Hans ter Braak heeft net op Facebook een video gedeeld van alpenhoornblazers op de Kanzelwand in Kleinwalsertal. het zijn spelers uit diverse Alpenregio’s en samen blazen ze de zomer uit. En laat dat nu net samenvallen met een nieuwe hele mooie modelrun!

In de nieuwste Amerikaanse hoofdrun wordt het echt winter vanaf 7 november. Zie de zwarte lijn. Met op 9 november veel sneeuw in het hele Alpengebied! Met trouwens 5 november als mooie opmaat daarvoor. Minder koud maar wel een stuk zekerder al. In de nacht op woensdag wordt het zeker wit vanaf 1000m.

Hier de hele mooie weerkaart van 9 november. Het is een glijbaan mét fidget-spinner! De depressie over de Povlakte is koud en geeft sneeuw aan beide kanten van de Alpen. En de volgende storing ligt al klaar. Dat is een patroon waarbij heel vroeg “insneeuwen” denkbaar is.

Met deze wetenschap moeten we des te meer genieten van de herfstplaatjes die we nu nog zien zoals op het Nebelhorn ook in Kleinwalsertal.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

33 reacties

Gesloten voor reacties.