Région Dents du Midi
Lees verder >

Wintersport tegen het decor van de Dents du Midi. Met de mogelijkheid een grote ronde te skiën over de Franse grens. Maar de Zwitserse kant is toch het charmantst!

ZELL am see - kaprun
Lees verder >

Het paradijs bestaat. Een meer, meerdere skigebieden en een gletsjer en alles op steenworp afstand van elkaar. Een droom!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Superieur sneeuwzeker zijn de pistes van de Région Dents du Midi. Dorpen liggen ruim boven 1000m en de Portes du Soleil reikt tot 2466m. En natuurlijk worden de pistes elke dag opnieuw perfect geprepareerd.

Wandelen, langlaufen, biathlon, het kan allemaal in Filzmoos. Eindeloze mogelijkheden.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Prachtige sneeuwzekere Zwitserse dorpen binnen het grote skigebied Les Portes du Soleil: Champéry, Val d'Illiez, Champoussin, Les Crosets, Morgins.

Zell am See - Kaprun
Lees verder >

Wellicht de mooiste wintersportdorpen van Oostenrijk. Zell am See en Kaprun prachtig door de bossen en met de gletsjer Kitzsteinhorn als buurman altijd sneeuwzeker.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Haute Routes des Familles: zo heette de Portes du Soleil in het begin. Je kunt er eindeloos rond skiën verdeeld over Frankrijk en Zwitserland. Vele honderden kilometers piste staan tot je beschikking!

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

loser ALTAUSSEE
Lees verder >

Een niet al te groot gebied en heerlijk voor de hele familie. Sneeuwzeker en minder filegevoelig.

Val Gardena
Lees verder >

Beleef een top vakantie in Val Gardena. Geniet van de Dolomieten in dit winterparadijs.

Wil je een unieke ervaring? Probeer dan de Hochjoch Totale! Nog voor de liftjes openen knal jij al over de langste dal afdaling in het Montafon!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ga tot het uiterste in het Kleinwalsertal!

Amerikaanse inspiratie: Welke sneeuwfrees koop jij deze winter?

check ook eens

35 Reacties

 1. Eric schreef:

  Ik heb net even contact gehad met me broer en die woont in Oregon (Lebanon) Daar zijn de winters alleen maar nat nat en nat…Als je een stukje de bergen in rijdt kom je gelijk bij skigebieden maar dat is een uurtje rijden.

  Ik heb net fotos gezien dat daar zelfs sneeuw ligt temp van – 16 zijn geen uitzondering en komende nacht wordt er zelfs -20 voorspelt…….vanaf dinsdag zou de temp weer naar normale waarden gaan van 10 graden boven 0……

  Laat die kou nu maar is naar Europa gaan……

 2. Theo schreef:

  Ik zit hier maar weer slecht aan de Amerikaanse oostkust. Morgen sneeuw, overgaand in ijzel en regen. Bijna de hele VS zit dik in de winter maar het wil hier maar (weer) niet lukken. Misschien ook wel beter als ik de beelden elders uit het land bekijk, lol.

 3. Remko schreef:

  Van mijn zoon in Zweden begreep ik dat de Zweedese weerkundigen een zachte winter verwachten. Niet alleen is het nu pas echt wat kouder, sneeuw blijft ook achter. Bovendien de komende tijd sterke verzachting.. en daar miet toch een beetje van onze winter vandaan komen. Zo rond de 20e weten we meer. Laat er maar eens een IJsland depressie ontstaan en komen via de noord.

 4. Hajo schreef:

  Nieuwe EC pluim is minder consistent dan de oude. Dus ik laat de oude staan. Basis tendensen dezelfde.

