Altstadt Innsbruck

Storm in de bergen op woensdag, we gingen er ons niet aan wagen… achteraf gezien een heel goede beslissing. Ook het perfecte excuus om even richting partnergebied Innsbruck te rijden. Niet om gaan te skiën, wel om gaan te wandelen doorheen de Altstadt.Naast prima skigebieden kan je in deze prachtige stad ook heel mooie architectuur ontdekken, en wat shoppen indien gewenst. Aja en heerlijk eten, een leuke afwisseling na al dat bergeten. Hierboven een plaatje van het befaamde Gouden Dak. 

Wandelen doorheen Altstadt

Wandelen is een perfect alternatief om toch actief te blijven tijdens jouw wintersportvakantie. Vaak wordt het zelfs aangeraden om na een dagje op de pistes nog even wat te wandelen. Innsbruck is de perfecte stad om wandelend te ontdekken, niet enekl de stad zelf is prachtig ook het uitzicht. De Nordkette omringt de stad en op dagen dat het mooi weer is zie je overal de bergtoppen wanneer je in het midden van de stad staat. Helaas was het op de dag van ons bezoek mistig, maar ik heb nog wel een foto uit de oude doos gehaald voor jullie.

Altstadt Innsbruck

Naast de Nordkette zie je ook uit op de befaamde Bergisel-Schans. Verder kan je hier in de oude stad genieten van leuke winkels en restaurantjes. Het meest indrukwekkend zijn al de historische panden, die echt mooi bewaard zijn gebleven. Breng ook zeker een bezoekje aan het huis met het befaamde Gouden Dak (Goldenes Dachl). In de kerstperiode is het hier dankzij de nodige versiering nog mooier dan gewoon. De hele Maria-Theresien Strasse is verlicht en er staan leuke kraampjes in het midden en de Annasaule.

Hier even een zonnig plaatje van vorig jaar…

Altstadt Innsbruck

Hier zie je in het midden de Annasaule, normaal zie je op de achtergrond uit op de prachtige bergen, maar het weer stak daar een stokje voor.

Altstadt Innsbruck -

Hier nog een foto van een deeltje kerstversiering.

Altstadt Innsbruck

Hieronder nog een plaatje van de Triumphforte. Deze dateert uit 1765,

Alltstadt Innsbruck- triomfpoort

Meer weten over Innsbruck, klik dan even hier!

Ben jij al in deze prachtige stad geweest? Of nog beter wat is jouw favoriete stad in de Alpen?


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

4 reacties

Gesloten voor reacties.