St. Anton geweldige sneeuwhoogte

Klik voor grotere afbeelding

Robin Duizend, ken hem niet maar maak graag wat reclame voor zijn bedrijf, heeft het geluk momenteel op de Arlberg te vertoeven. Hij gooide gisteravond deze twee kiekjes op de Wintersportweer Facebook Wall. Wauw! Altijd weer die Arlberg op de grens van Vorarlberg en Tirol.

St. Anton geweldige sneeuwhoogte

Klik voor grotere afbeelding

Kan ik al een tipje van de sluier lichten over de kansen aankomende week en met Kerst?
Ja dat kan ik!

Sneeuwfront Oostenrijk zaterdag 24-12

Klik voor grotere kaart

Alles staat nog wat er is gezegd over het weer tot over Kerst. Alleen de parameters zijn in de GFS00u in gunstige zin bijgesteld:

  • Dinsdag en woensdag sneeuw langs de hele noordkant met lage sneeuwgrens
  • Daarna knietje hoog Franse Alpen
  • Niet meer zo extreem veel neerslag op het zachte moment donderdag voor Zwitserland en Oostenrijk
  • Sneeuwgrens nog niet super maar misschien niet hoger dan 1200m
  • Zaterdagochtend passage koufront met weer sneeuw tot aan de voet van de Alpen
  • Dat front kan de komende dagen nog wat sterker gaan blijken dan nu op de kaarten
  • Overgang naar zonnig weertype met koude nachten en aangename dagtemperatuur in de Alpen na de Kerst meest waarschijnlijk
  • Geen winter voor Nederland in het verschiet (mijn boude voorspelling is 9 januari)

Fijne zondag allemaal!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

29 reacties

Gesloten voor reacties.