cervinia2

Reageerder Andoman heeft de afgelopen week in Breuil-Cervinia (achterkant van de Matterhorn) gezeten en ons een set foto’s opgestuurd. Het is een van die skigebieden waar je nog heerlijk lang kunt doorgaan en doorgaan. Intussen is hij op weg naar huis. Maar NIET nadat hij gisteren de Mezzalama Trophy zag passeren. Wat is dat nu weer?

mezzalama-mappa-2015

De Trofeo Mezzalama vormt samen met de Pierre Menta van Arèches-Beaufort en de Patrouille des Glaciers een van de drie grote toerskiwedstrijden in de Alpen. Hierboven zie je de route. De wedstrijd werd in 1933 voor het eerst georganiseerd en genoemd naar een beroemde berggids uit de regio.

cervinia4

Deze foto is van Andoman van de route! Helemaal rechts zie je twee deelnemers. Respect! Zie ook de nu volgende video met gratis les Italiaans voor de zondag:

Capice?

En nog een korte mooie sfeervideo… wat een event! Heerlijk…

En dit was 2013!

cervinia1

Beetje laar maar hierbij toch enkele foto’s uit Cervinia 🙂 Gisteren 30cm verse sneeuw boven de 2300m. Afgelopen week 4 dagen top weer en 2 dagen sneeuw. Wat wil je nog meer voor een fin de saison. Groeten andoman.

cervinia3

Andoman sluit af met: “En bedankt voor alle weerberichten van het afgelopen seizoen!”


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.