aresneeuw

Wat we nog even gemist hadden is dat het op 10 augustus in het Zweedse Åre, het grootste skigebied van Scandinavië, flink heeft gesneeuwd. De restauranteigenaar die de kiekjes maakte runt zijn trendy toko op 1274m NAP. Tja dan krijg je acht al wel zin in winterweer natuurlijk.

En hier zien we de vlokjes dwarrelen.

Schermafdruk 2016-08-13 18.11.09

En hierboven de prognose voor de Lage Landen. Ik houd mijn voorzichtige optimisme van gisteren vast. Een WC als absolute anticlimax is zeker ook mogelijk. Maar de kansen op hogedruk zijn goed.

Schermafdruk 2016-08-13 18.11.09 druknl

Kijk maar in het ensemble voor de luchtdruk. Het gemiddelde (rode lijn) gaat na het regenachtige weekeinde naar 1020hPa. Wel veel spreiding helaas nog. Er zijn geen garanties.

 

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.