Joepie het regent! Net is het begonnen te plenzen in Krommenie. Het zal de enige serieuze regen zijn deze verder kurkdroge maand. Net op tijd een opfrisser voor het gazon weer de winter in moet. De foto is van Ab. Is het zijn primeur op de gave website dezeekust.com die ik nooit eerder bezocht? Ik weet niet wat het is met weerspreuken, maar in deze verzameling is het toch steevast avondrood -> mooi weer. De fysica van die boerenregels volg ik niet helemaal. Als het naderende front nog ver genoeg weg is, kun je toch prima een zon hebben zoals op Ab’s foto… en de volgende ochtend regen. 

pluim2409

 Je ziet het: in het midden van het land gaat al veel minder regen vallen dan hier aan de kust. En daarna is het toch weer beangstigend droog. De wind houden we tot en met vrijdag en dan is het rustige zonnige en deels mistige weer weer terug. Het Amerikaanse weermodel laat wel na 8 oktober een overgang naar herfstig weer toe maar ik moet het nog zien. 

snow-petrohan-pass-bulgaria-september-23

Maarten tipte ons gisteren in de reacties dat het in Bulgarije sneeuwde. Dit is de Petrohan pas. Vast niet uitzonderlijk maar wel leuk om te zien. 

vuokati2409

Ook niet uitzonderlijk, maar de skigebieden in Finland lijken zich al klaar te maken voor het seizoen. Dit is Vuokatti. 

salla2409

En hier heb je Salla. 

fjorden2309

 

Ik houd het verder kort vanochtend maar wat ik boeiend vind is de tendens voor de Noorse kust. Terwijl wij weer rustig weer tegemoet kunnen zien gaat het daar echt spoken. Dit is de berekening voor de nacht op zaterdag. En het zou zo maar een hele periode zo doorgaan. Sterkte ermee. Wij kijken de plaatjes wel…


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

9 reacties

Gesloten voor reacties.