We hebben allemaal gehoord van minstens een tragisch lawineongeluk. Er waren er veel meer de afgelopen week. En en gaan er nog meer volgen want vanaf maandagmiddag sneeuw het de hele week boven 2000m en soms boven 1000m.

Kijk maar! Hoppa! Met een beetje mazzel heb ik maandagochtend nog een stel tandemvluchten in Bramberg waar we met een busje omhoog kunnen en dan slaat het definitief om. Of er een meter of een halve meter gaat vallen op de gletsjers kijken we even aan. Donderdag en vrijdag zal het weer tot in het dal sneeuwen als kleine herinnering dat het eind van het jaar echt wel opnieuw winter wordt.

Even een plaatje erbij om te zien dat zelfs München sneeuwvlokken kan krijgen, Innsbruck en Salzburg best zeker wel. De Franse Alpen doen iets minder mee. Zo vanaf de Zwitserse Jungfrau naar het oosten is het raak.

En thuis? Natte boel! Geniet nog ff van een zonnig weekeinde!

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.