Nog geen graadje! Nog geen graadje dooi kan eraf! Een koude vlammenwerper uit het oosten spuit de kou naar de Lage Landen. Dat is het verhaal van de nieuwe berekening van het Amerikaanse weermodel. Dat het koud kon tot het gaatje wisten we al. Maar zo koud? Wordt winter 2021 dan echt een killer?

Hier de hele serie nachten in de nieuwe run. Je staat erbij en kijkt er naar. Dit is gruwelijk. Natuurlijk een koude uitbijter. Zul je straks zien. Maar voor de helft doen we het ook al. Dit zijn gewoon 3 elfstedentochten. Dit is permafrost in de grond minstens tot in maart!

Als je god opgelet hebt zie je dat 22 februari Nederland als koudste plekje wordt berekend met -22ºC. Als we inzoomen raken we dat getal kwijt puur door de ligging van de gridpunten van de kaartplotter.

Nou dit is het verhaal van de nieuwe run. Een koude uitbijter enkel aan het einde. Tussen 14 en 19 februari juist veel steun. De exit op zaterdag 13 februari kan nog steeds, maar is onwaarschijnlijk. Zo rond de 18e wordt het spannend. Het kan dan twee kanten op: vriezen of dooien. Ik relateer aan of Amerika uiteindelijk wint of Europa met de kou. Het zijn via de noordpool toch communicerende vaten.

Daarom ter contrast de pluim voor de midwest in Amerika (zeg maar Springfield Illinois). Nou lekkere Valentijnsdag daar! Ja nee en daarna gaat het flink omhoog! En dat duwt ons dan misschin naar en onder die -20ºC. Maar ik vind het nog steeds nogal wat daar in de US of A. En Biden maar inzetten op zonnepaneeltjes.

Iemand nog vragen? O ja de ijspluimen:

Bizar!

Altijd actuele ijspluimen hierrrr en actuele ensembles hierrr.

Volg het liveblog hierrrr. Deel jouw foto, video en of verhaal in het Wintersportweerman.nl Weercafé (groepspagina op Facebook).

Als je wilt doneren kies dan zelf het bedrag. Ook kleine donaties worden erg gewaardeerd als een pluim voor het vele werk.

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan. Hou het gezellig!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Ieke · 7 februari 2021 op 14:35

Niet om het een of ander, maar wat een voltreffer Hajo.
Nu zoveel kijkers op je webpagina zijn , hoop ik dat minimaal 1% vd lezers een donatie doen .
De kachel moet toch branden bij je.

    Hajo · 7 februari 2021 op 18:46

    Ja er komt aardig wat binnen. Echt geweldig. En donaties zijn ok nog eens BTW vrij! Hier kan ik een plan op trekken. En we krijgen meer zulke winters! 😉

Gesloten voor reacties.