Hierboven een uitsnede uit een webcam van de Steinhuserberg die een schitterend ingesneeuwde machtige eik toont op 800m hoogte in Centraal-Zwitserland. Maar we hebben natuurlijk nog veel meer schitterende plaatjes vanochtend van de zuidelijke Franse Alpen tot aan Tirol en het Salzburgerland waar het vanochtend net is begonnen te sneeuwen.

[fbphotos id=508401765860700]

Onder de plaatjes hierboven zijn vele bijzondere. Mij valt erg op de sneeuwgrensplaat uit Soglio aan de Zwitserse zuidkant waar de sneeuwgrens dus nog niet onder 1000m is gezakt, terwijl aan de noordkant al op 400m sneeuwvlokken te zien zijn. Heel mooi mystiek is ook de webcam van het meer van La Brévine de Zwitserse koudepool op 1050m waar in januari 1987 -41.8 °C werd gemeten. De meeste sneeuw zien we vanochtend in een zone tussen Engelberg en Arosa. Maar ook aan de zuidkant in Livigno en het Val Gardena is al erg veel mooie sneeuw gevallen. Aan de noordkant zien we dat Vorarlberg al dik wit is – zie bijvoorbeeld de cam uit het Brandnertal – hoe de Seegrube pal boven Innsbruck en de märchenwaldpiste van Königsleiten in de Zillertal Arena van helemaal groen net weer wit beginnen te worden.

Als jouw skigebied nu nog groen is, is dat later vandaag ook voorbij! 🙂


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

5 reacties

Gesloten voor reacties.