verhaal zonder die pot zout nemen.

 2. Matthijs Sliedrecht schreef:

  Wat is de tussenstand van de zonneactiviteit?

 3. yohan schreef:

  Wel grappig dat mensen alleen naar een weer evenement kijken. zoals dat het koud is in april of mei, en daar na komen mensen gelijk tot de conclusie dat klimaat change onzin is. Maar als je kijkt naar alle warmte record jaren en maanden dan zie al redelijk snel een trend lijn naar een warme klimaat. Kijk maar naar de 4 slecht winter starts aan het begin wat december in Europa.

  • Jannes schreef:

   Grappig ook dat je dan 4 jaar al ziet als een trend. Natuurlijk is het dikke onzin twee koude maanden als iets te zien, maar 4 jaar is toch ook nog geen trend 😉 Maar ja, dat is nu eenmaal hoe we als mensen denken. Logisch ook, je leeft nu. Sowieso geloof ik dat veel mensen dat roepen omdat ze simpel worden van de enorme stroom aan climate change berichten. Uit irritatie ofzo.

   Zie ook wel die verschuiving, want die 4 jaar hadden we een top einde qua winter in Europa, maar als het volgend jaar begin november tot eind april wit is hebben we eens een volledig topseizoen.

 4. Dagmar schreef:

  Grappig dat het toevallig sneeuwde tijdens de global warming march in Denver. Maar Hajo laten we eerlijk zijn, dat is toch een keihard anekdotisch bewijs… en overigens zie ik dat ze aan de andere kant van de VS (oostkust) te maken hebben met erg warm weer. En dat blijft daar nog wel even aanhouden.

 5. Jeroen schreef:

  ​In Longyearbyen is de opwarming overal – http://nos.nl/l/2170802

 6. MierenN#&k$r schreef:

  Another record, but a somewhat cooler Arctic Ocean
  https://nsidc.org/arcticseaicenews/

  Laagste hoeveelheid arctische zeeijsbedekking in Maart, komt dit ook omdat de aarde zo lekker aan het afkoelen is ?

  • Asten (Harmelen) schreef:

   @MierenN#&k$r

   Als je dan toch een offtopic bericht plaatst plaats dan wel de meest actuele situatie:

   https://www.wintergek.nl/actueel/zeeijs

   En leer, net als Jeroen, eerst eens te lezen en dan een zinnige bijdrage te leveren.

   • MierenN#&k$r schreef:

    Dank voor deze substantiering van de conclusie van de nsidc-site Asten, vrijwel alle data op de wintergek.nl site lijkt hetzelfde te zeggen. Mij is niet helemaal duidelijk wat je nu wilt zeggen met je bericht.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   niemand hier betwist dat de aarde opgewarmd is sinds de laatste ‘kleine ijstijd’. Over de oorzaak wordt door Hajo en anderen ‘niet mainstream’ gedacht, wat hun goed recht is (ik denk persoonlijk dat CO2 ook een te grote rol wordt toegedicht, maar het huidige dogma staat kritisch en goed onderzoek naar andere factoren ernstig in de weg). De smelt van april was tegenover de lage bedekking ver onder gemiddeld (de laatst curve loopt alweer het 2SD gebied binnen) en de temperatuur in de 80gr NB regio is ook weer op het langjarige gemiddelde. Ik ben persoonlijk wel benieuwd welke kant het allemaal uitgaat. als Co2 echt zo’n krachtig broeikasgas is als beweerd had ik verwacht dat de temperatuurstijging van afgelopen jaar wel vastgehouden was

   • MierenN#&k$r schreef:

    Indien het kleine-ijstijdverhaal staat te gebeuren kan het alsnog prima zijn dat er twee fenomenen zijn waarvan 1 de door de mens veroorzaakte opwarming is en de 2e de afkoeling is door de verminderde zonneactiviteit. Het uiteindelijke resultaat in termen van gemiddelde temperatuur op aarde is een superpositie van beide effecten waardoor we nu een daling kunnen waarnemen terwijl het andere fenomeen vrolijk doorgaat. Dus was mij betreft zegt deze daling niet zo veel aangezien je geen idee hebt wat de daling had geweest als de mens zich technologisch niet zo had ontwikkeld.

 7. Asten (Harmelen) schreef:

  Precies de reactie van Al Gore aanhangers… niet verrassend en misschien heb je gelijk… misschien ook niet 😉

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.