kanontijdens

Altijd al menselijke kanonskogel willen zijn? Ik niet, maar toch gedaan! Afgelopen zondag. Area47. Aan de Inn aan het begin van het Ötztal. Met het hele gezin naar de water area geweest. Er is ook een outdoor area en een offroad area. En een living area als je wilt overnachten. En gelukkig ook een heel behoorlijke food area. Voor ons was een paar uurtjes water area en een afsluitende heerlijke maaltijd de perfecte kennismaking met het speelparadijs met hoge eigen risicofactor! We komen zeker terug!

kanonvoor

Hier zie je een “slachtoffer” voor de lancering. De luchtdruk boven een kolom water van ook nog eens een meter of 4 loopt op tot 2,5 bar! Het stoplicht gaat op groen. Met je rug of als je klein bent met je hoofd druk je een knop in tegen de achterwand. Nu nog met je handen kruislings twee zwarte dikke knoppen indrukken en…. acceleratie… vliegen naar 3,6 meter hoogte… en met de dikke zeikstraal in het dagelijks ververste Inn-water ploffen. Ik vreesde een lawine déjavu maar nee, het was echt relaxed!

springschans

Minder relaxed is deze big jump. Het is een maatje dat ik in de winter op ski’s nog wel wil springen maar er is geen landingsramp. Je klapt dus hard op het water vooral als je niet weet hoe je de afsprong moet maken. De meeste bangerikken gaan op de springtafel achterover leunen. En dan krijg je dit!

opzijnkop

En dan kun je lullig neerkomen (wetsuit verplicht). Om nog te zwijgen van enkelen die uit angst schuin van de schans afgingen om onderaan een paaltje – weliswaar in en dik kussen gehuld – te raken. Angst is ook hier een slechte raadgever. De mensen die gewoon ontspannen sprongen kwamen mooi neer. Heel mooi in een park te zijn waar overal waarschuwingen hangen dat het hier om actiesporten gaat en dat je jezelf vooral niet moet overschatten…

scooter

Opzij van de schans is nog een goot waar je met een soort waterscooter vanaf mag. Onderaan stuif je dan 30 meter over het water. Gaaf! Maar ik wacht liever nog even tot ik weer eens staand kan jetskiën. Absoluut kicken!

extremeblobbing

Extreme blobbing ook niet gedaan. Onze twee oudste kids wel. Dikke fun. Hier zie je een onbekende hoog gelanceerd worden als er twee mensen op het kussen ploffen. Actie is reactie. Of de wet van behoud van impuls. Zo wordt natuurkunde weer leuk!

klimwand

Een klimmuur boven het water. Zouden meer zwembaden moeten hebben. Ook een heel mooi boulder parcours in het zwembad trouwens. Evenals trampolines, waarvan een met big air bag. Slackline over water, slackline over land. Alles is er. En ook…

wakeboard

Wakeboarden… dit ventje perste er echt coole jumps uit op het korte stukkie heen en weer zonder wake van een een speedboot.

wakeboardhajo

Mij ging het ook aardig af. Jaren geleden was ik een tijdje lid van de waterskiclub Enkhuizen. Skiën en wakeboarden zijn echt geweldig. Hier merkte ik voor het eerst hoe makkelijk het wakeboarden gaat als de kabel schuin omhoog trekt. Dan kan kitesurfen echt niet moeilijk zijn en moet dat ook maar eens gebeuren. Jullie?

family

Vrouw en kind laten het allemaal nog eens op zich inwerken. Wat een dag! En die springtoren op de achtergrond is 22,5m hoog. Niemand zien springen die dag. Natuurlijk wel de glijbanen gedaan. Die kleine ook in de Kamikaze zonder vragen. Ik later met haar: “Meisje dat is pas vanaf 12 jaar”. Zij: “Papa ik heb het al gedaan!” Nee niet die allersteilste pijp recht omlaag. Die hebben we maar ff laten zitten.

Wil je toch weten wat het is om van 22,5 meter te springen? Kijk en huiver!

chill

Chillen gaat ook prima in Area47. Open tot 4 oktober. Een project van Sölden / Ötztal en Tirol en met onder meer Adidas en KTM als sponsors. Niet eens Red Bull. Hoewel ze natuurlijk aanwezig zijn op sommige punten.

megaswing

Toch nog even twee plaatjes van de outdoor area. Hierboven zie je de megaswing. Weer eens wat anders dan bungeejumpen. Met dat laatste is het op deze plek ooit allemaal beginnen trouwens. Al lang voor Area47 op de Oostenrijkse 47e breedtegraad werd gebouwd kon je hier bungeejumpen.

brug

Nu dus meer van dittem.

inn

En raften kun je ook. Volwassenen meteen bij het park zelf en gezinnen met jongere kinderen een kwartiertje stroomopwaarts op een wat rustigere passage.

Interesse? Kijk eens op de website!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.