arlbergflexen

Ai het steekt toch een beetje deze plaat vanuit de Flexenbahn op de Arlberg terwijl ik daar begin december bij de opening van deze spectaculaire gondel in een groen landschap van de kunstsneeuw mocht genieten. Ach het is het zoveelste onweerstaanbare plaatje dat langskomt. Wat we nu nog even willen is een mooie update van de weermodellen.

pluim0801

We kijken dan naar de Lage Landen en naar de Alpen en de Wintersport-Arena Sauerland. Hierboven alvast de nieuwe pluim van het Europese model voor de Lage Landen. Die duikt de winter in zo rond 16 januari. Het kantelpunt dat we hier al een tijdje in de smiezen hebben.

ens0801

Het Amerikaanse model heeft een zachte uitbijter vanavond. Maar toch daar hetzelfde kantelpunt.

schaatspluim

Met het Europese model hebben we al deze schaatspluim. Gaat het gebeuren?

uitgangs

Wat zeker gaat helpen is dat dit momenteel de sneeuwkaart van Europa is. Daar kan Koning Thialf wel wat mee qua troepen opstellen etc.

vrieskaart

En wat het Europees model dan berekent! Het zijn echt mooie kaarten vanavond! Vriescontinent Europa!

azie

Gelijktijdig in Azië!

usgelijk

Gelijktijdig in Amerika!

rutgers0801

En de noordpool omspannende sneeuw afwijkingen zijn al heel mooi. Blau is sneeuw waar gemiddeld geen sneeuw ligt nu en rood omgekeerd.  De komende week krijgt vooral Duitsland er weer van langs en ook de Lage Landen gaan weer sneeuw zien!

duitsland

In Duitsland is alles oostelijk van de lijn Keulen Hamburg sneeuw! Man! Wintersport-Arena Sauerland natuurlijk ook.

mooiste

Wij weer veel natte flatsen. Dit is de mooiste kaart van het stel vanavond. Het zal bij tijd en wijle zeer heftig sneeuwen in de Lage Landen en dan weer hard regenen. Zo ik ben weer een beetje bij na een weekeinde focussen op andere dingen. Morgenochtend sowieso 2 weerberichten: Alpen en Lage Landen!

 

Vermaak je tenslotte met…

Hoe mooi! Wie is er wel eens geweest? Logisch dat het dan ook in Turkije dumpt…

Wauw! En opnieuw zijn de Apennijnen getroffen (herinner je de spectaculaire beelden van afgelopen winters?):

Bizar!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

48 reacties

Gesloten voor reacties.