diepwinters beeld vanuit Méribel

Voorjaarsskiën, ik ben fan, het zonnetje op jouw hoofd, smeltende sneeuw tegen het begin van de namiddag. Je kent dat wel, af en toe een terrasje om te genieten van de warmte. Wel april start een beetje anders deze keer, het voelt in diverse ski-gebieden eerder diepwinters. Tal van gebieden hielden hun liften gisteren dicht en we zagen beelden passeren die ons deden terug denken aan de sneeuwval in januari. Nu niet dat wij van Wintersportweerman klagen, wij houden van sneeuw, ongeacht de periode dat hij valt. Dus begin jouw vrijdag met deze leuke beelden, hierboven alvast ééntje vanuit Méribel (van op de Facebookpagina).

Diepwinters zo start april!

Beginnen doen we in Stubai, met dit beeld, niet direct het meest indrukwekkende, het voelt wat grijs toch, maar die massa sneeuw, wauw! Gokje naar de hoeveelheid die er is gevallen iemand?  Het is alvast genoeg om vandaag de weg richting de gletsjer te sluiten. Lawinegevaar, tja dat hadden we wel een beetje kunnen verwachten toch?

diepwinterse situatie in april

Even richting het Montafon, volgende week ben ik daar weer met een vriendin, ik ben op de website van Bergfex gaan kijken naar het befaamde kerkje. Kijk in die eerste boom daar, leuk toch! De situatie in het dal van Montafon? Gisteren was het daar nog aan het regenen, maar tijdens de nacht is de regen overgegaan in sneeuw.

Nog eentje van op de Golm, we hadden hier wat fans op de website. Kijk, lekker veel om het seizoenseinde op 22 april zeker mogelijk te maken. Ooit kon ik in april zelf niet skiën tot aan Matschwitz.

In Sölden is momenteel het Electric Mountain Festival aan de gang, het levert wel leuke plaatjes. Staat trouwens wel al even op mijn to-do…. enkel de drukte van het skigebied Sölden houdt me wat tegen. Deze komt trouwens van hun Facebookpagina.


Later in mei gaan ik en Dennis het seizoen afsluiten in Breuil-Cervinia, die kregen ook een flink pak over zich. Het is een beetje een gek zoveel sneeuw in april. Hajo plaatste trouwens nog wat leuke plaatjes van Val Gardena in het bericht van gisteren, even hier klikken.

Ik heb echter nog één plaatje voor jullie vanuit Val Gardena…. Dit is van deze ochtend 07H00.  In mijn ogen toont het de pracht van de bergen…die indrukwekkende Dolomieten.

Diepwinters is het ook in  Frankrijk

Het valt me vaak op dat de Franse skigebieden iets enthousiaster berichten over de hevige sneeuwval. Courchevel ging voor deze leuke plaatjes.

Even wat verder in het oh zo mooie Méribel… hier is wel zo’n 20 centimeter gevallen. Netjes!

`

Vooral onderstaand beeld deed me al een beetje wegdromen naar volgende week. Ik verwacht ook dat heel wat Belgen nog richting de Franse Alpen vertrekken de volgende dagen. Hieronder nog eentje vanuit Méribel van deze ochtend.

Afsluiten doen we met dit dromerig filmpje vanuit Val d’Isère….

Heb je nog leuke beelden? Plaats ze in de reacties! Of waar ga jij nog héén, dan voeg ik wat plaatjes toe van die regio!

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

6 reacties

Gesloten voor reacties.