Joepie het regent! Net is het begonnen te plenzen in Krommenie. Het zal de enige serieuze regen zijn deze verder kurkdroge maand. Net op tijd een opfrisser voor het gazon weer de winter in moet. De foto is van Ab. Is het zijn primeur op de gave website dezeekust.com die ik nooit eerder bezocht? Ik weet niet wat het is met weerspreuken, maar in deze verzameling is het toch steevast avondrood -> mooi weer. De fysica van die boerenregels volg ik niet helemaal. Als het naderende front nog ver genoeg weg is, kun je toch prima een zon hebben zoals op Ab’s foto… en de volgende ochtend regen. 

pluim2409

 Je ziet het: in het midden van het land gaat al veel minder regen vallen dan hier aan de kust. En daarna is het toch weer beangstigend droog. De wind houden we tot en met vrijdag en dan is het rustige zonnige en deels mistige weer weer terug. Het Amerikaanse weermodel laat wel na 8 oktober een overgang naar herfstig weer toe maar ik moet het nog zien. 

snow-petrohan-pass-bulgaria-september-23

Maarten tipte ons gisteren in de reacties dat het in Bulgarije sneeuwde. Dit is de Petrohan pas. Vast niet uitzonderlijk maar wel leuk om te zien. 

vuokati2409

Ook niet uitzonderlijk, maar de skigebieden in Finland lijken zich al klaar te maken voor het seizoen. Dit is Vuokatti. 

salla2409

En hier heb je Salla. 

fjorden2309

 

Ik houd het verder kort vanochtend maar wat ik boeiend vind is de tendens voor de Noorse kust. Terwijl wij weer rustig weer tegemoet kunnen zien gaat het daar echt spoken. Dit is de berekening voor de nacht op zaterdag. En het zou zo maar een hele periode zo doorgaan. Sterkte ermee. Wij kijken de plaatjes wel…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

9 reacties

Gesloten voor reacties.