ralph-newberry
Vandaag op Thanksgiving kunnen de Amerikanen dankbaar zijn voor het mooie winterweer als ze er al van houden. Sneeuwstorm Cato houdt huis. In West-Virginia viel vannacht een halve meter sneeuw. Zie onderaan dit bericht. The Weather Channel heeft een schitterende serie foto’s in een slider gezet, waarvan ik hieronder de mooiste heb geleend… Je zier er ook plaatjes van mensen gestrand op diverse vliegvelden. In deze video zie je wat dat in Amerika betekent als je weet hoe belangrijk deze feestdag voor hen is. Over tradities gesproken… gisteren hadden we het over Zwarte Piet. Halloween is al populairder aan het worden in Europa. Maar Thanksgiving mag er van mij nog wel bij. Wat een mooie tijd zo vlak voor de winter om dankbaar te zijn en misschien samen je hoop uit te spreken voor een mooie winter… waarbij ik het momenteel wel moeilijk heb met een aantal dramatische ongelukken op de Nederlandse wegen…. als iemand op deze website iemand kent die bijvoorbeeld deze vader kent, laat me dan zo maar mijn medeleven uitspreken…..
pitssfield
staunton
baltimore
Erg mooie platen ook al is het deels natte sneeuw!

En dat is echte sneeuw. Is Europa nu ook aan de beurt? We zien het zo in het actuele weerbericht waar ik nu aan begin… voor alle duidelijkheid: in Amerika zwabbert het nu wat maar is de winter nog niet klaar…. er blijft veel potentie… maar die zit in Oost-Europa ook…. het ziet ernaar uit dat de wereld langzaam al klaar wordt voor koude winters “all around”.

Categorieën: Wereldwijd

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

11 reacties

Gesloten voor reacties.