 5. Frans schreef:

  Mooi hajo! Denk dat die tweetraps beter werkt, binnenkort maar is een keer in verdiepen 😉 De weermodellen zijn soms in staat een aparte laatste kaart te produceren. Maar wat ec 12 er van heeft gemaakt heb ik nog nooit gezien 😮

 6. phil schreef:

  Waarom bespreken de weermannen op het forum Hajo, Marco, Frederick, Jeroen, Leo…etc nooit alles op een niveau dat wij als onervaren het ook verstaan?
  Nu wordt er steeds gesproken over pluim, EC 12, GEM 00,…etc.
  Voor de meeste op dit forum is dit onverstaanbaar.
  Geef af en toe eens uitleg bij jullie mededeling!
  Liefst ook over welk gebied dit gaat, de lage landen of de alpen.
  Bespreek ook de meteofictie ( zoals de weermannen dit noemen ) wat meer, al is het om de moed er in te houden.

  • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

   @Phil, mijn ervaring is dat men je hier altijd uitleg wil geven.. Het ligt er ook een beetje aan of je je er in wilt verdiepen , in de materie . Is leuk om te doen hoor ! Juist omdat er hier pluimen, veel kaarten (met uitleg,aanwijzing) enz. getoond worden , krijg je er zelf ook meer inzicht in. En niet te vergeten de diverse thema’s van gebieden, materiaal ,dat draagt allemaal aan kennis bij .

  • Leo schreef:

   Je hebt waarschijnlijk de site in de zomer niet gevolgd Phil? Vooral toen hebben we erg veel aan uitleg gedaan. Dat is tegelijkertijd dus ook een beetje de spagaat waar we mee te maken hebben: voor een aantal volgers zou herhaling daarvan niet interessant zijn. Aan de andere kant voor de nieuwe bezoekers natuurlijk juist wel. Ik heb je feedback i.i.g. opgeslagen en ga daar in mijn volgende berichten zeker mee aan de slag 😉

  • Viking (Harmelen) schreef:

   Hai Phil,

   ik heb wel een tip voor je hoor. Omdat ‘onze’ weermannen niet elke keer in herhaling kunnen vallen (er komen immers elke week weer nieuwe lezers bij) zou je middels Google hier veel gebruikte termen kunnen opzoeken. Ik zweer het je… er zal een wereld voor je open gaan !

 7. denise schreef:

  Haha, leuke berichten komen hier soms tussendoor. Vorige week al een surfer op de piste en nu gaat het over sneeuwfrees in nederland, en ook nog flink uitgebreid bericht hierover. Geweldig gewoonweg

  • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

   Ja leuk he @Denise, ben het met je eens ! 🙂

  • Breunis (Nature Trail) schreef:

   Ja, ik volg die 2 stemmen ook niet. Hajo, gewoon 8 sterren!
   Als je in Michigan, USA, met je snow blower een smal pad voor je huis maakt, dan kan je kat ongezien een rondje lopen.

   • Leo schreef:

    Helemaal mee eens! Maar het is me al vaker opgevallen: geen sneeuw of ijs voorspellen is vrijwel altijd garantie voor weinig sterren..

   • Kees (mod) schreef:

    En dat geeft dan gelijk de waarde aan van een ‘waarderingssysteem’. Al schrijf je een schitterend bericht en het klopt niet met de emotie van de dag, dan krijg je dit.

 8. erwin schreef:

  @afkoeling, hoe is het met de pluim :-))))

 9. deepblue schreef:

  Volg deze site altijd met veel plezier, ga zo door!

  In de zoektocht naar goed nieuws kwam ik op deze site http://www.theweatheroutlook.com/twoforecasts/daily-ultra-long-range.aspx?region=8
  Hier wordt al een tijdje koude pas vanaf januari (week 2 nu) in nederland voorspeld. Nu is dit natuurlijk veel te ver om betrouwbaar te zijn (geven ze zelf ook aan), maar heeft iemand een idee wat die cfs2 data is en waarom ze dit uberhaupt communiceren? Oftewel, wat kan je er wel mee?
  Tnx!

