avoriazloopt-onder

Gisteren berichtte ik al over de aardverschuivingen bij St. Gingolph aan het meer van Genève. Op een steenworp daarvan ligt Avoriaz. Ken het gebied op mijn duimpje omdat ik in Les Crosets werkte als skileraar. De meertjes in het bekken van de Retour Chavanette zijn ernstig gestegen. Tikkie te hoog. Zoals je ziet…

pistenkaart

Aan de achterkant van dit gebied ligt de “Muur van Avoriaz”. Daarvan is het dalstation in een grijs verleden ooit door een lawine weggevaagd. Het is de vraag hoe ernstig de schade zal zijn van de overstroming. Zitten de electromotoren boven of beneden? De lift links op de foto boven was nieuw in het seizoen dat ik er werkte 1993-1994. Een zespersoonslift! Dat was wat in die tijd. al die lift nu vervangen gaan worden?

avoriaz

Met deze watersnood wordt Avoriaz voor de derde keer dit seizoen getroffen door een ramp. Op 12 maart jl. was er een vliegtuigongeluk met een sportvliegtuigje dat van de startbaan afgleed de piste op waardoor een Poolse vrouw haar hand werd geamputeerd. Ik lees net dat het ook op 15 april gruwelijk is misgegaan toen een vader van 76 en zijn zoon van 47 omkwamen toen hun sneeuwmobiel tegen een boom klapte.

motoneige

Wat een toestanden! Het is zo’n schitterend skigebied!

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.