arlbergflexen

Ai het steekt toch een beetje deze plaat vanuit de Flexenbahn op de Arlberg terwijl ik daar begin december bij de opening van deze spectaculaire gondel in een groen landschap van de kunstsneeuw mocht genieten. Ach het is het zoveelste onweerstaanbare plaatje dat langskomt. Wat we nu nog even willen is een mooie update van de weermodellen.

pluim0801

We kijken dan naar de Lage Landen en naar de Alpen en de Wintersport-Arena Sauerland. Hierboven alvast de nieuwe pluim van het Europese model voor de Lage Landen. Die duikt de winter in zo rond 16 januari. Het kantelpunt dat we hier al een tijdje in de smiezen hebben.

ens0801

Het Amerikaanse model heeft een zachte uitbijter vanavond. Maar toch daar hetzelfde kantelpunt.

schaatspluim

Met het Europese model hebben we al deze schaatspluim. Gaat het gebeuren?

uitgangs

Wat zeker gaat helpen is dat dit momenteel de sneeuwkaart van Europa is. Daar kan Koning Thialf wel wat mee qua troepen opstellen etc.

vrieskaart

En wat het Europees model dan berekent! Het zijn echt mooie kaarten vanavond! Vriescontinent Europa!

azie

Gelijktijdig in Azië!

usgelijk

Gelijktijdig in Amerika!

rutgers0801

En de noordpool omspannende sneeuw afwijkingen zijn al heel mooi. Blau is sneeuw waar gemiddeld geen sneeuw ligt nu en rood omgekeerd.  De komende week krijgt vooral Duitsland er weer van langs en ook de Lage Landen gaan weer sneeuw zien!

duitsland

In Duitsland is alles oostelijk van de lijn Keulen Hamburg sneeuw! Man! Wintersport-Arena Sauerland natuurlijk ook.

mooiste

Wij weer veel natte flatsen. Dit is de mooiste kaart van het stel vanavond. Het zal bij tijd en wijle zeer heftig sneeuwen in de Lage Landen en dan weer hard regenen. Zo ik ben weer een beetje bij na een weekeinde focussen op andere dingen. Morgenochtend sowieso 2 weerberichten: Alpen en Lage Landen!

 

Vermaak je tenslotte met…

Hoe mooi! Wie is er wel eens geweest? Logisch dat het dan ook in Turkije dumpt…

Wauw! En opnieuw zijn de Apennijnen getroffen (herinner je de spectaculaire beelden van afgelopen winters?):

Bizar!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

48 reacties

Gesloten voor reacties.