Misschien een leuk idee om in een draadje onder dit bericht met elkaar te delen wat we de gaafste events en aanbiedingen van april/mei 2013 vinden. In Livigno is het jaarlijkse Freeheel Fest (telemark) net afgesloten en is nu de Nine Knights in volle gang. Als je dat event niet kent kun je NIET meepraten. Voor 9 top freeskiërs wordt een kasteel gebouwd op basis van waanzinnig veel kuubs kunstsneeuw. Er is geen prijzengeld. Het is een eer om te mogen meedoen en om in video’s en op foto’s van het event te staan. De plaat hierboven is van de editie 2013 die nu bezig is en die zaterdag wordt afgesloten. En voor het algemene publiek is er ook wat leuks: tot de seizoenafsluiting op 1 mei krijg je als je een appartement boekt je skipas gratis. 

Hierboven zie je hoe het kasteel voor de nine knights is opgebouwd en hoe een testskiër een net aangelegde mega-schans compleet verkeerd inschat. Hij zweeft met een ongelofelijk verre sprong ruim over de landing heen en landt op de flat. Aiai. Geen ernstige blessure gelukkig, Volg op de eventsite en op de Livigno facebook pagina hoe het verder gaat met het event. Puntje van aandacht is de hevige sneeuwval die vanaf vrijdagavond wordt verwacht. 20cm moet er gaan vallen. Misschien halen ze de  finale naar morgen donderdag?

Eerder al besteedde ik aandacht aan het Nordketten-Quartett dat ook komend weekeinde is op de Nordkette boven Innsbruck. Volg dit ook op de eventsite en de Innsbruck facebook pagina. In St. Anton is ook dit weekeinde de Weisse Rausch. Fraai vind ik de actie van Tignes waarbij je in de week van 4 tot 12 mei een gratis appartement krijgt bij de aanschaf van minimaal 4 6-daagse skipassen. Op 30 april is Deep Purple natuurlijk ook niet te missen in Ischgl. 

PS Leo doet vanavond zijn eerste weerbericht. Vanochtend zijn de weerkaarten nog gelijk aan die van gisteren.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.