CgCArrIWcAE3L1J

Extreem weer in de USA

We zitten midden in het tussenseizoen. Geen vlees – geen vis. Net de winter voorbij maar ook nog net geen zomer. Hier en daar extreem weer zoals in de USA. Als meteofreak van extreem weer ben ik echt in het verkeerde land geboren. Niet dat ik enorme hagelstenen op m’n kale hoofd wil krijgen…

Cf2ph2sW8AIkBqy

Hagel of ijsballen?

…of op m’n auto, of op m’n huis, maar ik zou graag die extreme weersomstandigheden eens werkelijk meemaken. Gewoon om te proeven hoe het is. Zulke krachten kennen wij niet. Onvoorstelbaar en onwerkelijk. Als meteoroloog theoretisch een regel uit het boekje, praktisch een utopia. Niet dat ik wil dat er slachtoffers vallen of dat er enorme schade optreedt, integendeel. Gewoon om eens mee te maken  hoe zulke enorme uitzonderlijke omstandigheden ontstaan. Verhuizen naar Texas of Oklahoma in de USA waar deze omstandigheden het meest voorkomen is geen optie. Dan maar via twitter en andre media.

pijltjes zetten Recm722

Hogedruk route de komende week

Ook in onze windstreken  lijkt het de komende week wederom een winterprik te geven. Aan het einde van week zal het aanmerkelijk kouder worden met opnieuw sneeuw in de Alpen. Het is echter wel een vage route die het hogedrukgebied gaat afleggen. Naar het oosten, richting het zuiden, terug naar het westen en dan naar het noorden.

vlgnd weekendRecm2162

Positie hogedruk volgend weekend?

En dat zou dan resulteren in de volgende constellatie voor het komende weekend. Een strak noordelijk stromingspatroon met een lage sneeuwgrens (+/- 1000 meter) voor de noordelijk Alpenboog. Leuk voor het Top of the Mountain concert in Ischgl. Dit jaar met top act Muse. Maar kouwe kledder voor de Lage Landen.

Ischgl graphe3_1000___10.471698113207552_47.32793522267207_

Pluim rond het Paznauntal – West Tirol

Vanaf 24 april gewoon mooie sneeuwmomenten met een lage sneeuwgrens. April vervangt december in dit geval. Verschuiven de seizoenen dan echt zoals de Noordpool richting de UK verschuift zoals men deze week in diverse media kom lezen? Wat denk jij?

FANALA worldview

Fanala op de Indische Oceaan

En we krijgen deze week ook een voorproefje voor het komende orkaanseizoen. Fanala heerst op het zuidelijk halfrond en zal noord Madagaskar net niet beïnvloeden. Wel is Fanala wederom uniek. Een klein oog maar een enorme windbanden van categorie 5.

sst fanalaKnipsel

Zeewater oppervlakte temperaturen

Logisch…het oppervlakte water is 30ºC. Heerlijke energie voor een tropisch systeem. Komende maanden zullen we natuurlijk verslag doen zodra een orkaan uitzonderlijk zwaar wordt, onwerkelijk bijzonder is of in enige mate diverse dichtbevolkte landmassa’s bedreigd.

CfbL97yWEAEWeUF

Het kan niet altijd hossanna zijn

En laten we eerlijk zijn. April doet wat hij wil. Het kan vriezen het kan dooien. Nog even door de zure appel heen bijten, zoals deze jonge zwaluwen.  Het wordt vast een mooie zomer. Natuurlijk ook met WINTERSPORTWEERMAN! Ook in de zomer wellicht jouw favoriete website voor diverse weerberichten. Dus stay tuned deze zomer.

Fijn weekend.


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

10 reacties

Gesloten voor reacties.