St. Anton geweldige sneeuwhoogte

Klik voor grotere afbeelding

Robin Duizend, ken hem niet maar maak graag wat reclame voor zijn bedrijf, heeft het geluk momenteel op de Arlberg te vertoeven. Hij gooide gisteravond deze twee kiekjes op de Wintersportweer Facebook Wall. Wauw! Altijd weer die Arlberg op de grens van Vorarlberg en Tirol.

St. Anton geweldige sneeuwhoogte

Klik voor grotere afbeelding

Kan ik al een tipje van de sluier lichten over de kansen aankomende week en met Kerst?
Ja dat kan ik!

Sneeuwfront Oostenrijk zaterdag 24-12

Klik voor grotere kaart

Alles staat nog wat er is gezegd over het weer tot over Kerst. Alleen de parameters zijn in de GFS00u in gunstige zin bijgesteld:

  • Dinsdag en woensdag sneeuw langs de hele noordkant met lage sneeuwgrens
  • Daarna knietje hoog Franse Alpen
  • Niet meer zo extreem veel neerslag op het zachte moment donderdag voor Zwitserland en Oostenrijk
  • Sneeuwgrens nog niet super maar misschien niet hoger dan 1200m
  • Zaterdagochtend passage koufront met weer sneeuw tot aan de voet van de Alpen
  • Dat front kan de komende dagen nog wat sterker gaan blijken dan nu op de kaarten
  • Overgang naar zonnig weertype met koude nachten en aangename dagtemperatuur in de Alpen na de Kerst meest waarschijnlijk
  • Geen winter voor Nederland in het verschiet (mijn boude voorspelling is 9 januari)

Fijne zondag allemaal!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

29 reacties

Gesloten voor reacties.