Nog geen graadje! Nog geen graadje dooi kan eraf! Een koude vlammenwerper uit het oosten spuit de kou naar de Lage Landen. Dat is het verhaal van de nieuwe berekening van het Amerikaanse weermodel. Dat het koud kon tot het gaatje wisten we al. Maar zo koud? Wordt winter 2021 dan echt een killer?

Hier de hele serie nachten in de nieuwe run. Je staat erbij en kijkt er naar. Dit is gruwelijk. Natuurlijk een koude uitbijter. Zul je straks zien. Maar voor de helft doen we het ook al. Dit zijn gewoon 3 elfstedentochten. Dit is permafrost in de grond minstens tot in maart!

Als je god opgelet hebt zie je dat 22 februari Nederland als koudste plekje wordt berekend met -22ºC. Als we inzoomen raken we dat getal kwijt puur door de ligging van de gridpunten van de kaartplotter.

Nou dit is het verhaal van de nieuwe run. Een koude uitbijter enkel aan het einde. Tussen 14 en 19 februari juist veel steun. De exit op zaterdag 13 februari kan nog steeds, maar is onwaarschijnlijk. Zo rond de 18e wordt het spannend. Het kan dan twee kanten op: vriezen of dooien. Ik relateer aan of Amerika uiteindelijk wint of Europa met de kou. Het zijn via de noordpool toch communicerende vaten.

Daarom ter contrast de pluim voor de midwest in Amerika (zeg maar Springfield Illinois). Nou lekkere Valentijnsdag daar! Ja nee en daarna gaat het flink omhoog! En dat duwt ons dan misschin naar en onder die -20ºC. Maar ik vind het nog steeds nogal wat daar in de US of A. En Biden maar inzetten op zonnepaneeltjes.

Iemand nog vragen? O ja de ijspluimen:

Bizar!

Altijd actuele ijspluimen hierrrr en actuele ensembles hierrr.

Volg het liveblog hierrrr. Deel jouw foto, video en of verhaal in het Wintersportweerman.nl Weercafé (groepspagina op Facebook).

Als je wilt doneren kies dan zelf het bedrag. Ook kleine donaties worden erg gewaardeerd als een pluim voor het vele werk.

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan. Hou het gezellig!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Ieke · 7 februari 2021 op 14:35

Niet om het een of ander, maar wat een voltreffer Hajo.
Nu zoveel kijkers op je webpagina zijn , hoop ik dat minimaal 1% vd lezers een donatie doen .
De kachel moet toch branden bij je.

    Hajo · 7 februari 2021 op 18:46

    Ja er komt aardig wat binnen. Echt geweldig. En donaties zijn ok nog eens BTW vrij! Hier kan ik een plan op trekken. En we krijgen meer zulke winters! 😉

Gesloten voor reacties.