winterinval1203

Echt winter is toch leuker dan herfst of voorjaar. En het kan weer. We kunnen weer dromen. Gewoon omdat binnen de in het weermodel verankerde wetten van de fysica een overgang naar winter in heel West-Europa tot de mogelijkheden behoort.

parijs-sneeuw

Met sneeuw in Parijs. Maar wel al 4 dagen nadat alle CO2 uitproestende jets met alle deelnemers van over de hele wereld weer zijn gevlogen. Die wens van me is niet in vervulling gegaan. Hybris zo iets te willen, zullen de weergoden hebben gedacht. Beter misschien. Het weer is leuker dan politiek. Lichter in elk geval. Laten we die werelden gescheiden houden. Dit is in elk geval wat ik in mijn kersverse realo-video met beide benen op de grond bedoelde qua optimistisch scenario.

nederland-polair

Sneeuwbuien in de Lage Landen. En een eerste nacht met matige vorst. Mooie sneeuw in de Alpen. Wat een vreemd drukpatroon zeg! Nauwelijks een geprononceerde depressie te bekennen. Alleen in Rusland een zwabberhoog. Echte weersoep dus. Maar we koud! Transportkou uit Scandinavië. Zie bovenaan. Later vanavond de noodzakelijke context bij deze fantasierun.

Categorieën: EuropaMeteofiction

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

42 reacties

Gesloten voor reacties.