lawine-svalbard

Het is dat wij een erg mooie Nederlandse naam hebben voor deze eilandengroep (door de Russen ook overgenomen als Шпицберген) maar de rest van de wereld heeft het over de lawineramp op Svalbard gisteren. “Mensen lopen krijsend door de straten op zoek naar vermisten”, lezen we in dit artikel met ja… ook mooie sneeuwfoto’s. Verder moeten we het vooral van Facebook hebben voor de berichtgeving.

Have you ever had snow on your car? On Svalbard, Norway they got snow INSIDE the cars. Photo: Rune Vidvei, Instagram @runechipShare pictures with us on Instagram, using #scandiweather!

Posted by Severe Weather Scandinavia on zaterdag 19 december 2015

See more dramatic pictures:http://www.vg.no/nyheter/innenriks/svalbard/her-laa-anne-begravd-i-snoemassene-i-sitt-eget-kjoekken/a/23583040/

Posted by Severe Weather Scandinavia on zaterdag 19 december 2015

People are screaming for missing people in the streets, serveral people are missing, 10 houses are smashed by an…

Posted by Severe Weather Scandinavia on zaterdag 19 december 2015

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.