Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Arctische uitbraak met herfststorm of polar low

check ook eens

51 Reacties

 1. Roland Bodegraven schreef:

  Nu ook nog ff de controle run mee laten doen en dan is het echt spectaculair

 2. Klaas P schreef:

  https://www.wetterzentrale.de/nl/show_diagrams.php?geoid=91220&model=gfs&var=5&run=6&lid=ENS&bw=1

  Het ensemble voor Oost-Nederland gaat al lekker omlaag. Na 28 oktober bijna geen leden meer die voor 10+ graden gaan. Wel grappig trouwens, een paar dagen geleden gaven de meeste leden tot het einde van de run zacht weer aan. Dit keer hebben de “koude” Pietertjes dus gewonnen. We wachten het af.

  Trouwens, wat me ook opvalt, is dat het Amerikaanse model (wat betreft 850 hPa temp) vanaf 240 uur altijd gaat strooien met enorme afwijkingen naar boven op het Noordelijk Halfrond. Hoe komt dat, want het komt niet altijd zo uit (afgelopen dagen natuurlijk wel boven Europa en Noordpool).

  • Asten (Harmelen) schreef:

   @Klaas P
   GFS is na 240 uur een stuk onnauwkeuriger in ‘zijn’ berekeningen. Kijk maar hoe ná 240 uur de neerslaghoeveelheden exploderen.. Na 240 uur dit model dus maar niet te serieus nemen… Hoogstens is er een trend te herkennen..

 3. Henny de Guchteneire schreef:

  Ik wil soms wel eens iets delen op facebook maar ik zie geen tekentje van facebook.

 4. Carl schreef:

  Dikke vette winterkaarten , super veel sneeuw op komst.
  De Alpen gaan dik de winter in en een groot deel van Europa

 5. Mooie vooruitzichten alweer voor winter(sport)liefhebbers !

  Alleen zie ik bij het bovenste kaartje, sneeuw voor onze prachtige Ardennen en Sauerland, geen datum staan waarop dat eventueel kan gaan gebeuren. Eind oktober / begin november staat er wel weer bij.

  En hopelijk vriest en sneeuwt het vooral iedere vrijdag de stenen uit de grond en keihard. 🙂 😉

 6. nico schreef:

  bring the frost!

 7. maarten schreef:

  Duimen draaien voor GFS dan maar. EC zet het warmtekanon weer eens aan. Is ook wel lekker eigenlijk, maar niet goed voor de sneeuw in de alpen.

 8. Remko schreef:

  Op eifelon.de staat een lezenswaardig artikel namens 500? Deskundigen over opwarming aarde. Ik zie het voor het eerst maar kan bij de geïnteresseerde lezer best al bekend zijn. Hier op Texel droog verderop NH nat

 9. Vincent schreef:

  Ik zit vanavond en vannacht op de boot van Newcastle naar IJmuiden. Klopt het dat we storm krijgen op zee?

 10. Paul A Club 1989 schreef:

  proficiat WSWM met de Kick-off winterweerberichten 2019-2020, let’s play ball!

 11. Paul A Club 1989 schreef:

  severe weather europe wijdt er ook leuke berichten aan.

 12. Hans schreef:

  GFS 06 stooit wel heel leuke kaarten…..Scandihoog, Genualaag 🙂

 13. vanDam schreef:

  Morgen de eerste wereldbekerwedstrijd skiën in S:olden, met +5 graden en volop zon op de gletsjer lijkt het meer voorjaar dan de start van het winterseizoen. Gelukkig na het weekend een omslag naar kouder weer al zie ik nog geen grote hoeveelheden sneeuw in de verwachting staan.

  • Het is ook nog erg vroeg in het seizoen, verwacht voorlopig geen anderhalve meter sneeuw, dat komt pas later in het seizoen. Wanneer er tegen kerst / nieuwjaar een noemenswaardige laag ligt mag je jezelf gelukkig prijzen.
   Maar goed, deze discussie is tig keren gevoerd en ga er niet nogmaals dieper op in.

 14. Geert schreef:

  Volgens Frank Deboosere wordt het volgende week IETWAT aan de frisse kant…en wordt het wennen na AL DIE NAZOMERTJES! Deuuuuuh…heb ik iets gemist deze maand?! Die man wordt nu echt wel een klucht.

 15. Hjs schreef:

  O o o, wat gaan ze weer tekeer op schijf “flatearth” een weerman kijkt gewoon naar de kaarten. Sneu stelletje kleuters.

  https://www.wintergek.nl/actueel/grafieken

  In verste verte geen kou inval te zien, paar frisse dagen en gewoon weer terug naar normaal voor het huidige klimaat. Zacht, zachter of zachts.

