Goedemorgen vanuit Oost-Tirol met deze letterlijk schitterende plaat. De zon is terug na ….

…. waanzinnige felle sneeuwval in de Kitzbüheler Alpen. Heel bijzonder om weer eens doorheen te rijden…. het kwik kelderde van een paar graden plus naar een paar graden min. Met een klein skiklasje skiede ik midden in de felste storm van de Hohe Salve naar Rigi…. de Salvenbahn 2 en ook de cabine uit Hochsöll stonden stil. Elders ook veel gesloten hoorde ik. Wat waren de hardste windstoten? Wie heeft het ergens gezien…

Nu snel door naar de meteofiction want die is waanzinnig in het Amerikaanse model. Vanochtend nog wel het meest extreem maar ook de afgelopen runs al berekenden veel sneeuw vanaf 26 februari. Het Europees model doet nog niet echt mee…   dus zie je ook op Bergfex nog niks.

Dit is de Oostenrijkse kant…. mooie dumps natuurlijk. Vooral in Vorarlberg

… maar wat gebeurt er in de West-Alpen? Ja meteofiction…. maar laat het eens 1/3 zijn van wat wordt berekend…. teken je dan toch voor…. komt het uit heb je een Galtür 1999 situatie.

En kijk eens naar het kwik…. Europa raakt de WC niet kwijt maar toch lijkt het koeler te gaan worden. Het ensemblegemiddelde komt op 1800 amper meer boven nul.

Aan de Oostenrijkse kant is het allemaal iets minder maar de temperaturen zijn mooi … op 1000m aanhoudende vorst. Zou mooi zijn maar natuurlijk maar we moeten het nog zien…

Hier dan op de kaarten de dump na dump na dump… duim het maar binnen….

Nog een mooi plaatje uit Oostenrijk vanochtend… spoedig is alles weer groen. De bomen en de zuidhellingen…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

55 reacties

Gesloten voor reacties.