Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Arctische koudebel boven Alpen maakt van ZW-Europa enorme afvoerput

check ook eens

49 Reacties

 1. fred schreef:

  Frederic jij vindt dus de kans op ijzel tot nu toe niet groot genoeg om het daar over te hebben, even over na gedacht, termijn is daar voor nog te ver, maar misschien had er wel al voorzichtig een paar zinnen over getypt mogen worden?.

 2. Sjors schreef:

  MeteoFrance heeft het ook over 150 mm voor de komende week voor de Provence ( oostkant ) Nu maar hopen dat de voorspelde SVG van 2200-2300 m. niet uit gaat komen voor a.s. dinsdag/woensdag. Het is dit seizoen duidelijk veel minder zonnig dan gemiddeld in Isola 2000. Sneeuwhoeveelheid is redelijk ‘normaal’ ; 150 – 250 cm. Vannacht sneeuw tot op het strand van de Cote d’Azur.

 3. Roy schreef:

  GFS12h ensemble waarbij de hoofdrun de leiding neemt qua verzachting zo te zien. Lid nr. 8 daarentegen brengt nog zo’n 5% hoop op een heel ander scenario met verlenging van de kou. (Gelderland).

  • Roy schreef:

   Toevoeging: Het GEM12h model trekt de winter (zeker) boven de grote rivieren gewoon door! Maandag en dinsdag even kort boven het vriespunt tijdens de dooiaanval en vanaf woensdag weer ijsdagen. Donderdag dan maxima van +7 graden in Belgie tot -3 in Groningen!

   • fred schreef:

    Nu je toch lekker op stoom bent, 🙂 ik weet dat het model ukmo niet zo ver vooruit kijkt, maar hoe staat het daar bij?.

    • Roy schreef:

     ICON18h loopt nu. Die kijk ik even af. UKMO heeft alleen 500hPa kaarten(4). Dat is op 5 kilometer hoogte maar dat maakt het juist nu lastig met de kou aan de oppervlakte om een goede inschatting te maken.

     • Roy schreef:

      ICON18 komt zondag in Groningen met maxima wederom niet boven 0 graden. GFS18h blijft volhouden dat de dooi de volledige LL heeft veroverd met zondag maxima van 4 graden tot in Groningen. Maar ook deze pakt kouder uit dan de vorige run. De piek van 12 graden op 5 maart uit de GFS12h is al ingeruild voor nog maar max 7 in de GFS18h..

     • Roy schreef:

      Over de Alpen lijkt het de GFS18h me een prima run. Maandag even kort Fohn aan de Noordzijde maar dat is overkomelijk. Tegelijk dan stuwing aan de Zuidzijde met grotendeels een SVG van 1500 misschien 1600 meter. Mooi laagje sneeuw erbij van de Alpe Maritiem tot en met de Dolomieten. De uitstekende sneeuwcondities in de Alpen lijken in deze run iig voorlopig goed gewaarborgd. Morgen weer verder kijken.

   • Hessel schreef:

    Is echt leuke run inderdaad, lekkere transportkou voor noord NL. Tis nog niet helemaal beslist!

 4. Skiwi schreef:

  Godver zeg, veel te warm en dus weer billenknijpen voor mijn skitripje naar St Anton am Arlberg volgend weekend… ‘t Is ons de laatste jaren blijkbaar niet gegund om compleet stressloos naar een skivakantie toe te kunnen leven…

 5. heyakeessie schreef:

  Zo blij ben ik persoonlijk niet met deze vorstperiode ondanks de mogelijkheid om eindelijk eens de schaatsen uit het vet te halen….Onze kat is nogal een durfal en zodra het mogelijk was ging hij altijd het dunne ijs op van de sloot voor ons huis. Nou weet een kat niet van windwakken bij bruggen, na een dag vermissing vond ik hem in het wak bij het bruggetje verderop. Als je er dan invalt leeft je niet lang meer door de extreme onderkoeling….
  Laat dit een waarschuwing zijn voor al te waaghalzerige schaatsers.

 6. Leo schreef:

  Geert haalde het ook al aan, en ook speciaal voor Kirsten: best fris (zelfs aanzienlijk kouder dan in de verwachting zat):
  http://www.meteociel.fr/temps-reel/obs_villes.php?code2=6496

  • Geert schreef:

   En zo naderen we momenteel -18° voor de regio van Elsenborn! In die vallei in de Hoge Venen kan het heel hard gaan! Indien Kirsten de tijd heeft om daar een ochtendwandelingetje te maken zal ze de arctische lucht wel voelen 😉

 7. Willem schreef:

  Het is ook best fris buiten, maar vind hoe gek het ook klinkt deze kou minder koud dan als we dit hadden in december of januari. Dus ja fris, koud? Vandaag en morgen wel.. Kirsten is absoluut geen kou kleum. 1 waar je een elfstedentocht mee kan uit schaatsen.

 8. Robert schreef:

  Omgeving Amersfoort zware sneeuwval nu

 9. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Glattalo in Zwitserland is denk ik de koudste plek nu._ -34,7 nu actueel
  https://ebs.swiss/glattalp/#2

 10. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Actueel sneeuwval in Den Haag en het gebied richting Noordwijk.

 11. Mark (breda) schreef:

  -7.2 actueel in Breda. Lekker koud. Zometeen ramen krabben. Mooi ochtendritueel.

  Hopelijk krijgen we hier ook nog wat sneeuw.

 12. Jorne schreef:

  Het koudste dat ik hier gezien heb op de kwik meters, -26, op de liftmeters is wel -32 voorbij gekomen maar ik vertrouw alleen het kwik

 13. Daniël (Heerhugowaard NH) schreef:

  Vanaf zondag kunnen we de winter weer vaarwel zwaaien en is het gedaan met de vorst. Nu maar hopen dat we niet weer terugvallen in die grijze weersoep!

 14. Tobias schreef:

  Morning Leogang!!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.