Kleinwalsertal
Lees verder >

In welk dorp je ook verblijft, Kleinwalsertal doet je verbazen.

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Amerikaans weermodel doet eindelijk alles goed wat het goed kan doen

check ook eens

34 Reacties

 1. Joost Amsterdam schreef:

  Nou dan is het vanavond weer een goede avond. Afwachten of er morgen ook een goede morgen zal zijn.

  • Viking (Harmelen) schreef:

   Ik geloof nooit in die GFS 12.00. Ik blijf er niet voor wakker maar grote kans dat de GFS 18.00 en 00.00 weer aansluiten bij de GFS 06.00…

   Tenzij het ECMWF ook met zo’n run komt natuurlijk…

 2. Maurice schreef:

  De reacties onder het artikel op geenstijl…. Geweldig!!!!!

 3. Nick (Afkoeling) schreef:

  Heerlijke bericht weer.
  Ensemble ziet er steeds beter uit voor de bilt, zeker vanaf de middenlangetermijn.

 4. Maistro(Rob) schreef:

  Wordt gewoon winter dus……

  • Jan van soest schreef:

   Eerst zien dan geloven, uit dit bericht maak ik op dat het steeds wisselt en dus alle kanten op kan….ook de verkeerde maar ook de goede dus.
   Ik hoop het van harte, ik heb er echt even behoefte aan, kou en sneeuw heerlijk!
   Ruiten krabben…hoe voelt dat ook al weer?

 5. Erwin schreef:

  GFS 12u idd mooie run maar wel 1 die behoorlijk onderin ensemble zit.

  http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsnewenszr.htm

 6. Erwin schreef:

  Nieuwe EC run is in grote lijnen wel redelijk vind ik. Wel vind ik dat het allemaal iets te Noordelijk plaatsvindt en dat het laag in eerste instantie lijkt te duiken (onderlangs trekken). Uiteindelijk lijkt het laag toch door te trekken en kan met een Z/O wind de kou alsnog via de achterdeur binnenkomen. Het is allemaal zo spannend omdat het allemaal zo kritisch is. 100km verschuiving maakt een wereld van verschil.
  Indien de kou in het Noorden eerder binnen is dan het gevecht wat in een LMG achtig scenario daarna plaats kan vinden kunnen we idd met forse sneeuw boven de rivieren (vooral Noorden en Noordoosten) te maken krijgen.. Het scenario wat Hajo ook al beschreef. Het is hopen op (nog) meer ondersteuning vanuit het ensemble vanavond!

 7. Erwin schreef:

  Nieuwe EC run is in grote lijnen wel redelijk vind ik. Wel vind ik dat het allemaal iets te Noordelijk plaatsvindt en dat het (2e) laag in eerste instantie NIET lijkt te duiken (onderlangs trekken). Uiteindelijk lijkt het laag toch door te trekken en kan met een Z/O wind de kou alsnog via de achterdeur binnenkomen. Het is allemaal zo spannend omdat het allemaal zo kritisch is. 100km verschuiving maakt een wereld van verschil.
  Indien de kou in het Noorden eerder binnen is dan het gevecht wat in een LMG achtig scenario daarna plaats kan vinden kunnen we idd met forse sneeuw boven de rivieren (vooral Noorden en Noordoosten) te maken krijgen.. Het scenario wat Hajo ook al beschreef. Het is hopen op (nog) meer ondersteuning vanuit het ensemble vanavond!

 8. Mark (breda) schreef:

  2x plaatsen? Soort van duimen maar dan anders Erwin? 🙂

 9. Nick (Afkoeling) schreef:

  Heb je de ens temp 2 meter van gfs voor de bilt gezien Erwin?
  Vanaf 7 januari duikt de helft van de berekeningen onder 0.
  Dit zie je bijna nooit bij gfs ens.
  Spannende tijden!!
  Ec hoofdrun vindt ik redelijk, al zie ik natuurlijk liever dat dat laag een km of 300 tot 500 zuidelijker, dan is het zeker raak.
  Zo maar ff de pluim afwachten en kijken waar die hoofdrun zit, misschiwn wel bovenin 😉

 10. Nick (Afkoeling) schreef:

  Bas, daar heb ik ook last van.
  Dus dan maar weer op de oude manier.
  Wetterzentrale top karten, dan links in het rijtje diagramme aanklikken.
  Dan bij vorhersagediagramme de derde aanklikken waar (stadte) bij staat, en hopla in dat rijtje staat de bilt.
  Als je die dan aanklikt kan je nog uit verschillende diagrammen aanklikken.
  Hoop dat het duidelijk is.

 11. Leo schreef:

  Hoe bizar: in de nieuwe EC run NO-Groningen 5 ijsdagen; de gehele zuidelijke helft van NL 0 !

