Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Alpen zien tot 100cm tegemoet in 2 dagen met een mogelijk winters vervolg in februari

check ook eens

50 Reacties

 1. Jeroen schreef:

  Fraai bericht weer met aanknopingspunten tot een beter vervolg.

 2. KarinS schreef:

  Wie weet pak ik deze week nog wat mee van de sneeuw. Nu de piste op. De zon schijnt in Dienten

 3. Max schreef:

  Top Jorne, eindelijk een keer goed nieuws. En een weerbericht zonder allerlei randzaken.
  Dit leest lekker weg!

 4. Michel schreef:

  Mooi bericht Jorne. Bedankt!

 5. nils schreef:

  DAT zijn de berichten!!
  Of het nu goed of slecht is, het gaat over het weer!

 6. getjo schreef:

  geen geklaag gewoon een wintersportbericht klasse Jorne

 7. Floris schreef:

  Bedankt voor je heldere uiteenzetting!

 8. Hjs schreef:

  Opgeluchte skiers 😉

  Klimaatnieuws. Ipv 10 jaarlijks gaat men jaarlijks de “normalen” aanpassen, das de boel wel foppen, we zullen nu vaker “te koel” weer krijgen terwijl het helemaal koel zal zijn.
  Nog ff en een nachtvorstje zal aangekondigd worden als “horrornacht” waar we absoluut binnen moeten blijven om het risico van doodvriezen te voorkomen.

  https://nieuws.weeronline.nl/25-1-2020-weeronline-past-klimaatnormaal-voortaan-jaarlijks-aan/

  • Koninks schreef:

   Jeeeeh wat een onzin verhaal zeg.

  • Jeroen amsterdam schreef:

   Nee, je houdt nog steeds de laatste 30 jaar aan. Officieel is het ook gewoon per decade. Nu dus 1990-2020(telt 2020 mee of tot 2020, ja ik weet we zijn bij 1 begonnen met tellen, stomme Romeinen). Je kan ook zeggen we zijn dan van de te koude jaren 80 af. Ik wil ook grafiekjes van het hele holoceen tevoorschijn halen, maar dan val je al snel van je geloof af en dat gun ik je niet.

  • nils schreef:

   Ja hoor! Hebben we vandaag weer een klasse weerbericht zonder poespas, moet er toch weer eentje gaan neuzelen over het klimaat. Gewoon jammer!

 9. marco schreef:

  Kijk,
  Een goed Alpen weerbericht.. een wintersportweerman weerbericht!
  Thnx Jorne

 10. Destiny schreef:

  Bedankt Jorne! Op deze berichten zitten we te wachten!

 11. Carl schreef:

  Leuke vooruitzichten, smullen de komende week. Top weerbericht, goed duidelijk alles uitgelegd

 12. Ronski schreef:

  Jorne thanx!!

 13. Jeroen amsterdam schreef:

  Ook goed nieuws voor de winterkansen is dat het Russisch hoog weer terugkomt op de kaarten binnen de betrouwbare termijn al. Hopen op een connectie van een van de aankomende blokkades die helaas nog wel buiten de betrouwbare termijnen vallen(tot 5 dagen zie ik als betrouwbaar).

 14. Jorne schreef:

  Gfs 06 ook weer super met oog op het winterse vervolg begin februari

 15. Spyfromthesky schreef:

  De Republiek Altay (ook wel Altai, Russisch: Республика Алтай) is een republiek in Rusland, gelegen in Zuid-Siberië. De republiek is ongeveer 2,5 keer zo groot als Nederland en telt ruim 200.000 inwoners.

  Daar wordt rond 4 februari 1061 hoge druk gemeten.

  Phoee, volgens mij zijn de mensen al niet lang, maar met zulke hoge druk worden ze wellicht nog kleiner :>). In Rusland is zal komende dagen geen hoge druk aanwezig zijn. In Siberië eigenlijk ook amper een standvastig hoog.

  Toch lijkt de sneeuw zich net voorbij Moskou zich kunnen handhaven en Moskou het op het randje de 0 vast of minus 1.

  Ik zie geen enkele reden voor enige kou in de L.L. Spijtig is eerder dat in mijn tuin al weer het groeiseizoen is begonnen.

  Spyfromthesky

 16. Joke,riederalp schreef:

  Zat even binnen naar schaatsen te kijken, en langs de lijn staat aan……wil mij gaan verkleden om nog een rondje te skien, kijk naar buiten sneeuwt het opeens keihard.haha

 17. Raymond schreef:

  Onderbuik gevoel, de voorjaarsvakantie in de Alpen kan wel eens goed uitvallen. Met een helse wisseldagen!

 18. Martijn sonnenberg schreef:

  EC heeft inmiddels ook oog op die oceaanblokkade…. of in ieder geval een omega hoog met de neergaande poot recht over de lage landen naar de Alpen. Zou mooi zijn. De skigebieden kunnen in de aanloop naar de krokus dringend sneeuw gebruiken. De sneeuw die er ligt is super, maar wordt wrsch in een drukke week snel kapot geskied en dan is de basislaag momenteel te dun

 19. Mark (Breda) schreef:

  Thanks Jorne! Mooi bericht!

