Les Arcs 1950

Klik voor grotere plaat

De Europese buienradar verraadt dat vanavond vooral de Franse Alpen de volle laag krijgen. Hierboven een plaat uit Les Arcs 1950 en ik vind het natuurlijk heulemaal niet erg om daar vanaf zondagmiddag 3 dagen te vertoeven.

Het goede nieuws is dat zowel GFS als ECMWF 12u de winterse koers van vanochtend goed hebben vastgehouden. Zie de ensembles via de derde knop van links in de Wintersport Weerkamer hieronder. Pak voor de sneeuwgrens ontwikkelingen de weerkaarten (eerste knop) mee.

Sneeuwgrens
In de Franse Alpen gaat de sneeuwgrens morgen naar 1600 en ’s avonds zelfs naar 1800m. Zondag 1300m. Maandag en dinsdag beetje grijze dagen met weinig neerslag en weer dalende temperatuur. Oostenrijk? Zaterdag stijgend 1000m en lokaal nog iets hoger. Zondag 700 tot 1300m. Maandag wisselvallig en 500 tot 1000m. Dinsdag sneeuw boven 600m.

Hieronder een setje avondcams
Met als strikvraag: waar zijn de rails op de Kleine Scheidegg gebleven? 

[fbphotos id=333439360023609]

Waar zijn de rails op de Kleine Scheidegg gebleven? Deel hieronder en op facebook de gave cams die jij vanavond nog ziet!

Update van Jeroen Sijbom van Bizztravel uit Gerlos:

Heel de nacht en dag gesneeuwd. Ongeveer 50cm erbij gevallen! Bijna hele gebied gesloten vandaag iv, storm boven op de berg. Alleen paar liften rond Königsleiten geopend! Morgen betere vooruitzichten.

Hoe is het jullie vandaag vergaan?

Categorieën: SneeuwgrensWebcams

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

23 reacties

Gesloten voor reacties.