kanontijdens

Altijd al menselijke kanonskogel willen zijn? Ik niet, maar toch gedaan! Afgelopen zondag. Area47. Aan de Inn aan het begin van het Ötztal. Met het hele gezin naar de water area geweest. Er is ook een outdoor area en een offroad area. En een living area als je wilt overnachten. En gelukkig ook een heel behoorlijke food area. Voor ons was een paar uurtjes water area en een afsluitende heerlijke maaltijd de perfecte kennismaking met het speelparadijs met hoge eigen risicofactor! We komen zeker terug!

kanonvoor

Hier zie je een “slachtoffer” voor de lancering. De luchtdruk boven een kolom water van ook nog eens een meter of 4 loopt op tot 2,5 bar! Het stoplicht gaat op groen. Met je rug of als je klein bent met je hoofd druk je een knop in tegen de achterwand. Nu nog met je handen kruislings twee zwarte dikke knoppen indrukken en…. acceleratie… vliegen naar 3,6 meter hoogte… en met de dikke zeikstraal in het dagelijks ververste Inn-water ploffen. Ik vreesde een lawine déjavu maar nee, het was echt relaxed!

springschans

Minder relaxed is deze big jump. Het is een maatje dat ik in de winter op ski’s nog wel wil springen maar er is geen landingsramp. Je klapt dus hard op het water vooral als je niet weet hoe je de afsprong moet maken. De meeste bangerikken gaan op de springtafel achterover leunen. En dan krijg je dit!

opzijnkop

En dan kun je lullig neerkomen (wetsuit verplicht). Om nog te zwijgen van enkelen die uit angst schuin van de schans afgingen om onderaan een paaltje – weliswaar in en dik kussen gehuld – te raken. Angst is ook hier een slechte raadgever. De mensen die gewoon ontspannen sprongen kwamen mooi neer. Heel mooi in een park te zijn waar overal waarschuwingen hangen dat het hier om actiesporten gaat en dat je jezelf vooral niet moet overschatten…

scooter

Opzij van de schans is nog een goot waar je met een soort waterscooter vanaf mag. Onderaan stuif je dan 30 meter over het water. Gaaf! Maar ik wacht liever nog even tot ik weer eens staand kan jetskiën. Absoluut kicken!

extremeblobbing

Extreme blobbing ook niet gedaan. Onze twee oudste kids wel. Dikke fun. Hier zie je een onbekende hoog gelanceerd worden als er twee mensen op het kussen ploffen. Actie is reactie. Of de wet van behoud van impuls. Zo wordt natuurkunde weer leuk!

klimwand

Een klimmuur boven het water. Zouden meer zwembaden moeten hebben. Ook een heel mooi boulder parcours in het zwembad trouwens. Evenals trampolines, waarvan een met big air bag. Slackline over water, slackline over land. Alles is er. En ook…

wakeboard

Wakeboarden… dit ventje perste er echt coole jumps uit op het korte stukkie heen en weer zonder wake van een een speedboot.

wakeboardhajo

Mij ging het ook aardig af. Jaren geleden was ik een tijdje lid van de waterskiclub Enkhuizen. Skiën en wakeboarden zijn echt geweldig. Hier merkte ik voor het eerst hoe makkelijk het wakeboarden gaat als de kabel schuin omhoog trekt. Dan kan kitesurfen echt niet moeilijk zijn en moet dat ook maar eens gebeuren. Jullie?

family

Vrouw en kind laten het allemaal nog eens op zich inwerken. Wat een dag! En die springtoren op de achtergrond is 22,5m hoog. Niemand zien springen die dag. Natuurlijk wel de glijbanen gedaan. Die kleine ook in de Kamikaze zonder vragen. Ik later met haar: “Meisje dat is pas vanaf 12 jaar”. Zij: “Papa ik heb het al gedaan!” Nee niet die allersteilste pijp recht omlaag. Die hebben we maar ff laten zitten.

Wil je toch weten wat het is om van 22,5 meter te springen? Kijk en huiver!

chill

Chillen gaat ook prima in Area47. Open tot 4 oktober. Een project van Sölden / Ötztal en Tirol en met onder meer Adidas en KTM als sponsors. Niet eens Red Bull. Hoewel ze natuurlijk aanwezig zijn op sommige punten.

megaswing

Toch nog even twee plaatjes van de outdoor area. Hierboven zie je de megaswing. Weer eens wat anders dan bungeejumpen. Met dat laatste is het op deze plek ooit allemaal beginnen trouwens. Al lang voor Area47 op de Oostenrijkse 47e breedtegraad werd gebouwd kon je hier bungeejumpen.

brug

Nu dus meer van dittem.

inn

En raften kun je ook. Volwassenen meteen bij het park zelf en gezinnen met jongere kinderen een kwartiertje stroomopwaarts op een wat rustigere passage.

Interesse? Kijk eens op de website!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.