 20. krism schreef:

  eerste dag Les Arcs achter de rug. Pistes zijn prima maar wat extra vers zou leuk zijn en dat gaan we komende dagen gaan krijgen. Dinsdag en woensdag worden de toppers met heel de dag sneeuw.
  Ik vrees alleen dat de wind wat roet in het eten gaat strooien.

  • Jorne schreef:

   Zeker iets om rekening mee te houden vooral in een hoog gelegen gebied als les arcs, zolang je weg blijft van kammen en toppen zal het heerlijk skiën zijn im de sneeuwval! Hou ons op de hoogte en veel plezier

  • nils schreef:

   De hele kant van les arcs 1600/ 1800 en Peisey Vallandry gaat goed met wind. Vooral bij Peisey Vallandry fantastisch tijdens sneeuwval vanwege de bomen!!

 21. Spyfromthesky schreef:

  https://electroverse.net/evidence-for-cloud-albedo-control-of-earths-climate/

  Ok, zwak, om een link te vermelden. Ik heb er nog weinig een mening over. Maar voor degene die CO2 zoals dat ons wordt voorgehouden wordt anders zien, daarvoor zou het wellicht interessant kunnen zijn om kennis van te nemen.

  Positief kan wezen, dat we na twee droge zomers, dan ons wellicht hopelijk de komende winters kunnen gaan opmaken van winters met een beetje kaliber.

  Spyfromthesky

 22. Wessel schreef:

  Het was vandaag top! Wie weet waar dit is?[img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1580071505.jpeg[/img]

 23. Ko En schreef:

  60 km van Madrid: Valdesqui.
  Gebiedje niet helemaal klaar voor de overweldigende interesse vanuit de omgeving, maar aardige sneeuw.
  https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1580072025.jpeg
  https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1580071949.jpeg

 24. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1580070548.jpeg[/img]
  Eind december fraai gezien en gedeeld in de reacties door Ewald en Marco en later ook even kort aangehaald door Hajo (met de vraag of het type 1 of 2 was) : polaire stratosferische of parelmoerwolken. Wel, vandaag op https://www.spaceweather.com/ fraai beiden vastgelegd op één foto. Hoog aan de horizon (de fraaiste en verreweg meest gefotografeerde) type II, laag (het slechts geel / oranje) type I. Door Spaceweather treffend als “the good” respectievelijk “the bad” ones bestempeld. Niet alleen vanwege de kleuren. Type II bestaat alleen uit (ijs) water; type I daarentegen ook uit salpeterzuur en soms zwavelzuur. Behalve bah, bah, ook nog eens slecht voor het juist op die hoogte aanwezige ozon. Lang verhaal met vrij complexe reacties maar kort samengevat snijdt het mes aan twee kanten: enerzijds is het oppervlak van die neergeslagen verbindingen een katalysator in de reactie waarbij de chloorradicalen ontstaan die de ozonlaag aantasten, anderzijds kan het neergeslagen salpeterzuur de chloorradicalen niet meer neutraliseren zoals het dat in de gasvorm wel zou doen.

 25. Jorne schreef:

  Ik ga nu ook mn ogen sluiten, maar nog even een reminder to self: check gfs18 nog even want die lijkt op ramkoers voor misschien zelfs ook wel de LL

 26. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Mooie run van ec vanmorgen met winterpotentie voor de ll

  • Jorne schreef:

   Inderdaad! goed patroon in ongeveer alle modellen, zowel kansen voor de LL als Alpen, en dat aan de vooravond van toch al mooie sneeuw. Gaat februari dan de bezoekersaantallen door het dak jagen hier? 😉

   • maarten schreef:

    Wel als jij zulke mooie weerberichten maakt Jorne. Daar hoeft het weer niet eens winters voor te zijn, al helpt dat natuurlijk wel.
    En de runs zijn trouwens aardig, maar nog steeds geen winter in de kaarten voor de LL.

   • Skiwi schreef:

    …ik ben niet zo gelukkig met de ochtendruns moet ik zeggen: komend weekend wordt ‘t niet alleen bloedheet in de Franse Alpen…
    Op zich zou ik dat fijn vinden als dat met een zonnetje is, maar vooral EC zet veel wind en neerslag met zeer hoge (ruim boven 2000m) sneeuwgrens op het menu voor zondag

    Dan is GFS toch wat gunstiger: minder warm, minder neerslag, (veel) minder wind.

    Miljaar zeg, dan gaat er bijna een meter sneeuw vallen 3 dagen voor je vertrek en dan moet je nog nagelbijten…

 27. Huusman schreef:

  Een aantal weken geleden stelde ik een vraag over de mogelijke invloed van het verschuiven van de polen op de grote weersystemen op aarde. Ik had daar wat geruchten over gehoord namelijk .
  Een alerte reageerder gaf me de link naar het onderzoek van klimaat analist,Peter Cruijff :” 50 jaar zonsopkomsten in Nederland”. Ik heb de film, van een uur, hierover gezien. Erg interessant!
  Aangezien Hajo hier, als klimatoloog, vast iets van zal vinden , ben ik erg benieuwd naar zijn commentaar hierop.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.