Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Avondruns stellen na de de dump van morgen sneeuwval eensgezind uit tot paasweekend maar dat is niet zeker

check ook eens

18 Reacties

 1. Hans schreef:

  Dank Leo! Zaterdag ochtend uurtje of een naar La Plagne, ben van plan via Zwitserland te rijden, verwacht daar geen problemen qua weer of toch?

 2. Jornevalstar schreef:

  Morgenochtend een geïmproviseerde meting hier in Mittelberg. Sneeuwde hele avond lichtjes door

  • Eric schreef:

   🙂 ben ook erg weer benieuwd naar de definitie van dump

   • Leo schreef:

    Tja, daar vraag je me zo wat. Diverse malen is daar door vooral Hajo geprobeerd vorm aan te geven. Maar in dichterlijke vrijheid en ter interpretatie van de dienstdoende weerman wordt daar een verschillende invulling aan gegeven. Vanavond leek een (te verwachten !) hoeveelheid van 50 tot 80 cm me voldoende 😉 Maar weet je wat, ik doe op speciaal verzoek een nieuwe definitie. Naar goed voorbeeld van het KNMI waarschuwingssysteem: meer dan 30 cm in een gebied van minimaal 50×50 km of daarmee overeenkomstig. Waarschuwingscode: wit 🙂 Uitzondering: Brixen en omgeving. Daar is men immers (al / pas) tevreden met een meter (horizontaal).

    • Martijn sonnenberg schreef:

     Een meter horizontaal moet nog wel haalbaar zijn 😉

    • Eric schreef:

     🙂 Waarom nou weer die plaatsnaam noemen. Dat begrijp ik weer is niet. Het is al het hele jaar ten oosten van …ja welke plaats dat is de huiskamervraag.

     Maar een dump is in mijn ogen gewoon vanaf 50 cm en lager echt niet.

     • Jannes schreef:

      In mijn ogen is ieder pak sneeuw een dump. Ben niet zo van dat krampachtig vasthouden aan cm. Je krojgt echt een onmogelijke discussie. Is het pas als het op hoogte valt, of moet er 50cm vallen in het dal? Wat als er regen na valt en het deels weer weg is? Op de wc is elke dump ook een dump, ongeacht het formaat of de duur, toch 😉

     • Eric schreef:

      Dumpen op de vierkante meter is ook een hobby @jannes

     • Leo schreef:

      Kom op Eric, geintje. Dacht dat je dat wel zou begrijpen en daar tegen zou kunnen. Inhoudelijk is de discussie interessant en kan ik een eind met je meegaan; je zou ergens een duidelijke grens kunnen trekken; daar hou ik ook wel van. Maar toch lastig .Waarom 30cm, of 50cm? Ik weet het eigenlijk niet maar vind voor mijn gevoel 30 cm al wel een heel stevig pak. Zal aan de andere de overweging mee nemen in volgende berichtgeving. Hoe dan ook: als mijn verwachting uitkomt wordt ook die 50 cm gehaald 😉

     • Eric schreef:

      @leo hoop dat je gelijk krijgt en……heb de indruk dat het volgende week een topweek gaat worden…

 3. nils schreef:

  @roy
  Best raar he La thuile? bovenin beetje stijl, dan vreselijk flauw en naar het dal toe weer flink stijl.
  Hoe is la rosiere qua pistes?

  • Roy schreef:

   Klopt Nils. Vanmorgen in La Thuile via de 18 overgaand in de 6 naar beneden geskied en wat een geweldige afdaling is dat. Ken je die nog? De uitzichten zijn ook fenomenaal! La Rosière vertel ik komende dagen nog wel wat over.. 🙂

 4. Teun Jansen schreef:

  @wswm team, kunnen jullie morgen beetje extra aandach/ kijken naar de dutchweek in Saalbach? Ik weet het is wishfull denken maar hoop op veel zon volgende week. Zit er maandag tot zaterdag. Thx!

 5. Roy schreef:

  Leuke dankbare interactie zo wat mij en hopelijk ook anderen motiveert om live te updaten vanaf zijn of haar wintersportplek 🙂 Tot nu toe hier nog weinig activiteit op een paar minisneeuwvlokjes na.. voor een 5-10 cm opfrisser teken ik hoor Leo!

  • Hans schreef:

   Helemaal geweldig de foto’s en filmpjes Roy en Qlubtempo.
   Maart is meestal een prachtige maand om te wintersporten. Veel sneeuw, veel kans op zon en over het algemeen niet te koud én rustig op de piste. Hoop zelf over paar jaar weer in o.a. maart te kunnen gaan 🙂

 6. Joke,riederalp schreef:

  Vandaag een tussendag….. Grauw, lichte sneeuwval en min 4 graden. Gelukkig morgen weer dagen mooi en sneeuw genoeg!

 7. Sjors schreef:

  Isola 2000, in 12 uur van ‘sneeuwval’ niet meer dan 1 cm gevallen. Sneeuw is zeer fijn. Het waait hard, -7 gr en zeer onaangenaam buiten. Sneeuwgrens op 700 meter, wat bijzonder laag is voor deze regio en tijd van het jaar. Ze voorspelde een dump van 40 cm, nog 39 te gaan dus. We wachten het maar gewoon af. Voor mij vandaag i.i.g een ski dayoff. Wandelen en hopelijk later toch wat foto’s maken van de dump die misschien nog gaat komen is ook lekker.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.