die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Alpenhoorns Kleinwalsertal blazen zomer effectief uit

check ook eens

33 Reacties

 1. Jeroen amsterdam schreef:

  Laatste ECMWF run laat mooi zien hoe koud de bovenlucht(850hpa) boven de VS is momenteel.

  [img]https://www.wetterzentrale.de/maps/ECMOPNA12_0_34.png[/img]

  Nou zijn daar de verschillen vaak wat groter dan bij ons, maar toch indrukwekkend en ook niet de eerste keer deze herfst. Later is de oostkust aan de beurt aldaar. Gaan we denk ik over een week wel mooie sneeuwplaatjes van zien. Laten we de Amerikanen de kou maar in de herfst geven dan nemen wij het ervan in de winter.

 2. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1572562992.png[/img]
  Let op de Nederlandse “Funtensee” 😉

 3. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1572563145.png[/img]
  Pakte de verkeerde. Deze is nog wat fraaier

 4. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1572563444.png[/img]
  En ook op waarnemingshoogte weer vorst in De Bilt. Toch is het nog even de vraag of dat de 2e van deze winter wordt Voor de officiële statistieken wordt het tijdstip 0h – 0h UT (=1.00 uur NL tijd) aangehouden. Als de bewolking toeneemt gaat de temperatuur mogelijk weer iets oplopen.

 5. Leo schreef:

  https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/achtergrond/winterverwachtingen-wetenschappelijk-bekeken
  @Hjs
  Behalve dat het stuk uit 2011 is én hier al meermaals is aangehaald (en ik me dus afvraag onder welke steen je de afgelopen 8 jaar geleefd hebt) valt er m.i. nog wel wat aan te merken op de theorie over m.n. de zonnevlekken. Dat is een combinatie van twee aspecten. Ten eerste stelt het KNMI dat er in een deel van de meetreeks géén verband bestaat door die periode in tweeën te hakken. Dat lijkt verdacht veel op cherry-picking. En in het verlengde daarvan is de schaal op de x-as in figuur 1b. ten onrechte aangepast. Zou je dezelfde schaal als in 1a. aanhouden of beter nog ze combineren tot één reeks ziet het plaatje er ineens heel anders uit. Ook de Elfstedentochten van 1909,1917,1929,1940,1941 en 1942 zouden links in het plaatje zitten; tijdens een laag zonnevlekken getal /minimum. Eigenlijk springen van de 15 tochten alleen 1947 en 1956 (met die bizarre februari-maand) er negatief uit. Verder kunnen we stellen dat Elfstedentochten vroeger vaker gehouden konden worden door a. de opwarming en b. de massa-hysterie van tegenwoordig. En dus óók relatief vaker bij een wat hogere activiteit van de zon. Overigens, als we doorlezen stelt het KNMI dat er wel degelijk een (klein) verband is; een (kleine) toename van de kans op oostenwinden. Hoeveel precies is best onzeker. De kennis daarover is nog beperkt en de meetreeks te kort. Interessant wordt het dan ook mochten we in een nieuw Dalton- of Maunder minimum (met een effect dat dan mogelijk wel sterk genoeg is) belanden. De toekomst zal het (een beetje) leren; ik zie er naar uit!

 6. Asten (Harmelen) schreef:

  Volgens de laatste GFSruns sneeuwen de Alpen tot op een vrij laag niveau aardig onder de komende weken.. De zon staat inmiddels zo laag dat de noordhellingen bij de te verwachten neerslaghoeveelheden wel eens vanaf medio november definitief wit zullen blijven (boven de 1500 meter) en dat dan uiteraard voor de komende winter..

 7. Hjs schreef:

  https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/maand-en-seizoensoverzichten/lopende_maand

  Oktober, weer duidelijk boven de norm… en ook november gaat warm beginnen deze week…….

  • Roland Bodegraven schreef:

   Ik mis nog 2 dagen waarbij de dagtemperatuur 2gr lager is dan gemiddeld en de nacht zelfs bijna 5gr kouder is dan gemiddeld. Doe je de etmaalgemiddelden van deze dagen erbij, dan eindigd oktober op 11.55 graden Celcius. Nog steeds boven gemiddeld, maar zoals Spy al eerder aangaf is dit de 4e maand op rij die kouder is dan afgelopen jaar. Kijk je naar het gehele jaar dan zijn al 7 maanden kouder dan het jaar ervoor.

   • Roland Bodegraven schreef:

    Gemiddelde temperatuur over het hele jaar is ook 0.4 lager dan vorig jaar.

   • Roland Bodegraven schreef:

    Ondanks de absurde records dit jaar is de gemiddelde maximum temperatuur t/m oktober 16.6 graden Celcius. Kijk je naar dezelfde periode vorig jaar dan is die 17.2 graden Celcius. Dat is 0.6 graden Celcius lager dit jaar.
    Voor de minima geldt dat dit jaar tot nu toe 0.2 graden hoger zit. Dat “redt” de gemiddelde etmaal temperatuur nog een beetje, anders was het verschil nog groter geweest.

   • Hjs schreef:

    Er mist niks, hele maand is verwerkt? Ook het koude einde.

    • Roland Bodegraven schreef:

     [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1572603894.jpeg[/img]

     Je begon met deze die loopt tot de 29e.

     [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1572603963.jpeg[/img]

     Nu bijgewerkt tot de 30e en er moet dus nog een koude dag bij. Dus ja er mist wel wat.

     • Roland Bodegraven schreef:

      met de 31e er nog niet bij zit het gemiddelde ook al beneden die van vorig jaar.

 8. Martijn sonnenberg schreef:

  leuke discussie tussen Roland en HJS… Ondertussen begint GFS nu toch wel echt voor de alpen leuke kaarten uit te spugen….

  [url=http://images.meteociel.fr/im/9341/gfs-0-12_mbh2.png][img=http://images.meteociel.fr/im/9341/gfs-0-12mbh2_mini.png][/url]

 9. Hans schreef:

  BREAKING NEWS: Oostenrijk verwacht deze komende winter alle SNEEUWRECORDS te gaan breken! Dit vanwege minder “uitstoot”!

  https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1572609625.jpeg

 10. Hans schreef:

  EC heeft er iig zin in…. temp. op 1500 m.

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1572690321.png[/img]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.