Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Artus Missorten: “De Région Dents du Midi mijn tweede thuis”

check ook eens

26 Reacties

 1. joke,riederalp schreef:

  Leuk verslag@Artus. Tip…..kies een studie waar je makkelijk werk mee kan vinden in de alpenlanden(bv arts)

  • Artus Missorten schreef:

   Dank je. Ik ben zeker van plan om in een bergachtig land te leven, maar ben -jammer genoeg- net niet genoeg geboeid door geneeskunde. Maar het is wel zeker zo dat bijv. Zwitserland een groot tekort heeft aan artsen, verpleegsters/ verplegers,…

 2. Hans schreef:

  Zag dit net bij het openen van WSWM en trok direct m’n aandacht/nieuwsgierigheid. Beschrijving, foto ‘s etc leuk om te lezen, mooi om te zien.
  Voor een 15 jarige 1 woord Artus: CHAPEAU !!!

  • Artus Missorten schreef:

   Dank u wel !

   • Hans schreef:

    Ook al ben ik een stukkie ouder Artus…. zeg maar je…of liever nog Hans 😉 en ja ik mag de Belgen wel, humor, beleefd en bourgondisch.

    • Asten (Harmelen) schreef:

     Dan toch wel een verschilletje dag en nacht tussen Walen en Vlamingen hoor haha

     • Hans schreef:

      Ik wil evt. Walloniërs hier niet tekort doen Asten….. 😉

     • Artus Missorten schreef:

      Ik moet eerlijk toegeven dat het verschil tussen Walen en Vlamingen soms groot is, maar dan op politiek vlak en minder op cultureel vlak. Dit komt doordat het ooit rijke Wallonië (op Waals-Brabant na) in verval is geraakt, nadat de prominente staalindustrie die ze ooit bezat, verdween, omwille van de te hoge productiekosten. Het kon dus bijv. niets op tegen de grote spelers als China of de V.S.

      Maar eenmaal je de Franstaligen en de Nederlandstaligen vergelijkt, zul je merken dat het verschil aanzienlijk kleiner is. Laten we zeggen dat Walen/Franstaligen uit Waals-Brabant en de Franstalige Brusselaars eigenlijk op politiek vlak niet zoveel verschillen van de Nederlandstalige Brusselaars en Vlamingen. Ze stemmen immers allen voor rechtse partijen. Ik moet wel toegeven dat er in Brussel op vlak van stemkeuze een groot verschil is tussen de ‘kapitaalkrachtige’ gemeentes en de ietwat minder ‘kapitaalkrachtige ‘gemeentes.

      Walen (uit dus Wallonië op Waals-Brabant na, dat een beetje de vreemde eend in de bijt is) stemmen in het algemeen voor links georiënteerde partijen.

      Althans, die mening ben ik toegedaan, zijnde een ‘kruisproduct’ van een Nederlandstalige, Brusselse vader en een Franstalige, Brusselse moeder.

      Ikzelf, beschouw me als een Belg !

     • Asten (Harmelen) schreef:

      @Artus
      Dank voor de uitleg en een mooie conclusie !

    • Artus Missorten schreef:

     Bij deze; dank je wel Hans voor het commentaar !

 3. Conno schreef:

  Super leuk verslag!
  Ik was vorig jaar oktober in de Refuge des Dents du Midi, aan de andere kant van de Dent Jaune. Was schitterend mooi!.
  Heel veel succes met schijven voor WSWM!!

  • Artus Missorten schreef:

   Klopt helemaal. Het zicht dat je op le Lac de Salanfe en la Vallée du Rhône hebt is inderdaad fantastisch mooi. Een andere mooie wandeling is le Refuge de Chalin (wat een onbemand hutje is), van waar je een schitterend uitzicht hebt op le Lac Léman en ook ” le Glacier Suspendu de Chalin”. Wie weet, komen we elkaar eens tegen op de wandelpaden!

 4. Jannes schreef:

  Wat een verslag Artus, erg leuk om te lezen. Staat op m’n lijst hier eens naar toe te gaan 🙂 Maarjah, keuzes….

 5. Tije schreef:

  Mooi verslag, met leuk foto’s! Ik zal zelf niet snel dergelijke gebieden bezoeken, maar goed om een impressie te krijgen.

 6. nils schreef:

  Mooi stuk Artus!!
  Intussen zijn wij al 8 jaar op rij in de vallee d’abondance geweest (winter) dus kennen we de regio ook al aardig.
  Landschappelijk gezien prachtig en meestal prima omstandigheden.

 7. Jorne schreef:

  Leuk stuk Artus! Ga zo door

 8. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Absoluut mooi verslag .Toen ik jouw recensies zag in de reacties had ik echt niet verwacht dat jij 15 jaar zou zijn!! Wat een kunde vd bergen en het weer heb jij zeg op jouw leeftijd .Ga zo door

 9. Cescia schreef:

  Leuk verslag Artus! Geniet van de bergen! En laat niemand ooit tussen jou en jouw dromen komen. Het beleven en genieten van de bergen gaat enkel nog groeien!
  Fijn om een echte Ket bij de bende te hebben :-)!

 10. Marcel H schreef:

  Leuk verhaal, hoop er volgende week weer te zijn!
  Goed dat ze die kunstsneeuwinstallatie hebben neergezet, was wel nodig op sommige lagere plekken aan de Zwitserse zijde.

 11. Raymond schreef:

  Top Artus,
  Wordt berggids, zoals je nu al leeft voor de bergen fantastisch! Een mooi chalet waarvandaan je je gasten begeleidt naar de mooiste plekken. Hoop gauw meer over je te lezen, ga zo door!

  • Artus Missorten schreef:

   Zou inderdaad de ideale job zijn ! Op fysiek vlak is het daarentegen niet bepaald licht te noemen. Maar het is blijkbaar wel een dure bedoening. Ik ben immers deze zomer, samen met een vriend op stap gegaan met ‘un accompagnateur de moyenne montagne’, die vertelde dat de opleiding van ‘un guide de haute montagne’ zo’n slordige CHF 50 000 kost.

   Wat niet wegneemt dat ik sowieso – mijn ouders en familie zijn al gewaarschuwd- ergens in een chalet in de bergen wil wonen en liefst op een zeer rustige plek met een mooi zicht, waarbij de buren op minstens 10 minuten stappen zijn. Dit zal waarschijnlijk moeilijk worden in de Alpen, maar hoop doet leven, nietwaar.

 12. Raymond schreef:

  Fysiek zal het geen probleem zijn mits er geen mankementen zijn. Tsja en financieel phoe das een hele kluif!

 13. Michael Vos schreef:

  Mooi verslag indeed – en volg je droom!

  Wij gaan op 9 februari naar Champoussin, ook in Portes du Soleil. Zal tzt hier update geven 🙂

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.