Andre Kuipers boven de Alpen

Klik voor grotere plaat

Marco Mienis liet me gisteren weten dat @astro_andre oftwewel André Kuipers vanuit het IIS twitterde:

Ziet er verleidelijk uit die Alpen, maar heb mijn ski’s niet bij me…

Nee, dan liever met beide benen aan de grond.. ehhh met beide voeten in de sneeuw! André: bij deze ben je uitgenodigd om eens met wintersportweerman.nl te gaan skiën. My treat!

Twitter super
Vandaag passeert @weermanhajo de 1500 Twitter-volgers en daarmee wordt het ook een steeds belangrijker kanaal voor wat wij hier samen doen. Het is nog net te behappen om alle weervragen daar te beantwoorden, dus heb jij een vraag over jouw bestemming stel hem ook op Twitter!

Ook via Twitter gisteren: weer een mooie plaat uit de categorie: waar is mijn auto?

Welke auto was ook al weer van mij?

Klik voor grotere afbeelding

Met dank aan Hans ter Braak die verder twittert: “Vorige week 100 meter van ons huis stonden deze twee ondergesneeuwde auto’s”. Via mittelberg.org verhuurt Hans appartementen in het Kleinwalsertal.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.