ralph-newberry
Vandaag op Thanksgiving kunnen de Amerikanen dankbaar zijn voor het mooie winterweer als ze er al van houden. Sneeuwstorm Cato houdt huis. In West-Virginia viel vannacht een halve meter sneeuw. Zie onderaan dit bericht. The Weather Channel heeft een schitterende serie foto’s in een slider gezet, waarvan ik hieronder de mooiste heb geleend… Je zier er ook plaatjes van mensen gestrand op diverse vliegvelden. In deze video zie je wat dat in Amerika betekent als je weet hoe belangrijk deze feestdag voor hen is. Over tradities gesproken… gisteren hadden we het over Zwarte Piet. Halloween is al populairder aan het worden in Europa. Maar Thanksgiving mag er van mij nog wel bij. Wat een mooie tijd zo vlak voor de winter om dankbaar te zijn en misschien samen je hoop uit te spreken voor een mooie winter… waarbij ik het momenteel wel moeilijk heb met een aantal dramatische ongelukken op de Nederlandse wegen…. als iemand op deze website iemand kent die bijvoorbeeld deze vader kent, laat me dan zo maar mijn medeleven uitspreken…..
pitssfield
staunton
baltimore
Erg mooie platen ook al is het deels natte sneeuw!

En dat is echte sneeuw. Is Europa nu ook aan de beurt? We zien het zo in het actuele weerbericht waar ik nu aan begin… voor alle duidelijkheid: in Amerika zwabbert het nu wat maar is de winter nog niet klaar…. er blijft veel potentie… maar die zit in Oost-Europa ook…. het ziet ernaar uit dat de wereld langzaam al klaar wordt voor koude winters “all around”.

Categorieën: Wereldwijd

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

11 reacties

Gesloten voor reacties.