Alpencamping HallerEen nieuwe rit met de camper, deze keer richting het Kleinwalsertal. Een iets moeilijkere uitvalbasis zo blijkt. Het aantal parkings in dit gebied is beperkter, de parking van de gondels is zelfs verboden terrein voor de camper! Toch slaan wij erin om de topper der toppers te vinden in dit gebied. Alpencamping Haller biedt alles waar wij naar op zoek waren voor de perfecte shortski! 

Met de camper richting het Kleinwalsertal

Onze reis start om 15H00 in België (meer bepaald in Geel),  met zo’n 754 kilometer te gaan beslissen we om te overnachten in Kempten. Kempten ligt op zo’n 59 kilometer van het Kleinwalsertal. Je hebt hier geen camping, maar een “camperplaats”,  ik heb hier even de link voor jullie. De negatieve reviews mag je negeren, ik heb er goed geslapen, geen lawaai, ok er is wel geen vuilbak, maar dan neem je dat gewoon even mee. Daarnaast hebben we ontdekt dat rond 14H00 à 15H00 vertrekken een ideaal uur is, je bent net na de file in Stuttgart en kan dus ook in Ülm vlot rijden. We hadden in het Kleinwalsertal geen camping gereserveerd, dit doen we meestal niet. In een rustige periode is dat vaak ook niet nodig, tijdens drukke periodes (lees schoolvakanties) is dat anders natuurlijk.

Overnachten op Camping Haller

Eénmaal aangekomen in het Kleinwalsertal gingen we op goed geluk richting Camping Haller. Deze camping is echt ski in/ski out aan de Kanzelwand, waar je hier alles over kan lezen. Reserveren kan pas vanaf 5 nachten, maar gelukkig staan ze wel open voor last minutes. Indien hier plek is kan je hier zeker terecht. Wij hadden geluk en konden hier 3 nachten blijven, want wildcamperen is hier niet echt toegelaten.

Camping Haller biedt alles wat je moet hebben en meer. Je bent hier op 5 minuten van de bus en supermarkt. De pizzeria is vlak naast de camping, serieus handig. Daarnaast heb je hier een moderne ruimte voor jouw schoenen en skimateriaal te bergen.

Per nacht met een camper betaal je €12,60 plus per persoon €10, 30. Leuke verrassing is dat ze hier hond-gericht zijn, je betaalt voor jouw viervoeter €3,60/nacht, maar je hebt er wel een hondendouche! Ideaal in de wintermaanden, geloof mij, zeker met een witte hond.

Speciaal voor Wintersportweerman ben ik ook het sanitair gaan testen, nee grapje onze vuilwatertank was bevroren. Amateurs hoor ik jullie denken. Wat ik wou zeggen is dat het sanitair enorm modern, netjes en hygiënisch is. Net zoals het skiruim. Echt wat heb ik genoten van die lange warme douche!

Belangrijk om te onthouden wanneer je met de camper richting het Kleinwalsertal reist. Wildcamperen mag hier niet! Je kan dus enkel terecht op de officiële campings! In de zomer heb je hier 4 campings, in de wintermaanden zijn er 3. Op de parking van de meeste gondels is het ook niet toegestaan om te parkeren met de camper. Het is even wennen om alles met de bus te doen, maar alles went ;).

Conclusie, het camper -verhaal is nog steeds top. Die vrijheid, wauw!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

10 reacties

Gesloten voor reacties.