Les Arcs 1950

Klik voor grotere plaat

De Europese buienradar verraadt dat vanavond vooral de Franse Alpen de volle laag krijgen. Hierboven een plaat uit Les Arcs 1950 en ik vind het natuurlijk heulemaal niet erg om daar vanaf zondagmiddag 3 dagen te vertoeven.

Het goede nieuws is dat zowel GFS als ECMWF 12u de winterse koers van vanochtend goed hebben vastgehouden. Zie de ensembles via de derde knop van links in de Wintersport Weerkamer hieronder. Pak voor de sneeuwgrens ontwikkelingen de weerkaarten (eerste knop) mee.

Sneeuwgrens
In de Franse Alpen gaat de sneeuwgrens morgen naar 1600 en ’s avonds zelfs naar 1800m. Zondag 1300m. Maandag en dinsdag beetje grijze dagen met weinig neerslag en weer dalende temperatuur. Oostenrijk? Zaterdag stijgend 1000m en lokaal nog iets hoger. Zondag 700 tot 1300m. Maandag wisselvallig en 500 tot 1000m. Dinsdag sneeuw boven 600m.

Hieronder een setje avondcams
Met als strikvraag: waar zijn de rails op de Kleine Scheidegg gebleven? 

[fbphotos id=333439360023609]

Waar zijn de rails op de Kleine Scheidegg gebleven? Deel hieronder en op facebook de gave cams die jij vanavond nog ziet!

Update van Jeroen Sijbom van Bizztravel uit Gerlos:

Heel de nacht en dag gesneeuwd. Ongeveer 50cm erbij gevallen! Bijna hele gebied gesloten vandaag iv, storm boven op de berg. Alleen paar liften rond Königsleiten geopend! Morgen betere vooruitzichten.

Hoe is het jullie vandaag vergaan?

Categorieën: SneeuwgrensWebcams

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

23 reacties

Gesloten voor reacties.