meribel1211

Méribel in de Trois Vallées vanochtend. Mea culpa! Op 7 november schreef ik in de avondupdate:

Ik heb net geschreven dat Courchevel komende vrijdag al opent. Een maand eerder dan normaal. Kleine tip van de meteoroloog: blijf thuis! Het wordt namelijk echt noodweer vanaf woensdag tot diep in het weekeinde.

En wat zien we op zaterdagochtend? Grand beau in de Franse bergen. Zeg meteen je duurbetaalde abonnement op WSWM.nl op zou ik zeggen. Eerst nog wat plaatjes… dan de weerkaarten…

lanorma1211

La Norma in de Maurienne

leskarellis1211

Les Karellis in de Maurienne

morzine1211

Morzine in de Portes du Soleil

En hoe is het in Zwitserland?

Mijn hemel! Wat een sneeuwpracht!

gargellen1211

In Vorarlberg is het nu ook al zonnig. Gargellen in Montafon is yummie. verder naar het oosten in Oostenrijk sneeuwt het nog. Analyse weerkaarten onderaan. Kijk eerst even naar deze trends…

Wat de oceanen doen is natuurlijk het allerbelangrijkste voor waar het heengaat met ons aards klimaat. Spannende twee jaren volgen. De zon slaapt in. De oceanen zouden moeten volgen met een afkoeling. Dan de atmosfeer. Hoe ver zijn we aan het oceaanoppervlak?

seasurface1211

Jeetje wat is de pacific koud! En de zuidelijke oceaan. In onze contreien en ook aan de noordkust van Siberië hebben we het tij nog niet mee. We blijven het volgen… En het actuele sneeuwdek?

rutgers

Snowy luck is on our side! 😉 Wat is er in hemelsnaam in Amerika gebeurd? Beetje verhit geraakt door afgelopen woensdag? Hoe gaat het daar verder?

usa1211ens

Eerdere berekeningen van een winterinval in Amerika zijn weer weg. Wel is er een hele vreemde korte puls van kou rond de 18e! Op dit moment is het er ziek warm!

warmusa

Dit is komende woensdag. Ongelofelijk….

ens4stuks1211

De laatste 4 runs van het Amerikaanse model voor een punt aan de Oostenrijkse noordkant. De 06u run gistermiddag was het koudst. Er is veel golfbeweging! Alles onzeker verder. Ook de neerslag. Goede kans op serie dagen met vorstgrens rond 2000m. We gaan zien of dat het mooie huidige sneeuwdek kan aantasten. Ik stel dat overal waar pistenbully’s hebben gereden de temperatuur of een beetje regen niets meer uitmaakt. De zon heeft pas in februari weer kracht om er iets aan te doen. Veel runs gaan trouwens nog uit van nieuwe sneeuw vanaf 800-1200m rond de 18e.

Zo nu de modellen…

Fijne dag!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

29 reacties

Gesloten voor reacties.