Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

Amerikaans model geeft dikke vinger maar Europees model lacht ons toe

check ook eens

89 Reacties

 1. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs6h loopt en bevestigd wederom sneeuw val voor de noord alpen maandag tot woensdag !! Ook voor de ll iets in het verschiet?Met hoge druk uitbreiding naar het noorden?

 2. Frank schreef:

  Hoe kan het dat ze waarschuwen voor erg slechte reisomstandigheden voor aanstaande zaterdag?

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Er trekt een storing over van vrijdag op zaterdag. Boven de 1000/1200 meter kan er dan sneeuw vallen die hinderlijk kan zijn voor het verkeer. Maar op de (snel)wegen naar de wintersportgebieden zie ik verder geen slecht weer op de weerkaarten. Wel een regenband in de loop van vrijdag over Duitsland maar dat mag verder geen naam hebben bij temps dik in de plus.. Daardoor wel een iets verhoogde filekans…

 3. Everlast schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576753490.jpeg[/img] Wat een straf, maar oemand moet het doen.

 4. RichardB schreef:

  Doe ons nou gewoon het Europese model Hajo bedankt.

 5. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576761797.jpeg[/img]
  Toch maar even “ons”bankje uitgegraven voordat het weer gaat sneeuwen.
  Daar, rond de 2200 meter lichte sneeuwval, nu thuis plus 4 en droog en een aantrekkende wind.

 6. Sneeuw schreef:

  Tsja dit seizoen geen noordkantwinter voor de lagere gebieden in vooral Oostenrijk/Zuid-Duitsland (vergelijkbaar met 2007). Volgend seizoen weer nieuwe ronden, nieuwe kansen

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Haha wat een reactie !!!WINTER staat op beginnen en de zuidkant heeft en krijgt genoeg ook de noordkant krijgt sneeuw ! Jij zit snel bij de pakken neer

 7. eri schreef:

  damm in Lermoos zijn ze nu alles beneden de 1300 meter aan het afsluiten, hebben dus niet genoeg kunnen spuiten voor een dal afdaling, nu maar hopen dat ze niet vanaf 1700 meter naar lager ook nog gaan afsluiten. Gaan morgen open.

  DUS vanaf zaterdag tot woensdag graag > 50cm poeder en sneeuwkanonnen erbij en we hebben alles open in Lermoos

 8. Jopie schreef:

  Hier de cumulatieve neerslag volges Bergfex tot en met woensdag. NIet onaardig.

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576764823.jpeg[/img]

 9. Wessel schreef:

  Mooie luchten vanuit hier in München, foto genomen bij mijn stageadres. [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576768837.jpeg[/img]

 10. Hans schreef:

  ICON 12 is binnen. Laat het min of meer voldoende koud blijven in Oostenrijk. Lage svg over algemeen. Op 180h een UK Hoog met voor NL wind uit NO…

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576771274.png[/img]

 11. Jeroen schreef:

  Gfs12 gaat tot nu toe(141h) ongeveer mee met wat we tot nu toe van het EC gezien hebben de afgelopen runs. Goed nieuws dus!?

 12. Asten (Harmelen) schreef:

  Even los van de ‘leuke’ sneeuw komende dagen: De dag voor Kerst inzettende sneeuw noordkant.. eerst nog vrij hoge sneeuwgrens (+/- 1200 meter)… met temps op 1500 meter dalend naar -4 in combinatie met soms best intensieve sneeuwval zal de sneeuwvalgrens tot ruim onder de 1000 meter dalen..schat ik zo in…

 13. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Ik vind gfs 12 h voor de Alpen heerlijk ,eerst sneeuw en daarna in een soort trechter naar oost Europa blijven koud.ll Kansloos helaas

 14. Jorne schreef:

  Laten we ook even stil staan bij de stevige dump die Frankrijk voor de kiezen krijgt komende 5 dagen!

 15. Joalie schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576778053.jpeg[/img]
  Als dit toch uit mag komen voor Winterberg ben ik een gelukkig mens! Heel hard duimen!!

 16. Joalie schreef:

  Komt er eigenlijk nog een avondupdate/reisbericht vanavond?

 17. Hans schreef:

  EC nu op 168h gaat ‘m (ook) niet worden… kern Hoog teveel naar het oosten, wordt Centraal Europa.

 18. Willem schreef:

  Ik ben blij dat we door omstandigheden dit jaar niet in de komende kerstweek op wintersport gaan (Kleinwalsertal). Ziet er weer zeer triest uit. Is al jaren het geval. Lijkt erop dat de winter een maand een later begint, gezien de afgelopen jaren.

 19. Stefan Kaptein schreef:

  Als je de berichten uit de noord alpen hoort en dan ook nog eens de beelden erbij ziet dan moet er heel veel gebeuren om de boel nog een beetje op te fleuren. En alle berichten ten spijt, ben ik bang voor een hele dikke vette dode mus voor de noord alpen. Alle overige gebieden zitten goed, daar gaat opnieuw ern bak sneeuw vallen. Het noorden mag blij zijn met een paar overgrijpende sneeuwbuitjes, maar ik ben vang dat het onder de 1300 meter niks wordt, ja warm water. Maar wie weet hebben de roze bril kijkers het goed en is het glas inderdaad half vol. Ik zie het somber in voor de noord alpen, teveel mitsen en maren. Winter is is geen velden of wegen te bekennen en daarom wantrouw ik het optimisme.

