Nou. Op naar het Montafon dan maar. Gargellen op 1400m ligt er strak winters bij! Enige probleem: skiliften staan stil. Nou dan maar vellen onder en fit worden. Waar ligt de sneeuwgrens?

Goed te zien beneden in Gaschurn. Het zwenkt tussen 900 en 1100m.

Obertauern is wél nog open. Evenals natuurlijk het Kitzsteinhorn van Zell am See Kaprun en de Stubaier Gletscher bij Innsbruck.

Kijken we in Obertauern hebben we bijna een volle week sneeuw. Alleen donderdag is het even opgeklaard. Woensdag is de laatste dag van het seizoen. Ik zal het checken want wie weet verlengen ze het wel.

Het zwaartepunt van de neerslag is op dit moment al over de Alpen gepiept. Zit nu aan de oostelijke zuidkant.

Maar de neerslag komt gewoon terug aan de noordkant. De zuidkant ligt juist relatief beschut de komende periode. Dat zie je vooral aan de beperkte mm’s tussen Lugano en St. Moritz.

In Oostenrijk zie je nog duidelijker dat de noordkant “wint”. Nou winnen is relatief dan want bij voorbeeld bij mij thuis heb ik een volle week regen. Sneeuwgrens rond 1500m dus de top van de Hohe Salve blijft wit.

Het tussenhoog waar ik gister over schreef lijkt er te gaan komen. Beide modellen het nu eens. Het gaat mooi met het weekeinde samenvallen. Thuis in de Lage Landen en in de Alpen. Not bad!

Hierboven voor mijn regio het ensemble op 1400m. Kijk eens het dubbele lijntje van de GFS para voor 8 en 9 mei! We zien ook dat het droge moment op 5 mei behoorlijk koel is juist.

Ook in Nederland zie je die verkoeling. Met een snelle opwarming op maandag de 6e als het hoog naar het oosten doorschuift en de wind naar zuid draait. Zo ver kunnen we nu redelijkerwijs kijken. Ik rij nu zo vanaf mijn moeders adres in Nuenen met mijn Renault Kadjar eerst naar Wanssum voor een bak koffie bij Jannes. En dan naar huis in Hopfgarten waar ik vanavond hoop te arriveren. Fijne zondag allemaal.

PS In Amerika loopt de landbouw met het poten van aardappels meer dan een maand achter op normaal. Daar ook nog veel sneeuw de komende dagen.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

26 reacties

Gesloten voor reacties.