  • Jeffrey1979 schreef:

   waar kun je dat zien leo?

  • Nick (Afkoeling) schreef:

   Kan nog leuk worden Leo, als hij hoog in de pluim zit.
   Ouderwets spannend!

  • marcel schreef:

   en? hoe was het ijs vandaag in rotterdam?

  • Leo schreef:


   Nee uitgebreid verslag bewaar ik even voor later. Er valt te veel leuks over te vertellen om nu even kort en gehaast in de reacties te gooien. Wellicht wijd ik er weer eens een apart artikel aan. Voor nu doe ik het even met deze foto (..) en een korte reactie. Wow! Je hebt niets te veel gezegd. IJs kei-en-kei hard; top! Wel was het in de middag gaan een fout idee. Vorige week viel het in de ochtend (toen ook al even geweest) mee, nu gigantisch druk, zowel op de funbaan als op de 400 meter baan. Hoewel ik moet zeggen dat de binnenbaan tamelijk gedisciplineerd vrijgehouden wordt voor de snelle schaatsers. Heerlijk m’n rondjes kunnen draaien en de kids ook veel lol. Maar man, wat verlang ik mede daardoor (net als jij geloof ik) weer naar de toertochten..!

   • marcel schreef:

    bedankt voor je update. zelf ga ik donderdag ochtend weer gelijk om 9 uur, dan is het nog wel rustiger. Dit jaar is me ook opgevallen dat er meer discipline is met vrijlaten van de binnenbaan voor snelle schaatsers/sters.
    ja..dat verlangen…neemt alleen maar toe, zeker nu er in de kaarten weer winter te zien is…wat mij betreft okee, maar oooh wat ga ik gillen van blijdschap als ik met dampende adem op de schaats het ijs onder me hoor kraken…

 12. Vincent schreef:

  Benieuwd naar de pluim. Zit stiekem te hopen dat het merendeel van de leden de vorstgrens 100km zuidelijker legt. Duim duim..!

 13. Daniel schreef:

  Ok…ik beken: in al zijn enthousiasme heeft Hajo een bericht geschreven waar ik bijna geen touw aan vast kan knopen 😀
  Maar geweldig om te lezen and Winter Is Coming!

 14. Michel schreef:

  Ik ben geen weerkenner of natuurfreak maar lezen die ganzen die al de hele avond in groepen in v vorm over mijn huis richting zuiden vliegen toevallig ook deze website?

 15. Ab schreef:

  Een tweedeling in de maak op de EC pluim van 12z voor midden NL gezien de 10daagse met nu het ENS gem. schommelend rond het vriespunt richting 5/6 januari. Een 50/50 in de maak wat eerder juist nog in het voordeel van de zachte opties was voor midden NL wel wisselvallig met gezien de neerslagkansen mss ook wel kans op sneeuw. Hier de pluim https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/5596445668.png

 16. Willem Bakker schreef:

  Al die sneeuw is niets waard in de lage landen. Bij pik zwart ijs past geen sneeuw. De afgelopen jaren was de sneeuw de spelbreker voor mooie toertochten. Als de sneeuw valt, dan liefst voordat de sloten en vaarten dichtvriezen. Dan heeft het nog nut, de temperatuur s ‘nachts wordt aanmerkelijk lager en er kan geen stof of ander vuil op het ijs worden geblazen. Laat het maar lekker sneeuwen in de Alpen!

  • Leo schreef:

   Op zich mee eens. Alleen nu niet. Waarschijnlijk zal de vorstperiode -als ie al komt- veel te kort zijn voor schaatsijs. Doe dan maar alles er op en er aan. En hopen op een tweede vorstperiode.

 17. Willem Bakker schreef:

  Hajo, jij was ook weer in Kleinwalsertal. Weet jij waarom de Kanzelwand zo slecht was geprepareerd, terwijl die de hele dag in de schaduw ligt. De Parsen baan in het dal lag er nl wel heel goed bij, te zien vanuit de Kanzelwand lift, terwijl die grotendeels van de dag in de zon ligt.

 18. Ab schreef:

  Hier de pluim voor Leeuwarden. duidelijk kouder dan voor bijv. De Bilt met hier kans op ijsdagen gezien het ENS gem. Voor deze regio op basis van deze pluim schat ik een kans van 65% op een winterinval. Kan nog altijd misgaan maar de meerderheid van de members gaat voor kou. 😉 https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/986253693.gif

 19. Ab schreef:

  EC 10 daagse 12z pluim voor Leeuwarden en duidelijk kouder met kans op ijsdagen gezien het ENS gem. https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/4397052451.gif

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.