 20. Tonton schreef:

  De webcam van Brixen laat weinig te scheppen over nu.

  • Stefan Kaptein schreef:

   Dat bedoel ik dus. Dat red je niet met de aangekondigde 5 tot 15 cm. Daar moet minimaal 50 cm vallen en dat zie ik niet in de kaarten terug.

  • Roland Bodegraven schreef:

   Lech nog lekker wit :D, maar ligt dan ook meer dan 2x zo hoog…

  • nils schreef:

   Dat ziet er heel beroerd uit… als je niet van groen houdt!
   Die Fransen hebben het lang geleden al goed gezien met die lelijke betondorpen op 1800 of hoger! Die lachen zich weer kapot de komende 5 dagen. Om te skien niet zo fijn trouwens die hoeveelheden.
   Dus voor ons de middenweg in Val Gardena. Krijg ik daar ook wswm korting?

 21. RichardB schreef:

  Bergflex geeft wel mooie dingen op voor Leogang Saalbach en mischien zelf sneeuw in het dal boven koud en sneeuw https://nl.bergfex.com/leogang/wetter/prognose/.

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Joh die sneeuw gaat echt wel vallen vanaf zondag in Oostenrijk,en ook de lagere dalen worden wit !Wat willen we nog meer na zo n horror föhn week

 22. Hans schreef:

  EC pluim vanmorgen en van vanavond…..
  Moet zeggen dat het toch niet tegenvalt. Niet diepvriesweer maar ook geen warme W/ZWer, zeg maar licht winters. Kan nog steeds alle kanten op gezien de spreiding

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576789211.png[/img]

 23. Hans schreef:

  GFS 18 komt na Kerst met een SH. Wind uit N/O.

 24. Spyfromthesky schreef:

  Een dag of wat geleden schreef ik dat het nauwelijks droog zou zijn in de zgn. aangekondigde wat drogere dagen. Nu dan, dit is eigenlijk geheel bewaarheid geworden.

  Eindelijk aan het einde van het jaar, wellicht meer het begin van het nieuwe jaar zal Kiev en omgeving ook (pas) in een winterstand komen.

  Dit lijken de eerste voorwaarden om tot een L.L. komen indien we eens langdurig oostenwind zouden krijgen.

  De laatste run van GFS nog in opbouw neemt tot nu toe het eerdere Europese systeem over tot 240 uur vooruit en dat in een nog wat betere setting.

  De spreiding is erg groot. In het oosten is er een opbouw gaande voor een Russische beer. Toch denk ik dat de beste droge winterkansen in zo een situatie is gelegen in een licht oosten tot zuidoosten wind.

  Ik geef de kansen, positief gezien, voor de lage landen voor wat vorst begin het nieuwe jaar rond de 35% kans. In feite zou het gewoon sinds lange tijd eens spannend kunnen worden. Dit weten we zeker als we weer een dag of 6 verder zijn.

  Spyfromthesky

 25. Jorne schreef:

  Ec wat minder? Dan doet het gfs wel weer een duit in het zakje!
  Heel de run Scandihoogaspiraties en zeker voor Nederland en de Alpen licht winter. Afsluitend met de onderstaande kaarten; dat is gegarandeerd dik winter!
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576797214.png[/img]

 26. Jorne schreef:

  Sjonge wat een spanning voor de Alpen en de witte kerst en wat een spanning op de langere termijn! Blijf allemaal lekker kaarten delen 🙂

 27. Hans schreef:

  EC doet (even) niet mee vanochtend. Datum de 27e gaat het gebeuren of anders volgend jaar weer kansen……………. 3 januari als het aan GFS en Controlerun ligt.

 28. Hans schreef:

  Prima reisdag vandaag en morgen. Lijkt enigszins mee te vallen vwb slecht weer. Goede reis allen en fijne vakantie!

 29. vanDam schreef:

  Op het moment zijn alle liften in Gerlos dicht vanwege de wind. Benieuwd of het nog wat gaat worden vandaag.

 30. RichardB schreef:

  Wat zeggen de kaarten vanochtend trouwens ?.

 31. RichardB schreef:

  Ik zie wel de sneeuw in hoeveelheden verdwijnen hoe dichter we bij het weekend komen, eerst kregen we nog 20 cm nu 7 cm de hoeveelheden nemen wel af.

 32. Rutger schreef:

  De sneeuw voor de Noordalpen lijkt er grotendeels af. Misschien een klein wit laagje voor een winterse aanblik, maar geen decimeters helaas. Ook de svg is wat naar boven bijgesteld zo lijkt het. Ik hoop dat ik het niet goed zie en dat de weermannen mijn beweringen logenstraffen. Ik zit vanaf 27-12 op zo’n 980m hoogte, dus ik hoop op beter nieuws….

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Ik zie toch een ander beeld bij Ec
   Vanmorgen!volgens de ohrunvan vanmorgen mag de noordkant zich opmaken voor een mooie laag verse poeder volgende week!Waardoor een witte Kerstmis ook in de lagere delen gegarandeerd is

 33. Hans schreef:

  Ziet “kleine muis” UKMO” kans om op/na 144h in het kleine gaatje te piepen richting IJsland dat ontstaat zodat er een N-Z-as ontstaat er wij in een Noordelijke stroming terecht komen?

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576835376.png[/img]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.