 16. Cleven schreef:

  Deze site is tanende. Super jammer dat wat zoiets moois was langzaam afbrokkeld.
  Ik vind het echt zonde dat er zoveel gekibbeld word, maar dat is natuurlijk allang media wijd.
  Hoop echt op een kentering, want de bezoekers hebben dacht ik toch een ding gemeen?
  Genieten van mooie weerkaarten, niet meer of minder….toch??

 17. Frank schreef:

  Het zou fijn zijn als hjs zijn berichten niet meer te lezen zijn.

 18. Spyfromthesky schreef:

  Als vanaf morgen oktober zijn best doet, dan eindigen we nog gemiddeld net onder die van vorig jaar. Ok, te warm, maar dan toch 4 maanden achter elkaar kouder dan vorig jaar.

  Ergens moeten we toch een minpuntje zien (min in de vorm van afkoeling voor de goede verstaander).

  Spyfromthesky

 19. Spyfromthesky schreef:

  Inmiddels lijkt wel bijna duidelijk dat de echte begin november kou, ook op de kaarten grotendeels uit de lucht zijn.

  Er vormt geen sterk Groenlandhoog die de deur afsnijdt voor een westelijke laag. Die komt sneller door dat eerst was voorzien. Dit laag gaat geniepig tussendoor en neemt de overhand. Wellicht een te groot en monsterlijk warm laag.

  Komt ook wel overeen met de springerige AO en NAO indexen. Want die volgen volgens mij de runs van GFS.

  Nou, dan zal de droogte weer van korte duur zijn. Hopen maar op betere kaarten.

  Spyfromthesky

 20. Hjs schreef:

  http://www.weer.nl/nieuws/detail/2019-10-26-bijna-100/

  99 maal 20 plus dit jaar, vorige eeuw nog een uitzondering, maar geleidelijk steeds meer normaal.

  • MierenN--ker schreef:

   2 dingen, dit is waarschijnlijk gebaseerd op de gehomogeniseerde temperatuurmeetreeks waar temperaturen in het verleden door het knmi met een statistische correctiemethode achteraf zijn bijgesteld, lees omlaag gebracht . Op deze methode lijkt nog steeds onbeantwoorde legitieme kritiek. Daarbij zijn er door klimaatverandering (antropogeen of niet) veranderende weerpatronen waardoor NL zo’n tien procent meer zuidwestenwind heeft. Vandaar dat de gemiddelde temp hier wat harder lijkt te zijn gestegen dan de gem temp op aarde. Daarvan hoeven we echter niet bang te zijn dat die temp harder doorstijgt lijkt me want die is een stuk zwakker gecorreleerd met de gemiddelde aardse temperatuur.

  • Inderdaad @Cescia, Jill Peeters maar ik kijk (gelukkig) zelden VTM, teveel commerciële boel en weinig programma’s waaruit je iets kan opsteken/bijleren.

    • Asten (Harmelen) schreef:

     Ik hoop dat ze in haar nieuwe baan iets doortastender zal zijn ;-).. je hebt het er met je (zo blijkt nu) voorganger regelmatig over en loopt zomaar (?) rond op het hoofdkwartier van de VN in Genève.. toing toing… .

     Nee hoor, volgens mij een zeer bescheiden en aardige weervrouw.. mooi zo’n carriëre-move…

     • Asten (Harmelen) schreef:

      Maar… de laatste run van het Ecmwf laat over een dag of 9 a 10 wel iets interessants zien… hogedruk ten noorden van ons en een breed gebied van lage luchtdruk over onze omgeving met wellicht weer aardig wat neerslag. De setting is vooralsnog verkeerd omdat er boven Rusland warme lucht ver naar het noorden wordt getransporteerd (en er daar vooralsnog geen kou wordt opgebouwd). Scandinavië koelt echter wel verder af dus als het zaakje iets kantelt…

      Wat me hoopvol stemt is dat een teflonsituatie niet aan de orde is en lagedrukgebieden makkelijk tot onze (en de Alpen) omgeving kunnen doordringen…
      Nulgraden niveau is nog aan de hoge kant maar wellicht zo nu en dan al tussen 1500- 1800 meter…

  • Je moet ook het plaatje in zijn totaliteit bekijken zoals bijvoorbeeld de locaties waar men tegenwoordig thermometers zet; tussen woningen, hoge gebouwen tot zelfs op daken waar de warmte er veel heviger op inhakt.
   Tony Heller heeft daar een mooie video over gemaakt, kan je vinden op zijn YouTube kanaal.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.