Hierboven een uitsnede uit een webcam van de Steinhuserberg die een schitterend ingesneeuwde machtige eik toont op 800m hoogte in Centraal-Zwitserland. Maar we hebben natuurlijk nog veel meer schitterende plaatjes vanochtend van de zuidelijke Franse Alpen tot aan Tirol en het Salzburgerland waar het vanochtend net is begonnen te sneeuwen.

[fbphotos id=508401765860700]

Onder de plaatjes hierboven zijn vele bijzondere. Mij valt erg op de sneeuwgrensplaat uit Soglio aan de Zwitserse zuidkant waar de sneeuwgrens dus nog niet onder 1000m is gezakt, terwijl aan de noordkant al op 400m sneeuwvlokken te zien zijn. Heel mooi mystiek is ook de webcam van het meer van La Brévine de Zwitserse koudepool op 1050m waar in januari 1987 -41.8 °C werd gemeten. De meeste sneeuw zien we vanochtend in een zone tussen Engelberg en Arosa. Maar ook aan de zuidkant in Livigno en het Val Gardena is al erg veel mooie sneeuw gevallen. Aan de noordkant zien we dat Vorarlberg al dik wit is – zie bijvoorbeeld de cam uit het Brandnertal – hoe de Seegrube pal boven Innsbruck en de märchenwaldpiste van Königsleiten in de Zillertal Arena van helemaal groen net weer wit beginnen te worden.

Als jouw skigebied nu nog groen is, is dat later vandaag ook voorbij! 🙂


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

5 reacties

Gesloten voor reacties.