Arlberg Bike Marathon

De Arlberg Bike Marathon is het 3de onderdeel van “der Arlberg Adler”, samen met de halve marathon en Der Weisse Rausch, waar ook Hajo aan deelnam. Die je hier kan bekijken. Deze marathon sluit de Arlberg Adler triathlon af, deelnemers geven nog een laatste keer het beste van zichzelf over het 35,04 kilometer lange parcours. De dagwinnaar gaat naar huis met €200, de beste van de 3 disciplines krijgt een beker. Naast deze wedstrijd in St. Antom am Arlberg de ideale bestemming voor mountainbike liefhebbers.

De Arlberg Bike Marathon

Tijdens deze mountainbike tour van 35 kilometer stijgen de deelnemers ongeveer 1322 meter. De start vindt plaats in de voetgangerszone van de stad, van daaruit gaat het richting St. Jakob en het Tirolerhof Hotel. De eerste kleine klim staat dan al op het programma tijden de rit richting Putzenalpe. Deze berg ligt op een hoogte van 1726 meter. Dan gaat het parcours verder richting de Schöngraben, en omlaag richting Nasserein. Van daaruit gaat het richting Mooserkreuz/Dengert, naar Verwall en het Moostal. De aankomst is ook in de voetgangerszone van St. Anton Am Arlberg. Na de marathon is er nog een pasta party voor de liefhebbers. Heb je interesse om deel te nemen? Klik dan hier.

Arlberg Bike Marathon

Wil je liever niet deelnemen, dan kan je ook gewoon richting dit prachtige partnergebied. Met maar liefst 200 kilometer aan routes heb je hier zeker iets wat je aanspreekt. Van bergpaden zoals op bovenstaande foto tot routes doorheen de sappige weides en schaduwrijke bossen. De routes zijn allemaal netjes bewegwijzerd. Naast gewoon mountainbiken kan je hier ook met de racefiets echt leuke routes ontdekken. Je kan dit met en zonder begeleiding doen.

Plan je een mountainbike-vakantie en wil je richting St. Anton am Arlberg? Klik dan zeker even hier!
Ben jij al eens gaan fietsen in de Alpen? Tips zijn altijd welkom, want ik vertrek zelf ook volgende week.

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!