  • Leo schreef:

   Voor zover ik weet het broertje van de hoofdrun ven het GFS, maar dan dus voor de ultra lange termijn. Verder niets aan toe te voegen; inderdaad uiteraard onbetrouwbaar. Maar wel iets om hoop uit te putten; het kan!

  • Breunis (Nature Trail) schreef:

   Deze zogenaamde seizoensmodellen voor lange termijn verwachtingen hebben een experimenteel karakter. De betrouwbaarheid is laag.
   Het is leuk om af en toe naar deze computermodellen te kijken, maar er zijn geen garanties dat het zo gaat lopen…
   “The CFS version 2 was developed at the Environmental Modeling Center at NCEP. It is a fully coupled model representing the interaction between the Earth’s atmosphere, oceans, land and seaice. It became operational at NCEP in March 2011.”
   Voor meer informatie zie:
   http://cfs.ncep.noaa.gov/

  • Breunis (Nature Trail) schreef:

   De verwachting in het kort van the weatheroutlook voor de dagen 30 tot 150 voor Nederland:
   Min average forecast temperature: -13°C
   Total number of days when an air frost (below 0°C) is forecast: 59
   Total number of days when snow is forecast: 21
   *
   Biedt perspectief!

 10. Leo schreef:

  Heerlijke filmpjes!

 11. Leo schreef:

  Lapland, 1 dec. jl. Foto van Yvonne O”Neill, via @hansterbraak

 12. Nick (Afkoeling) schreef:

  @Erwin, gaat heel anders uitpakken dan nu op de kaarten staat, dat zal ik je alvast verklappen !

 13. Ab schreef:

  Hier wat goeie hoop voor de Alpenliefhebbers richting kerst ivm toenemende kansen op sneeuw i.c.m lagere tempr op 1500m getuige deze esamble voor de Noordkant van Oostenrijk. Je ziet het rode lijn (ENS gemiddelde) weer duiken tot onder nul. En vooral de zwarte lijn (gfs oper run) laat aardig wat neerslag singalen zien. En hoe komt ie daling?? Omdat het GFS model in z’n geheel met alle leden op de lange termijn als trend opnieuw werkt aan een mogelijke uitbreiding van een ruggetje van hogedruk boven de oceaan richting Groenland en daardoor mogelijk opnieuw een NNW stroming met glijbanen van koude laagjes. Hier de GFS 00u pluim voor de noordkant van Oostenrijk.

 14. Viking (Harmelen) schreef:

  Sneeuw met kerst in de Alpen ??

  De GFS berekeningen van 00.00h berekenen vanaf zaterdag de 21e meer dan een meter !!!

  • Frank schreef:

   Ik weet niet of het een meter is maar er komt wel iets aan, maar het is nog ver heeeeel ver weg, maar misschien komt het dan ook wel eerder.

   In ieder geval geeft dit weer hoop zeker als ik naar de ensembles van Les Menuires kijk.

   Duimen maar zou ik zeggen.

   Frank

 15. Arjan Ehlert schreef:

  Er is hoop! GFS 00 laat een mooie noordwestelijke stroming opgang komen met verse sneeuw voor een groot gedeelte voor de Alpen en ook even in de LL. We weten het hè? Meteofiction. Nu de pluimen en ensembles gaan volgen en kijken of dit scenario kans gaat maken -;) zou toch lekker zijn net voor de kerst!

 16. Roy schreef:

  Live vanuit Le Trois Vallee; -6 actueel en sneeuwkanonnen hele nacht aan. Skicondities goed en gisteren langs st. Martin de Belleville gereden:
  Zag er goed uit. Alles nog wit in het dorp op 1450.

 17. Qlubtempo schreef:

  Deze nieuwe kaarten zijn sinds dagen weer eens hoopvol…
  Gaat vlak voor kerst dan toch de gewenste weerverandering plaatsvinden??? Owh yeah baby!!! ik denk het wel…

 18. Roland schreef:

  Ook leuk om te zien!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.