loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Alpen vrij zeker wit vanaf weekeinde en alles is spannend aan modelruns

check ook eens

21 Reacties

 1. Roland (Bodegraven) schreef:

  Nu al zin om die “scherpe” koude lucht op te snuiven op weg naar de auto om te krabben in de ochtend!

 2. Roland (Bodegraven) schreef:

  Die video van tony heller heb ik al eens gezien, maar ik neem aan dat deze nu een update heeft gehad naar 2018?

 3. Martijn sonnenberg schreef:

  St. Anton Am Arlberg heeft opening op 29-11 met het ski open… Gaat precies goedkomen volgens deze kaarten. Of is dat gebied geen partner meer?

 4. Cees schreef:

  Al kunnen die kanonnen maar vast volle bak aan. Dan op zijn tijd een mooi vers laagje eroverheen en dan gaan we 16 december weer naar de Wilde kaiser!!

 5. Roland (Bodegraven) schreef:

  Wat ik overigens niet snap is het steeds vroeger proberen open te krijgen van de skigebieden.
  Snap dat het een economisch ding is, maar krijg je dan ook niet steeds de het-wordt-warmer-want-de-opening-wordt-uitgesteld-berichten? 10 jaar geleden ging volgens mij bijna geen gebied open voor begin/medio december en nu moet het al halverwege november gebeuren….

  • Martijn sonnenberg schreef:

   ik snap die trend ook niet zo, zeker niet gezien de MSM tendens van opwarming. Skigebieden doen dit denk ik om anderen af te troeven. Zelfde met de voortdurende uitbreiding van gebieden. Zoals ons beider geliefde ski arlberg, die enkele jaren geleden de verbinding met warth heeft gemaakt en volgens geruchten een liftverbinding met ischgl wil realiseren.

   • Roland (Bodegraven) schreef:

    Ja dat hoorde ik ook van mijn ouders. Als ze nu eens de Sonnenkopf konden verbinden met de Albonaliften van Stuben…. Dat zou mooi zijn 🙂

    Trouwens, dat hoeft niet van mij hoor. Ik zie liever een nieuwe Madlochlift en nieuwe lift in Zug

    • Snowman schreef:

     Eerst een verbinding met Kappl op het programma volgens mij.
     Wat mij betreft compleet zinloos. Voor de mindere goden is het onmogelijk om bijvoorbeeld vanaf Warth (in de toekomst vanaf Schrocken dorp?) naar Kappl te skiën en weer terug.
     Vraag me dan ook af wat voor skipassen je krijgt. Kappl horende bij het Panzauntal waar oa ook Ischgl onder valt. En de rest Arlberg.

     De uitbreidingsdrift begint echt uit de hand te lopen. Alles moet wijken om nog groter te worden en de concurrentiestrijd met elkaar aan te blijven gaan. Geen goede evolutie mijn inziens. Behoudt liever natuur en laat deze ontoegankelijk. Skigebieden genoeg en voor ieder wat wils. Investeer gewoon binnen de bestaande grenzen.

     • Hajo schreef:

      De toekomstige skipas is altijd een soort superskipas met een soort rekeningrijden. Schat ik. Zal heel goedkoop zijn. Vooral als stroom nog eens veel en veel goedkoper wordt als we stoppen met de klimaatonzin.

    • David schreef:

     Juist leuk die ouderwetse Madlochlift en lift in Zug
     zo druk is het daar ook weer niet dus ook niet echt nodig

     • Roland Bodegraven schreef:

      Heb daar wel eens een half uur gestaan en niet in het hoogseizoen…. mag iets vlotter haha.

    • Martijn sonnenberg schreef:

     Die verbinding met Kappl wordt voor het gerechtshof beslist volgens alpinforum…
     https://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=32713&start=275
     (https://www.tt.com/politik/landespolitik/14995605/seilbahnprogramm-kappl-und-st-anton-pochen-auf-alte-verordnung)

     Wat betreft de madlochbaan. volgens de geruchten op alpinforum staat die voor volgend jaar op de rol. onduidelijk is nog wat er dan verder gebeurd, als je alleen de madloch aanpakt (heb daar afgelopen jaar nooit lang gestaan, maar lijkt me in geval van drukte wel een bottleneck), dan verplaatst het probleem zich min of meer naar zug (hoewel een deel van de skiërs rechtdoor steken naar lech halverwege). Verbetering van de skiroute (naar reguliere piste), mn naar lech, en dan daar onderaan ook een verbindingslift naar bijv schlegelkopf of terug omhoog de omeshorn/madloch op zou wel tof zijn, maar dat zal wel niet kunnen/mogen. overigens is die skiroute allang geen echte route meer, wordt dagelijks geprepareerd en is gedeeltelijk (onderin) besneeuwd.
     Een andere lift die van mij wel vervangen mag is de schlosskopfbaan. persoonlijk belang daarbij is dat we een ‘adreswissel’ moesten doen dit jaar in lech en dat nu mijn lift naar het skigebied wordt (ipv de sleeplift bij hinterwies)

     • Roland (Bodegraven) schreef:

      Ja inderdaad de schlosskopf. Nooit druk, want dat heeft een reden. Traaaaaaaaagggggggg. Wel ideale startplek. Gratis parkeren en instappen.

      Shhh dit heeft niemand gelezen 😉

 6. Martijn sonnenberg schreef:

  wat betreft je video @Hajo… Die echte sneeuwbom ligt natuurlijk wel voorbij 240 uur, waar het rekenmodel veranderd van rekenresolutie (duidelijk te zien aan bijv de sneeuwhoogte kaarten, die ineens een stuk ‘grover’ worden) en het gebrek aan ‘relief’ in de berekening. Daar kan dus veel meer ‘water’ op zitten dan ‘wittigheid’

  • Asten (Harmelen) schreef:

   @Martijn
   Exact, het is hier al zo vaak aangekaart (helaas niet op ingegaan) maar de GFS ná 240 uur explodeert vaak bijkans qua neerslag..

   Aan de andere kant berekend het GFS qua neerslagsom (tot 360 uur vooruit) vrijwel niets voor de noordkant van de Alpen. Die stuwing zou echt veel meer moeten opleveren ondanks dat de lucht vrij droog is..

   • Hans schreef:

    Goedemiddag mannen…..ook wat drinken ?…. 😉
    Ik neem een “dubbele”…. want het is spannend zulke kaarten maar niets is (nog) zeker hé.
    Wat ik wel heel erg positief vind is dat er nog steeds geen WC in beeld is (tot 384h). Hoog’s blijven, al dan niet op de goede plek aanwezig. We gaan het zien met name IJsland/Groenland Hoog is interessant.

 7. Snowman schreef:

  Ik wordt weer langzaam wakker hoor..

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/gfseu-0-228.png[/img]

  allememachies

  • maarten schreef:

   Terecht! wat een kaarten weer in de gfs06 en niet alleen de oper, maar bijna allemaal zijn ze mooi. Dit wordt weer weken op de f5 knop rammen.

 8. Ab schreef:

  GFS pluim nu van 6z wordt steeds kouder richting derde decade november. Met bijvoorbeeld voor het oosten van NL dalende temperaturen overdag naar rond het vriespunt op het end gezien het ENS gemiddelde en nacht veelal lichte vorst. Wel natuurlijk nog een grote onzekerheid gezien de spreiding van de lijntjes maar de meeste opteren steeds meer voor wintersweer door toedoen van een mogelijk Groenland hoog blokkade na 22/23 nov.
  Hier de GFS 6z pluim voor prikpunt Oost NL http://www.mupload.nl/img/larxbd4g8zsh.gif

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.