Hierboven een uitsnede uit een webcam van de Steinhuserberg die een schitterend ingesneeuwde machtige eik toont op 800m hoogte in Centraal-Zwitserland. Maar we hebben natuurlijk nog veel meer schitterende plaatjes vanochtend van de zuidelijke Franse Alpen tot aan Tirol en het Salzburgerland waar het vanochtend net is begonnen te sneeuwen.

[fbphotos id=508401765860700]

Onder de plaatjes hierboven zijn vele bijzondere. Mij valt erg op de sneeuwgrensplaat uit Soglio aan de Zwitserse zuidkant waar de sneeuwgrens dus nog niet onder 1000m is gezakt, terwijl aan de noordkant al op 400m sneeuwvlokken te zien zijn. Heel mooi mystiek is ook de webcam van het meer van La Brévine de Zwitserse koudepool op 1050m waar in januari 1987 -41.8 °C werd gemeten. De meeste sneeuw zien we vanochtend in een zone tussen Engelberg en Arosa. Maar ook aan de zuidkant in Livigno en het Val Gardena is al erg veel mooie sneeuw gevallen. Aan de noordkant zien we dat Vorarlberg al dik wit is – zie bijvoorbeeld de cam uit het Brandnertal – hoe de Seegrube pal boven Innsbruck en de märchenwaldpiste van Königsleiten in de Zillertal Arena van helemaal groen net weer wit beginnen te worden.

Als jouw skigebied nu nog groen is, is dat later vandaag ook voorbij! 🙂


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.