Hans ter Braak heeft net op Facebook een video gedeeld van alpenhoornblazers op de Kanzelwand in Kleinwalsertal. het zijn spelers uit diverse Alpenregio’s en samen blazen ze de zomer uit. En laat dat nu net samenvallen met een nieuwe hele mooie modelrun!

In de nieuwste Amerikaanse hoofdrun wordt het echt winter vanaf 7 november. Zie de zwarte lijn. Met op 9 november veel sneeuw in het hele Alpengebied! Met trouwens 5 november als mooie opmaat daarvoor. Minder koud maar wel een stuk zekerder al. In de nacht op woensdag wordt het zeker wit vanaf 1000m.

Hier de hele mooie weerkaart van 9 november. Het is een glijbaan mét fidget-spinner! De depressie over de Povlakte is koud en geeft sneeuw aan beide kanten van de Alpen. En de volgende storing ligt al klaar. Dat is een patroon waarbij heel vroeg “insneeuwen” denkbaar is.

Met deze wetenschap moeten we des te meer genieten van de herfstplaatjes die we nu nog zien zoals op het Nebelhorn ook in Kleinwalsertal.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

33 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.