Het moet nu niet gekker worden want anders gaat echt het leger ingezet worden de komende dagen en hebben we een minister van sneeuw die Hugo de Puntschoen in de schaduw stelt in de media. De weergoden verdringen corona uit de media. Een wonder. Opnieuw 44cm berekend in Nederland. En wederom niet Groningen en Friesland als winnaars maar de lijn van Twente tot Amsterdam.

Uitgezoomd. Werkelijk schitterend om te zien die elkaar overlappende bogen met sneeuwdumps langs de rand van het Arctische front.

OK altijd nog 39cm in “totale positieve verandering sneeuwdek”. Is dat voor of nadat de pistenbully’s er overheen zijn gegaan? Kunnen ze wel paar van naar Nederland sturen. Vanuit de Ardennen misschien. Daar komt namelijk maar en paar centimeter.

Ook in deze kaartweergave kom je op +40cm.En we hebben 8 ijsdagen! Ja je leest het goed. Dit is maandagochtend 15 februari als het nog steeds vriest in Nederland.

Tja het ensemble bevestigt: minstens 15cm en waarschijnlijk inderdaad 30-40cm in die zone. Met een doorgesnoven lijntje dat voor 60cm gaat. Vanaf 11 februari zit de hoofdrun aan de koude kant van het ensemblegemiddelde.

Even snel naar New York gekeken, maar die zijn de winter kwijt in de berekening. Dat is positief voor onze kansen.

Zeven ochtenden in Nederland los van de sneeuw goed voor mer dan 10cm ijsdikte. Nog geen Elfstedentocht maar we zijn op weg. Maar wat doen die 25cm sneeuw in Friesland met de ijsopbouw?

De wind hakt er zaterdagavond meteen al goed in als het in Amsterdam begint te sneeuwen.

En dit is de huiveringwekkende nacht op zondag. Dit is +61u in de berekening. Daar is hierboven in het ensemble praktisch geen ruimte voor afwijking meer. Dit is het gewoon mensen. We gaan het meemaken. In de berekening hebben we pittige oostenwind tot woensdagochtend!

Kijk en hier zie je de Postma doctrine opkomen. Hoe dooiaanvallen gewoon mislukken. In deze nieuwe run lukt helemaal niets eigenlijk.

Niks lukt! Tot het gaatje komt er geen echte dooiaanval. En deze kaart op +372u biedt al weer zicht op herstel van de vorst in het westen. Als die Middellandse Zee depressie iets sterker wordt komt alles weer terug. Nu zijn we weer aan het koffiedik kijken natuurlijk, maar neem van mij aan dat we vanaf de “nieuwe normaal” dinsdag gewoon heel veel toffe oplossingen gaan zien nog.

Prikpunt Noord-Nederland. Buiten de zone met de meeste sneeuw. Die gaat naar Groenlinks in Amsterdam. Zie hier wel dat er vanaf zondag 3 dagen sneeuw is. Lekker uitgesmeerd. Niet goed voor het natuurijs maar ja. Tuurlijk is er en dik cluster dat r op zondag een einde aan maakt. Maar de potentie voor meer is wat mij betreft geopend. Slaap lekker allemaal.

In het belang van de nationale veiligheid houd ik tot zondag alles gratis beschikbaar voor iedereen. Te veel mensen hebben ook al mooie donaties gedaan. Dus die blokkeer je niet.

Doneer

Persoonlijke informatie

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan. Hou het gezellig!

Categorieën: Crazy shit

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

9 reacties

Esther de Vries · 4 februari 2021 op 01:23

Zo spannend!

Jaap verlaan · 4 februari 2021 op 01:32

Spannend hoor ik woon zelf in goes (zeeland)hoop dat wy ook nog iets in de sneeuw koek mogen mee delen!

Hajo · 4 februari 2021 op 01:44

Inderdaad bloedspannend. Die wind! Geen weerman die nu leeft heeft dit als volwassen man of vrouw ooit zo in de berekening zien staan.

Wouter · 4 februari 2021 op 07:28

Wat een voorpret alleen al. Make it happen. Hoeveel? Wij gaan het meemaken maar bijzonder (leuk) wordt het sowieso. ⛄️⛄️

Carl · 4 februari 2021 op 07:32

De nieuwe run geeft nu ook voor België een bescheiden laagje. En wat een sneeuw voor nederland. We gaan beelden krijgen die nooit gezien zijn. 40-50cm wauwwwww

    Wouter · 4 februari 2021 op 07:59

    Dan gaan wij vandaag hard duimen voor ook een mooie laag in België .

Beata · 4 februari 2021 op 08:46

Prachtig vooruitzicht. Top geschreven ook, Hajo! Als de modder in het bos maar voor even bevriest vieren ik en mijn viervoeters feest. Het is niet zo leuk als in de Alpen maar ja. Droogte weg. Kou terug. Klimaatverandering weg. Wat wil een mens nog meer!

Frank · 4 februari 2021 op 08:52

de wind gooit vanzelfsprekend roet in het eten voor enige ijsvorming op de wat grotere wateren of zelfs ondergelopen land. maar winter! man man wat lekker nu we niet naar oostenrijk kunnen

Gesloten voor reacties.