Misschien een leuk idee om in een draadje onder dit bericht met elkaar te delen wat we de gaafste events en aanbiedingen van april/mei 2013 vinden. In Livigno is het jaarlijkse Freeheel Fest (telemark) net afgesloten en is nu de Nine Knights in volle gang. Als je dat event niet kent kun je NIET meepraten. Voor 9 top freeskiërs wordt een kasteel gebouwd op basis van waanzinnig veel kuubs kunstsneeuw. Er is geen prijzengeld. Het is een eer om te mogen meedoen en om in video’s en op foto’s van het event te staan. De plaat hierboven is van de editie 2013 die nu bezig is en die zaterdag wordt afgesloten. En voor het algemene publiek is er ook wat leuks: tot de seizoenafsluiting op 1 mei krijg je als je een appartement boekt je skipas gratis. 

Hierboven zie je hoe het kasteel voor de nine knights is opgebouwd en hoe een testskiër een net aangelegde mega-schans compleet verkeerd inschat. Hij zweeft met een ongelofelijk verre sprong ruim over de landing heen en landt op de flat. Aiai. Geen ernstige blessure gelukkig, Volg op de eventsite en op de Livigno facebook pagina hoe het verder gaat met het event. Puntje van aandacht is de hevige sneeuwval die vanaf vrijdagavond wordt verwacht. 20cm moet er gaan vallen. Misschien halen ze de  finale naar morgen donderdag?

Eerder al besteedde ik aandacht aan het Nordketten-Quartett dat ook komend weekeinde is op de Nordkette boven Innsbruck. Volg dit ook op de eventsite en de Innsbruck facebook pagina. In St. Anton is ook dit weekeinde de Weisse Rausch. Fraai vind ik de actie van Tignes waarbij je in de week van 4 tot 12 mei een gratis appartement krijgt bij de aanschaf van minimaal 4 6-daagse skipassen. Op 30 april is Deep Purple natuurlijk ook niet te missen in Ischgl. 

PS Leo doet vanavond zijn eerste weerbericht. Vanochtend zijn de weerkaarten nog gelijk aan die van gisteren.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.