Het is heerlijk om op de Hofalmen van Filzmoos rond te struinen in de adventstijd. Om honger te kweken voor een heerlijke maaltijd in de Unterhofalm of in de Oberhofalm of om juist uit te buiken. Wat je niet moet doen is er helemaal heen lopen. Want dan ben je al kapot als je daar aankomt. Neem de taxi of stap in een paardenkoets.

Ik ben wel gaan lopen. Achter een paardenslee aan een eind voor me uit maar die net wat licht gaf. Ik kwam genoeg stelletjes en vriendengroepjes tegen die terug liepen. Ja als je om 4 uur ’s middags al heen loopt dan kun je daar weer heerlijk ff bijkomen en van al het moois genieten. Ik zat krap in de tijd en was erg blij op iets over de helft lopen een lift van een passerende taxi te krijgen.

Zo hield ik nog wat energie over om plaatjes te maken van het moois daar in op de Hofalmen in de adventstijd. Echt wel met heel veel liefde en zorg ingericht en je loopt er alsnog nog wel anderhalve kilometer langs alle stalletjes en verlichte stations. Eten doe je in één van de drie bergrestaurants. En die waren hutje mutje. Had ik niet gedacht! Echt niet. Maar het loopt hier dus echt als een trein… ehh paardenkoets. Echt leuk om te doen ook als je elders in de Ski Amadé zit met kerst.

Hierboven de kaart van het gebied. De twee almen liggen vlak bij elkaar. Er zijn hier ook veel bruiloften. Het ligt helemaal buiten het skigebied en dat maakt het juist tot zo’n bijzondere après-ski. Lopen is leuk. Ga op tijd en neem zaklampen mee. Ik nam als razende reporter de taxi terug. Morgen is het weer. Andere data 7, 8, 9, 12, 14, 15, 16, 19, 21, 22, 25, 26 en 27 december 2018 van 17.00 tot 21.00 uur. Nog vier kansen in de kerstvakantie dus. Reserveren is wel een tip. Hier alle info over deze kerstidylle op de Hofalmen!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.