Om niet het verwijt te krijgen zo meteen dat mijn avondweerbericht weer veel foto’s en weinig kaarten bevat doe ik de uploads uit de Bizztravel Sneeuwhoogte App (Iphone & Android) even apart. Hierboven kiekte Trees Avoriaz vandaag. Dit flatdorp in de Portes du Soleil (zie meteo) is een van de leukste sneeuwzekere skidorpen die ik ken. Met voor niet-Oostenrijk een zeer leuke après-ski van de namiddag tot in de kleine uurtjes. Snel door…

obertauern1501a

Yoran is onze man in Obertauern voor de rest van het seizoen. Finn gaat volgende week voor 4 dagen. We krijgen dus nog veel beelden uit dit op en top skidorp.

obertauern1501b

Obertauern… Yoran: we want more!

superdevoluy1501

Superdévoluy in de zuidelijke Hautes-Alpes.

 hendrik_berwang

De Zugspitz Arena is ook weer wit. Hier een kiek van Hendrik uit Berwang.

JKlaverStFranois1501

Ene J. Klaver toont het witte goud dat viel in St. François Longchamp. Ja er komt nog flink meer bij in de nacht op vrijdag! 

JKlaverStFranois1501b

Nog eentje uit dit dorp dat samen met Valmorel het skigebied Grande Domaine deelt. 

 

livigno1501

Snowqueen zit nog in Livigno en just can’t get enough…

mayrhofen1501

Een kiek uit Mayrhofen… het Zillertal schijnt beneden ook wit geworden te zijn…

jon_folgarida1501

Jon in Folgarida! Wat een weer zeg!

mvostroisvallees

Michael in de Trois Vallées.

mvostroisvallees1501

 

En nog één van Michael. Zal het vrijdagmiddag net zo mooi zijn in Les Menuires? Ik hoop van wel…


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.